Det går altid galt

Spørgsmål

d. 09/08 2019 kl. 11:14 - af: Kvinde

Det går altid galt
Kære Mai,

Jeg er næsten ved at give op på dating eller troen på, at kærligheden vil lykkes for mig. Jeg er en kvinde på 32, jeg har et godt job, en fin lejlighed, gode venner, jeg træner og sørger for, jeg ser godt ud. Men det er som om, det altid går galt for mig med fyre. Jeg ved ikke, hvad det er, men jeg er nu lige blevet droppet IGEN. Overalt omkring mig får mine venner børn og bliver gift, men jeg kan ikke få det til at fungere, og som tiden går, bliver jeg mere og mere ked af det.

Hver gang jeg ser en fyr, går det galt bedst som jeg begynder at tro på, at det kommer til at lykkes. Hver gang ses vi i nogle måneder, og alt virker som om, der går fint, men så pludselig trækker fyren sig. Altid out of nowhere. Og det er altid, lige når jeg begynder at slappe af og tro på, det vil gå. Hvad er det, jeg gør galt?? Hvorfor vil fyre ikke mig?? Det er altid, når jeg overgiver mig, det sker – det er som om, de kun vil mig, når jeg holder lidt igen. Det gør mega ondt, jeg bliver så ked af det og skuffet hver gang, og jeg ved virkelig ikke, om jeg kan blive ved med at holde til det. Jeg synes efterhånden, det er svært at overbevise sig selv om, at jeg skal blive ved med at søge, for jeg bliver bare så ulykkelig hver gang. Hvad skal jeg gøre?

Svar

Kære Mette,

Jeg er ked af at høre, du igen har haft en negativ oplevelse med dating, der efterlader dig ked af af det, og at du er ved at miste modet. Kærlighed kan bare gøre så ondt – og når man bliver skuffet gang på gang, er det naturligt, at man bliver ekstra nedslået. Men mist nu ikke håbet – alene det, at du kan se et mønster, er godt, for det betyder, du kan begynde at arbejde med det, så du kan bryde det.

Det er svært for mig at sige præcist, hvad det er, der sker, uden detaljer omkring bruddet. Men noget ud fra det du skriver, giver mig en fornemmelse af, at du er lidt mistroisk overfor kærlighed, inden du går ind til den? Det er naturligt – særligt når vi har oplevet at blive såret mange gange tidligere – at vi forsøger at beskytte os selv, når vi møder en person, der er sød. Eftersom vi for alt i verden ikke ønsker at blive såret igen, holder vi så os selv tilbage, ser tingene an, og kan måske ende i en situation, hvor personen nærmest skal bevise, de ikke vil os det ondt, før vi hengiver os. Dette får os ikke bare til at virke kolde, hvilket kan skræmme gode mennesker væk; det kan også sætte os ind i en uhensigtsmæssig kasse, hvor de mennesker, der opsøger os, er mennesker, der tænder mere på jagten, end de gør på selve det at skabe et forhold. Så bliver kærlighed og dating også lidt et spil, hvilket bare aldrig er nice. Fordi du skriver, du altid bliver forladt, når du ‘overgiver dig’, tænker jeg, at det her måske kunne være din udfordring.

Hvis du har et lukket hjerte, når du møder en ny mand, og udstråler, at denne person er nødt til at bevise sit værd, før du åbner op, gør du det til hans mission at åbne dit hjerte, og få dig til at overgive dig. Når dette så sker, har han fuldendt sin mission og mister så måske interessen. Hvis du i stedet er åben fra en start, og bruger din tid på at lære ham at kende med et åbent hjerte, kan han så bruge sin energi på at vinde dig (som person). Hans mission går altså fra at ‘overvinde dig’ til oprigtigt at lære dig at kende og således fokusere på at komme tættere på dig som person. Det lyder som om, du er et catch, idet du lever et stabilt liv, du er glad for allerede. Enhver mand ville være heldig at blive inviteret indenfor i dette liv, så lad dette blive hans mål i stedet. Og igen skal dette ikke være noget spil – det handler i stedet om, at møde en person, der er rigtig for dig.

Jeg ved godt, at det kan virke ulogisk og direkte skræmmende, når man er blevet såret mange gange, at måden, man ‘vinder’ i kærligheden på, er ved at være åben og sænke sine parader fra en start. Men med dette mener jeg ikke, du skal lade dig køre rundt af dine følelser, eller at du skal overdynge en fyr, du kun lige har mødt, med kærlighed. Det jeg mener, er, at det måske kunne være godt for dig at huske på, at de fyre du møder i dag, ikke skal stå til regnskab for noget, du tidligere har oplevet i dit liv. En ny mand hverken kan eller skal stå til regnskab for dine eks-kæresters handlinger. Derfor er det dit job at være helt åben overfor kærligheden, når du møder en ny mand. I stedet for at holde dig selv tilbage eller vente på, at noget skal gå galt, så søg at være nysgerrig på denne mand – og stol på ham indtil han har bevist det modsatte. Jeg siger ikke, du skal give dit hjerte til denne mand lige med det samme, men man kan godt holde fast på sit hjerte og stadig være åben og tillidsfuld, når man lærer en ny person at kende.

Øv dig i at turde tage din maske af, når du møder en person den første gang. Tillad dig selv at blive begejstret, glad, grine, dele dine meninger helt fra en start. Og tillad dig selv at blive forhåbningsfuld… Jaja, man kan da blive skuffet, men det er alligevel bedre at blive skuffet efter et par dates, fordi man blev excited over udsigten til en potentiel kæreste, der viste sig ikke at være et match, snarere end helt og aldeles heartbroken et par måneder inde, fordi man endelig gav sit hjerte væk og så ikke var spændende længere. Det handler om at finde en mand, der vil dig – som er interesseret i dig, fordi du er spændende; ikke fordi du er en udfordring. En mand kan dog kun blive interesseret i dig, hvis du viser ham, hvem du er, så sænk dine parader, og vis ham hvem du er tidligt.

Jeg håber, mit råd giver mening, og ønsker dig alt det bedste.

Kærlig hilsen,
Mai
Tilbage til brevkassen

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand