Positiv feedback, men når ikke til anden date

Spørgsmål

d. 04/10 2019 kl. 14:25 - af: Mand, 64 år

Positiv feedback, men når ikke til anden date
Hej Mai.

Jeg tillader mig at skrive til dig, da jeg efterhånden føler mig kørt fast i denne her dating-verden. Jeg er en moden aktiv mand på snart 65 år, som tidligere har været sammen med en kæreste gennem knap 10 år, som jeg mødte her på dating, så det kan jo lade sig gøre. Jeg forsøger nu igen at finde forhåbentlig snart den sidste kvinde i mit liv, men hvor er det blevet vanskeligt. Ved ikke om det er fordi, man er blevet det ældre, eller kvinderne har ændret sig? Jeg får tit at vide, at jeg har en virkelig god og meget interessant profil og modtager da også en del henvendelser. For det meste har jeg succes med at date de udvalgte kvinder, men når vi så mødes på 1. date mangler altid tiltrækningen og den gode mavefornemmelse. De fleste kvinder vil ikke mødes igen efter 1. date, hvilket jeg er lidt forundret over. Vi kan jo ikke efter et par timer finde ud af, hvad vi hver især indeholder. Personligt har jeg næsten altid lyst til at se vedkommende igen for derved at lære kvinden bedre at kende, men jeg bliver for det meste altid afvist. Efter 1. date skriver kvinden tilbage, som regel dagen efter, og roser mig til skyerne, at jeg er en virkelig spændende aktiv mand med gode værdier og sunde interesser og kan bidrage med mange positive ting i tilværelsen (jeg er blandt andet selvstændig med eget firma), men ikke ønske om at se mig igen. Jeg har snart den opfattelse, at kvinderne fokuserer mere på dem selv end prøve at finde ud af, hvad manden måske kan bidrage med i et forhold. Bliver jeg måske afvist, grundet kvinderne i tusindtal får så mange henvendelser i deres indbakke fra andre skønne mænd, at de bliver forvirret og frustreret af det store udvalg? Jeg kunne virkelig godt tænke mig at kende til den dybere årsag.

De bedste hilsner fra den forvirrede mand.

Svar

Kære den forvirrede mand,

Først og fremmest, så synes jeg, det er dejligt at høre, du tidligere har haft succes med online-dating og husker på, at det altså godt kan lade sig gøre at finde kærligheden på denne måde. Dernæst så kan jeg da godt forstå, at det er frustrerende at modtage den samme fantastiske feedback med et afslag hver gang.

Til dit spørgsmål omkring hvorvidt det er kvinderne, der har ændret sig, eller det er fordi, du er blevet ældre, at du nu oplever dette resultat, så tror jeg ikke, nogen af dem er svaret. Dating-gamet har måske rykket sig lidt, siden du sidst var på, i og med tinder og andre swipe apps er kommet til verden, men jeg tænker faktisk ikke, det har ændret så meget ved danskernes mentalitet. Særligt ikke i din aldersgruppe.

Uden at snakke med dig og høre specifikt om det der sker på dine dates, er det svært for mig at give dig en konkret forklaring, på det du oplever. Men når nu disse kvinder siger, at den gode mavefornemmelse eller tiltrækningen mangler, får det mig til at tænke lidt på, om du mon virker for ‘medgørlig’ i din måde at dukke op på til disse dates eller måske ikke tager nok initiativ. Når vi søger en kæreste, kan vi let komme til at blive så opsatte på, at nogen vælger os, at vi siger ja til alt og snakker vores date efter munden, i stedet for at udtrykke hvordan vi virkelig har det. Tiltrækning finder sted gennem polaritet, og vi bliver netop betaget af en partner, fordi de er anderledes end os. Så jeg ville overveje, om du tør være dig og udtrykke dig selv, når du er på date. I forlængelse heraf vil jeg også lige nævne, at mange kvinder elsker at blive ‘ledt’ af en mand. Dette kan du gøre ved at stole på dig selv nok til at tage initiativ. Du kan eksempelvis foreslå stedet, hvor I mødes, vælge noget på menu kortet eller du kan tage hendes hånd, hvis situationen er til det. Mange gange handler det også om at turde lidt, og ikke bare vente på at din date skal tage initiativet.

Dernæst tænker jeg, det måske ville være godt for dig at overveje, om du føler, du er ‘et catch’, når du tager på date. Når vi kender vores værd, kan det ofte mærkes gennem vores væremåde. Ofte tager vi tingene stille og roligt, fordi vi vil sikre os, at den partner, vi finder, er rigtig for og værdig til os, ligesom det kan mærkes gennem vores selvværd og selvtillid. Hvis ikke disse kvinder kan mærke, at dine standarder er høje, eller føler sig som noget særligt, men i stedet opfatter dig som om, du ville blive kærester med hvem som helst, kan dette sagtens slukke tiltrækningen. Husk på alt det du bringer til et forhold og øv dig i at eje det. Du kan læse mere om, hvordan du gør dette i denne artikel.

Jeg kan som sagt ikke sige med sikkerhed, at de nævnte ting er skyld i dine oplevelser, da jeg ikke kender de konkrete udfald af dine dates. Og hvis ikke dette giver mening for dig, vil mit råd til dig simpelthen være at række ud til en af kvinderne og spørge. Fortæl hende, at du ofte oplever denne situation og derfor ville sætte stor pris på at vide helt ærligt, hvad det er der gør, hun ikke har lyst til at se dig igen. Fortæl hende dine følelser ikke bliver sårede, men at det ville være en stor hjælp at vide, da det er som om, du ubevidst gør noget, der fremprovokerer denne situation. Det kan være, du snakker for meget om din eks kæreste, men ikke selv hører det, og det er det, der er et turn off. Måske du lytter for lidt og snakker for meget. Der kan være en million grunde til, at du får denne feedback, så hvis jeg var dig, ville jeg gå til kilden selv og bare spørge. Dette er naturligvis en ‘modig tilgang’ (jeg ville kalde den mandet), men du skal jo så også være sikker på, at du er klar på at modtage dette ærlige svar og ser det som en hjælp, snarere end noget, du lader slå dig ud. Og så er det naturligvis vigtigt, at du modtager svaret med taknemmelighed snarere end med en eksplosiv reaktion, som om nogen lige havde kastet en bombe i hovedet på dig.

Ellers kan du naturligvis også selv gå undersøgende til værks og se, om du kan finde svaret på, hvad der gør, at du ikke har lige så meget held med at nå til date nummer 2 denne gang. Du kan eksempelvis begynde med at se på dig selv, og overveje på om du mon selv har ændret dig. Er der noget, du gør anderledes i dag end for 10 år siden? Derudover ville jeg så også se på, hvilke kvinder du nu skriver til. Er det den samme form for kvinde, som du gik efter for 10 år siden? Hvilken aldersgruppe fokuserer du på, og hvilken personlighed tager du kontakt til? Hvis nu du fandt en dejlig kæreste for 10 år siden, men I ikke længere er sammen, hvad gik der så galt? Og giver det mening, at gå efter den samme type kvinde igen? Vær nysgerrig på situationen og skriv evt. ting ned for at få et bedre overblik.

Jeg ønsker dig alt det bedste og held og lykke i dit kærlighedsliv.

Kærlig hilsen,
Mai
Tilbage til brevkassen

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand