Tiltrække

Spørgsmål

d. 06/09 2019 kl. 14:26 - af: Kvinde, 52 år

Tiltrække
Hej Mai

Jeg har været herinde siden foråret og har seriøst forsøgt at finde en kæreste. Jeg oplever dog, at en del mænd ikke svarer eller kun er interesseret i at finde en kvinde at komme hurtig i seng med!! Forstået på den måde, at jeg oplever, at når jeg dater med en fyr, og vi taler om at sove sammen, og jeg så siger, at jeg ser sådan på det, at så er man blevet kærester (som i, at man ikke dater med andre, men fokuserer på den ene, man er ved at lære at kende), ja så trækker de sig, og jeg hører ikke mere fra dem. Heldigvis inden de er nået hjem i min seng... Hvad tænker du om det? Noget jeg kan gøre ved det?

Svar

Kære dig,

Jeg synes, det er rigtig fint at høre, at du sætter de grænser, du har brug for for at ære dig selv. At være intim med nogen, er en sårbar ting, og det er vigtigt, man tager tingene på en måde, der føles godt og trygt. Uden at jeg kan sige det med sikkerhed, så tænker jeg ikke umiddelbart, at dine oplevelser nødvendigvis er ensbetydende med, at disse mænd kun har været interesserede i sex. Derimod får din besked mig til lidt at overveje, om det mon er i kommunikationen omkring dit syn på, at man, hvis man sover sammen, så også er kærester, at det går galt.

Generelt plejer jeg at sige, at hvis ikke man kan tale sammen om sex, så bør man måske heller ikke have det. Jeg synes derfor, du gør det helt rigtige i at snakke om dette, inden du kaster dig ud i noget, der ikke vil føles trygt. Men sex er naturligvis et følsomt emne at diskutere, så det kræver måske, at man går lidt nænsomt til værks og vælger sine ord med omhu.

Jeg kan godt forestille mig, at det for mange mennesker vil føles som lidt overvældende eller endda overrumplende, at skulle melde sig til at være kærester med et andet menneske uden at have været fysiske sammen. Det er dog ikke fordi, jeg mener, man skal tage let på at være intime sammen. Det, jeg mener, er, at man også i det fysiske skal lære hinanden at kende for at vide, om man passer sammen. Når du bruger ordet 'kærester', inden I har lært hinanden at kende på dette område, så kan det måske føles meget voldsomt, da kærester for mange er forbundet med et større engagement – der ligger udover dét, at man ikke ser andre og stadig er ved at lære hinanden at kende.
Når jeg tænker på ordet 'kærester', betyder dette eksempelvis, at man er på et stadie, hvor man er ved at være klar til at møde hinandens familier og er klar til at begynde at bygge et form for fundament sammen. Nu skriver du selv, at kærester for dig betyder, at man bliver eksklusive og fokuserer på at lære denne ene person at kende. I min optik er der ret stor forskel på de to betydninger af det samme ord. Af denne grund tænker jeg, det måske vil kunne gøre en forskel for dig, hvis du i stedet for at bruge ordet kærester, så sagde til vedkommende, du ser, at du har det bedst med at vide, I kun ser hinanden, når I begynder at være fysiske sammen. Jeg synes, det er så fint, at du skriver, at det for dig betyder, at man begynder at fokusere på denne ene, man er ved at lære at kende, når man når til dette punkt. Fortæl ham dét – og spørg så hvad han tænker om det. På denne måde er du åben og også klar til at lytte til, hvad han tænker, hvilket giver anledning til, at I kan komme hinanden nærmere og lære hinanden bedre at kende gennem denne samtale. Du inviterer ham altså tættere, mens du kommunikerer, hvordan du har det, og sætter dermed ikke et ‘jern-gitter’ ned ved ubevidst at virke hård eller bestemt i din måde at udtrykke dig på. Jeg forestiller mig, dette meget vel kunne give dig et andet resultat, end det du hidtil har oplevet.

Det er selvfølgelig vigtigt, at man tager dette emne op på det rette tidspunkt også; når det helt naturligt føles som om, det er ved at være tid. I min optik er der ikke regler for, hvornår man bør / kan have sex i en relation, dette afhænger altid af forholdet, hvor tætte man er osv. Dog synes jeg altid, det er en god idé, at man påbegynder det fysiske aspekt på et tidspunkt, hvor begge parter føler, der er kemi og en emotionel connection, hvis det, man går efter, er en kæreste.

Jeg håber, det hjælper dig til at finde en rigtig sød kæreste.

Kærlig hilsen,
Mai
Tilbage til brevkassen

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand