Usandheder

Spørgsmål

d. 23/08 2019 kl. 14:36 - af: Kvinde, 45 år

Usandheder
Jeg har været på dating.dk i 1 år med en lille pause. Jeg synes, at det er en forvirrende verden. Kan ikke forstå mændene. Synes mange er uhøflige/umodne. Jeg har skrevet sammen med en, som jeg synes, jeg havde en god kontakt til. Vi skrev sammen i ca 14 dage… Næsten dagligt... Og havde snakket om at mødes på en café. Lige pludselig skriver han, at han ikke er klar til en kæreste og har været alene for mange år og sletter sin profil. Få dage efter kan jeg så se, han har lavet en ny profil. Hvorfor lyve i stedet for at sige sandheden... Han ved jo, at der er stor sandsynlighed, at jeg ser profilen. Han havde samme billede på. Jeg har også oplevet andre, hvor man har en god kontakt og de så bare pludselig forsvinder... Hvad er det for en tendens?? Bare sig sandheden... Vi leder jo alle efter “gnisten”. Den kan ikke rigtig forklares, men man kan dog pænt sige, at man synes, der manglede noget at bygge videre på.

Venlig hilsen den undrende kvinde

Svar

Kære undrende kvinde,

Du stiller et super interessant spørgsmål, for der er netop en begyndende tendens til, at flere og flere mennesker (særligt mænd) bare trækker sig, når det kommer til dating uden at give en grund eller ved at lyve.

Jeg kan godt forstå, at disse oplevelser forvirrer dig. Det her med en U-vending kan være svært at forstå i sig selv, men når man så også enten bliver ghosted eller får en eller anden søforklaring, er det ret naturligt, at det overhovedet ikke giver mening. Der kan naturligvis være mange årsager til, at en herre vælger at ‘forsvinde’, og man kan kun gisne om, hvad der er foregået for ham i situationen. Gode bud kunne være; han er bange for, du er for god til ham, at han har løjet for dig et eller andet sted i jeres korrespondance, eller at han alligevel ikke var super interesseret. Årsagen er dog lidt underordnet – bottom line er, at han ikke formåede at være ærlig. Oh but why?

Det her med at sige nej eller sætte en grænse for nogen er noget, mange mennesker kan have svært ved. Det kan let blive akavet, man kan risikere at såre nogen, måske man ikke kan håndtere at skuffe nogen, og hvis man ikke er villig til at møde vanskelige / udfordrende / ubehagelige situationer, er det bare lettere at forsvinde eller at lyve. Når vi møder mennesker på nettet, er dette endnu lettere at gøre, da mange føler, de ikke har nogen forpligtelse overfor vedkommende, idet en virtuel connection ikke er det samme som en connection i virkeligheden. Man ‘forsvinder’ eller lyver altså, fordi man undviger situationer, der ikke føles godt eller som er skræmmende.

En anden årsag, jeg tænker, har en indvirkning på, hvorfor særligt mænd ‘forsvinder’ er, at drenge, fra de er små, ofte ikke lærer at have de samme følelsesmæssige samtaler som piger. Det kan derfor være svært for dem at udtrykke eller forklare, hvad der sker indeni dem. Derudover ved mænd godt, at kvinder ofte bliver følelsesmæssigt investerede tidligt, hvorfor de let kan såre dem, og dette kan være svært for dem at bære. Det skræmmer dem, så de undgår det i stedet.

Det ærgerlige ved denne tendens til at lyve eller forsvinde er, at de mennesker der gør det, undgår de områder, hvor de har mest potentiale til at udvikle sig. Der er et citat af Tim Ferris, der lyder “A person’s success in life can usually be measured by the number of uncomfortable conversations he or she is willing to have”. Det kan jeg meget godt li’, fordi vækst altid findes i de områder, som de fleste mennesker gør alt i verden for at undgå, da de føles vildt ubehagelige.

Hver gang vi oplever modgang; når nogen lyver for os, vi bliver fornærmede, vi bliver ignoreret, vi bliver taget for givet, vi bliver forladt, vi mister vores job – så lærer vi af det, finder visdom i oplevelsen, og vi bliver lidt mere voksne gennem det. Men disse nævnte situationer er situationer, vi ikke selv vælger. Vi har derfor ikke noget andet valg end at stå det igennem og lære af det, ellers vil det ødelægge os på længere sigt. Når vi vælger at gennemgå noget, der er svært, og håndterer situationer, der er frustrerende, smertefulde, føles umulige eller unfair i stedet for at undgå, modstå eller klage over dem, så vokser vi, og bliver derigennem en bedre version af os selv. I virkeligheden kan vi måle vores vækst hver dag ved at spørge os selv: Hvad gjorde jeg i dag, som jeg havde lyst til at undgå? Og hvad valgte jeg at gøre i dag, som jeg bevidst undlod at gøre i går, fordi jeg er opsat på at blive den bedste udgave af mig selv?

At udvikle sig selv er sjældent en fornøjelse. Det kan let føles som om, vi lider, når vi gennemgår noget svært. Men for at blive den bedste version af os selv – og for at leve vores liv fuldt ud – handler det om at vælge tidspunktet til at gennemgå den ‘lidelse’, der kan sætte os mere fri. For når vi vokser, bliver vi bedre rustet, designet og adrætte til ikke bare at håndtere livets udfordringer, men også til at række ud efter de ting vi virkelig ønsker os i livet. Når disse mennesker lyver eller ikke svarer, er det fordi, de ikke har forpligtet sig overfor sig selv til at lave deres indre arbejde endnu. De er derfor alligevel sjældent de bedste partnere, så betragt det evt. som om, du undgik en kugle.

Mange kærlige hilsner,
Mai
Tilbage til brevkassen

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand