Kærligheden spænder ben

Spørgsmål

d. 25/03 2019 kl. 16:07 - af: Kvinde, 64 år

Kærligheden spænder ben
Kære Mai

Jeg er en voksen kvinde, der blev alene for 16 år siden. Jeg har tidligere været gift i 17 år.
Jeg er en meget udadvendt, åben og ærlig kvinde. Har ikke svært ved at få kontakt.
Jeg skriver til dig fordi jeg er ved at opgive min søgen efter kærligheden.Jeg har været på en del dates. Mit problem er at jeg kan skive med en og tale i tlf. men bedst som det går godt forsvinder han fra overfladen uden svar. Jeg har været på gode dates, når vi så er gået hver til sit høre jeg pludselig ikk mere fra ham. Det fortæller selvfølgelig noget om ham. Hvad gør jeg forkert? Jeg bliver meget skuffet, ked af det og mister meget af min selvtillid. Jeg kunne ikke selv finde på af opføre mig sådan overfor andre.Jeg bor i Nordjylland og jeg falder altid for nogle som bor flere timers kørsel fra mig, men det skulle jo ikke være et problem.
Jeg er ikke en person der falder for hvem som helst, måske er jeg lidt krittisk. Jeg tænker selv at jeg vil det så meget at det kan være problemet. Kan du give mig et råd?

MVH
Har du et råd til mig hvad jeg kan gøre for at stå i

Svar

Kære Kvinde, 64 år

Hvor er det dejligt, at høre, at du er opsøgende, udadvendt og ikke har svært ved at få kontakt. Det er ikke let for alle, at komme ud over rælingen, så ta’ lige et øjeblik, og ros dig selv for dit gåpåmod og din livsgejst. Jeg kan dog godt forstå, det er nedslående at opleve den samme form for afvisning gang på gang, men jeg ville ikke miste modet, for der er helt sikkert også en mand for dig, derude. Du skriver, at du har været på gode dates, men at du pludselig ikke hører mere efter disse dates. Du skriver også, at du er villig til at køre flere timer for kærligheden, og at du selv tænker, at du vil det så meget, at det måske kunne være problemet. Jeg tænker, at denne observation måske godt kunne være rigtigt.

Når jeg læser dit brev, kan jeg godt mærke længslen efter kærligheden. Det er klart, at når man i 16 år, har været alene, så vil man savne tosomheden. Dette er helt naturligt, men jeg overvejer lidt, om du måske har så travlt med at finde kærligheden igen, at du har glemt goderne ved at være single. Måske du er træt af at være alene, og endda prøver at flygte lidt fra single-tilværelsen? Hvis jeg var dig, ville jeg prøve at gå lidt på opdagelse i de positive ting, der ligger i, kun skal skulle dyrke sig selv og begynde at undersøge hvilke nye ting - udover en kæreste - der kan skabe mere glæde i dit liv nu og her. Hvilke velsignelser ligger der i det, at du kun skal tænke på dig selv? Måske der er nogle nye hobbyer, du har lyst til at udforske? Måske du kan li’ at gå til kor eller det kan være, der er en cykel klub, du har lyst til at melde dig ind i? Hvad er din yndlingsblomst? Køb dem til dig selv hver uge - bare fordi. Hvilke kærlige ritualer kan du ugentligt sætte op for dig selv? Vi ændrer os hele tiden, så ved at blive ved med at gå på opdagelse i dig selv, vil du kunne opfylde nogle af de behov, du har for nærhed og

opmærksomhed fra en partner. På samme tid finder du også ud af, hvordan du ønsker en kommende mand, skal behandle dig. Begge dele vil hjælpe dig med at tage noget af presset af i forhold til at finde en ny kærlighed, men de vil også lære dig om grænser, i forhold til hvordan du vil behandles.

Selvkærlighed er en grundsten i det at finde en skøn partner. Men når det er sagt, så vil jeg på samme tid også opfordre dig til sideløbende stadig at fokusere på dit datingliv. De ting, jeg dog ville være opmærksom på her, er, ikke at investere mere i relationen end ham, du dater, gør. Måske du lader den næste date, køre efter dig? Det er ikke for at gøre dating til et spil, men det handler om, at forstå at mænd fungerer anderledes end kvinder. Mænd har et større behov for frihed, mens kvinder er draget af forbundethed (connection). Dette betyder, at det kan være svært for os kvinder at holde igen, når vi møder en mand, vi godt kan li. Vi vil det hele - og vi vil det her og nu - så vi går ‘all-in’ med vores tid og kærlighed lige med det samme. For en mand der er brug for frihed, kan denne form for engagement virke skræmmende, idet det ofte tager mænd lidt længere tid, at komme til det samme stadie.

Af denne grund er det en god idé at øve sig i, at tage tingene langsommere (end vi kvinder ofte har lyst til). Dette vil give en mand plads til at åbne op, og i sin egen tid indse hvor fantastisk du er. At tage mere tid inden du giver ham dit hjerte, vil også betyde, at du bedre kan vurdere om han nu reelt set også fortjener dit hjerte - og muligvis skåne dig fra hjertesorg, hvis han ikke er den rette. Det er aldrig rart med en afvisning, men hvorfor give en mand, der ikke engang har pli nok til at sende en besked retur, magt til at sænke din selvtillid? I min verden blev hans mening overflødig, da han ikke viste respekt i sin behandling af dig - for som du siger, viser hans handlinger, hvem han er.

Du skriver, du er kritisk - det synes jeg netop også, man bør være, når man vælger en partner. Husk på, hvor dejlig en kvinde du er. Hvis ikke du føler, du er skøn, og at enhver mand er heldig at tilbringe tid sammen med dig - så er der hér dit arbejde ligger. Du har let ved at snakke med nye mennesker - det skulle gerne være sådan, at hvis ikke en mand behandler dig godt, så ved du, at der en anden mand, der vil. Med et selvværd som dette, skal en mand VISE, at han vil dig, før du investerer dit hjerte i en relation. Giv ham derfor tid og plads til det. I begyndelsen kan du evt. bruge den regel der siger, at du aldrig investerer i en relation ud fra hvor meget du kan li’ en person, men i stedet ud fra hvor meget de investerer i relationen. Så kan du altid føle dig lidt frem, når det er mere naturligt for dig at tage din tid, og du kan mærke, at du er blevet bedre til at huske, hvor heldig en mand er, at han får lov til at lære dig at kende.

Mange kærlige hilsner,

Mai
Tilbage til brevkassen

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand