Udseende vs. personlighed

Spørgsmål

d. 20/09 2019 kl. 09:17 - af: Kvinde, 51 år

Udseende vs. personlighed
Hej

Hvorfor er det mon at mænd på datingsiden, mest ser billeder og næsten ikke læser min profil tekst? Jeg synes det er sket for mange gange? Egentlig er jeg selvstændig og gør meget selv, hvis manden eller vennerne ikke har tid. Så jeg ville gerne at potentielle kærester læste min profil og ikke kun kigger mine billeder. Jeg er jo en følsom og alvorlig kvinde bag.

Fra jeg var ung har det desværre været sådan, at mænd gerne vil forkæle mig, men når jeg så forsøger at være mig selv og forklare hvem jeg er og gerne vil have det, så bliver de skræmte. Min sidste date holdt kun 6 uger. Ret nedslående. Ellers har jeg været i længere forhold af 10, 13, og 7 år, hvor jeg til sidst følte mig kvalt og ikke kendte mig selv.

Jeg har været inde og læse om Løvens stjernetegn, som jeg er født i og forsøgt at analysere mig selv. Jeg forsøger at være naturlig, men desværre er mine fritidsinteresser jagt, cykling og eget hus, hvilket desværre gør, at når jeg søger kærester, så virker de interesserede og betaget af min person, men pludselig får de kolde tæer… Hvorfor? Jeg er så ked af at blive betragtet som en forkert person og har virkelig forsøgt at dæmpe min personlige udstråling og spørge ind til deres spændende liv og været interesseret i deres. Men hver gang går det galt. Som ung blev jeg et væddemål om, hvem som kunne få mig med hjem. Jeg er nu 51 år og er begyndt at tænke meget over mig selv, og hvad jeg kan gøre anderledes – egentlig ønsker jeg jo bare den sidste og eneste mand i mine sidste 50 leveår sådan ca...

Hvad kan jeg gøre galt, for det går mig på… Dagligt arbejder jeg med mennesker og har gjort det i ti år – lige fra handicappede børn til unge autister og nu ældre demente. Kan dette have noget med mit job at gøre?

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal søge af mænd på dating. Jeg vil ikke kun vælges for billeder. Håber jeg har forklaret mig godt nok.

Vh
Lykke Løvinde

Svar

Kære Lykke Løvinde,

Sådan som jeg læser dit spørgsmål, er du frustreret over, at du oplever at blive vurderet til at være på en særlig måde ud fra dit udseende, hvilket ikke er i overensstemmelse med din personlighed. Som ung oplevede du at blive betragtet som et væddemål, i dag oplever du, at mænd skriver til dig på dette site uden at have læst din profil, og når du dater, føler du, der er et mis-match mellem den forventning manden har til din personlighed, og sådan som du i realiteten er. Desuden skriver du, at du i dine længerevarende forhold oplever, du er ved at blive kvalt, da du ikke kan kende dig selv.

Der kan selvfølgelig være mange årsager til disse oplevelser, men ud fra det du skriver, får jeg følelsen af, at dine udfordringer skyldes din evne til at kommunikere, hvem du er; de mænd, du vælger at se; og så de grænser du sætter eller ikke sætter.

For det første går jeg ikke ind for, at man nogensinde dæmper sin udstråling. Snarere tværtimod. Der er så mange mennesker i verden, og det handler ikke om at tiltrække en hvilken som helst partner; det handler om at tiltrække den rette partner! Det kan du kun gøre, hvis du tillader dig selv at være sådan, som du er. Jo mere du udtrykker, hvem du er, desto lettere bliver det for den rette mand at finde dig. Når dette så er sagt, så kræver dét at udtrykke, hvem du er naturligvis, at du kender dig selv og tør stå ved det.

Særligt fordi du skriver, at du i dine længerevarende forhold ikke kan kende dig selv, fornemmer jeg, at dit generelle problem måske kunne ligge i, at du muligvis laver dig selv lidt om, for at tilpasse dig din partner eller personen, du dater? Det kan være du i de indledende faser gerne vil tiltrække eller imponere, personen du dater, hvilket gør, at du handler på en måde, der måske ikke helt er dig? Når du så efterfølgende afslører den rigtige dig, er dette en anderledes person, end den din date troede du var, hvorfor de får kolde fødder. Omvendt kan det være, du i dine længerevarende forhold ikke har afsløret, hvem du i virkeligheden er, således du har spillet skuespil i de år, du har været i forhold, hvorfor du til sidst ikke har kunne kende dig selv. Nogle gange kan vi ændre vores adfærd helt ubevidst, så hvis jeg var dig, ville jeg overveje om det er dette, du har oplevet. Så er løsningen på dine udfordringer nemlig ret ligetil; du må være den autentiske dig i alle aspekter af dit liv og ligeledes i alle stadier, når du møder en potentiel kæreste.

Der er flere steder, du kan starte i forhold til at løse dine udfordringer. Måske du ikke kender dig selv så godt? Det kan være, du hele livet har følt, du skulle være på en særlig måde – for eksempel at blive accepteret? Hvis dette er tilfældet, ligger dit arbejde allerførst i, at finde ud af præcis hvem du er.

Når du føler, at du ved, hvem du er, kan du så gå videre til at arbejde på, hvordan du udtrykker, hvem du er, således der ikke opstår misforståelser. Dette betyder, at du må handle ud fra din oprigtige personlighed i den måde, du kommunikerer på i alle stadier af et nyt potentielt forhold; lige fra de billeder, du har på din profil, til den tekst, du har skrevet, til hvordan du svarer potentielle partnere i beskeder, til den måde, du er på i virkeligheden. Hvis du konstant oplever at blive misforstået, skyldes det garanteret, at du ikke er konsistent i den måde, du kommunikerer, hvem du er på. Måske du tænker, det er bedre at have en profil, der appellerer til mange, og du derfor har billeder, der snarere fremstiller dig som en flot ‘tøset kvinde’, hvilket ikke hundrede procent afspejler din personlighed, der også rummer en handlekraftig kvinde? Er dette tilfældet, kan du starte med at ændre det, således din profil afspejler dig, som du er i virkeligheden. Dette betyder, at du evt. har billeder af dig på en cykel, fra en jagttur eller af dig i haven. Det kan være helt ligegyldigt, hvis dette betyder, at du får færre henvendelser, for målet er ikke at få mange henvendelser, men at få de rette henvendelser.

Det næste, jeg vil sige, er, at det også er vigtigt, at du holder fast i den person, du er, når du skriver beskeder, og dernæst at det kan være, du skal overveje mere nøje, hvem du vælger at tage på dates med. Måske du oplever, at få henvendelser fra mænd, der søger en kvinde, som er anderledes end dig? I sådanne tilfælde er det ikke værd at bruge tid på at mødes med disse mænd. Det er helt fint at afslå en invitation eller stoppe kommunikationen, hvis ikke du tænker, dig og personen vil være rigtige for hinanden. Udtryk hvem du er, og vær selektiv med hvilke personer du skriver med og ligeledes dater. Gør dig nogle overvejelser omkring hvilken mand, du gerne vil være sammen med, og som du føler, vil passe både til din personlighed og ind i dit liv. Når du er blevet lidt klogere på, hvilken type mand, der evt. ville kunne passe til dig, vil du således også bedre sætte grænser, der støtter dig selv. Tillad dig at udtrykke dine holdninger og støtte din partner, når det føles rigtigt, men sig også fra, hvis ikke du føler, du bliver opfattet korrekt eller bliver behandlet på en måde, der føles godt.

Der er helt sikkert en dejlig mand til dig derude. For at finde ham må du blot være tro mod den autentiske version af dig selv – og således leve efter hvad der føles godt for hende.

Held og lykke til dig.

Kærlig hilsen,
Mai
Tilbage til brevkassen

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand