Vi er begyndt at date igen - hvad skal jeg gøre?

Spørgsmål

d. 28/06 2019 kl. 14:23 - af: Kvinde, 46 år

Vi er begyndt at date igen - hvad skal jeg gøre?
Kære Mai,

Jeg er begyndt at date en mand, jeg har datet tidligere. Vi havde noget kørende for sidste år, men det stoppede, fordi han sagde, han ikke havde tid til en kæreste alligevel. Jeg kunne virkelig godt lide ham, og var skuffet og ked af det, da det sluttede. Nu er han begyndt at skrive igen, og jeg har bare ikke lyst til at ødelægge det igen. Hvad skal jeg gøre?

Louise

Svar

Kære Louise,

Det er altid både spændende og svært, når en eks dukker op igen. Spændende; hvis det er en person, vi stadig har følelser for, og svært fordi vi nu er ekstra bange for at træde forkert - og fordi der kan være sårede følelser, der forvirrer.

Ud fra det du skriver, lyder det som om, det kunne være en god idé, at du nu øver dig i at læne dig tilbage, og tage tingene stille og roligt, mens du forholder dig åben overfor ham. Nu ved jeg ikke, hvad han har skrevet, men at han tager kontakt kunne tyde på, at han gerne vil tage jeres romance op igen. Jeg ville lade ham sætte tempoet, jeg ville lade ham tage initiativet, og så tænker jeg, du stille og roligt kan investere tid og energi i jeres relation, based på det han investerer. Jeg opfordrer dig på ingen måde, til at spille noget spil, men mange gange kommer vi (kvinder) til at ‘over-investere’ i en relation for tidligt, hvis vi bliver ‘overtaget’ af vores følelser og vores forestillinger. Eller også kan vi lukke af og virke afvisende, fordi vi er sårede over tidligere tiders opførsel, som vi føler, de skal gøre godt for. Derfor opfordrer jeg dig til at være åben, og udforske hvad denne relation kunne udvikle sig til med nysgerrighed, om end jeg ikke vil opfordre dig til at give dit hjerte væk lige med det samme. Du skal først se, hvad hans intention er, og se om han virkelig er klar til at bruge tiden på at lære dig at kende, inden du beslutter dig for, om han er så fantastisk i realiteten, som du forestiller dig han er. Giv ham tid til at vise dig, hvem han er - det er det dating handler om - uanset om man så har datet tidligere. Find ud af, om der er nogle livsomstændigheder, der har ændret sig, så han føler, han har bedre tid nu (inden du giver ham dit hjerte), og lad ham vise dig, at han er interesseret i jeres relation, så du ikke ender i en unødig hjertesorg, der kunne have været undgået, hvis blot du havde taget dig din tid. Det handler ikke om, at straffe ham for det der skete i fortiden; i stedet handler det om, at du udforsker jeres relation, på en måde der tjener dig. Og hvis du er interesseret, tænker jeg også, at det er fint, at han mærker dette - men på en måde, hvor du ikke presser ham.

Jeg ved godt, det vil føles som om, der er meget på spil og at tage mindre initiativ måske virker ulogisk, hvis man virkelig gerne vil en anden person, men du kan ikke vide, hvem han er, eller hvor rigtig eller forkert han er for dig, før du tilbringer tid med ham, og lærer ham at kende. For mænd, er frihed virkelig vigtigt, mens kvinder ofte har brug for tæthed - og for hurtigere afklaring omkring, hvad I laver. Lad derfor ham sætte tempoet, så du kan slappe af, i det at du ved, at du ikke skal styre dette skib men blot nyde at lære ham at kende igen. Sæt pris på jeres tid sammen, men nyd din sommer, og dyrk alle de andre dejlige ting, der foregår i dit liv på samme tid. Lad ham være et tillæg til dig liv, som allerede er skønt, snarere end en søjle, der skal bære mængden af lykke i dit liv. Hvis det skal være jer, vil I have tid nok, så der er ikke nogen grund til at skynde sig. Årsagen til mange kvinder sætter turbo på, er også, at de forsøger at komme ud af det ubehagelige, der ligger i at stå i uvisheden omkring, hvad relationen vil udvikle sig til. Her er det en god idé at flytte dit fokus fra at opnå afklaring og ‘sikkerhed, til i stedet at bruge tid på alle de ting i dit liv, der allerede spiller, således at du mindes om, at uanset om I er rigtige og udvikler jer til at blive et par eller ej, så har du et skønt liv. Brug tid med dine veninder, din familie, og gør de ting, du elsker, så han ikke bliver dit omdrejningspunkt. Hvis det bliver til noget, så fantastisk - hvis ikke, vil du finde en anden mand, der er skøn. På denne måde er du mindre sårbar, men et biprodukt er, at det også gør dig mere tiltrækkende.

Endeligt vil jeg sige, Louise, at det ikke handler om, at du ikke ødelægger noget, men om at du finder den person, der er rigtig for dig. Så længe du er tro mod dig selv, og husker hvor dejlig du er, mens du ejer hvordan du har det, er du ret godt klædt på til at gen-etablere jeres kontakt - selv hvis ikke det ender ud i et forhold. For om end du godt kan li’ ham, er det vigtigt at huske, at han også skal være god for dig, og at det ikke kun handler om, at du ikke ødelægger det. I skal passe sammen og begge sørge for, at det ikke brister.

Mange kærlige hilsner,
Mai
Tilbage til brevkassen

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand