Manden var alligevel ikke klar. Hvorfor?

Spørgsmål

d. 11/10 2019 kl. 15:42 - af: Kvinde, 44 år

Manden var alligevel ikke klar. Hvorfor?
Hej Mai,

Jeg har for nylig datet en rigtig sød mand, som jeg var blevet ret glad for, men som desværre for 2 uger siden trak sig igen, og jeg sidder tilbage med en ærgrelse, frustration, undren og også skyld. Han svarer ikke på mine sms'er, og jeg har dermed ikke mulighed for at stille ham spørgsmål, få vendt nogle ting, forklare mig og få klarhed over, hvad der i virkeligheden er grunden til hans beslutning. Hans begrundelse var, at han har virkelig travlt på sit arbejde, han er ved at tage en efteruddannelse og den sparsomme fritid, han så har, vil han bruge på sig selv og sine børn. Alt dette giver mening, og jeg tror egentlig på ham, men alligevel sidder jeg tilbage med følelsen af, at jeg kunne have gjort noget anderledes.. dette får jeg jo bare ikke svar på, da jeg ikke kan komme i kontakt med ham, hvilket er meget frustrerende og gør mig også vred, for jeg synes ikke han kan være bekendt at være sådan!

Jeg oplevede i starten, da vi datede, at han var meget på, han kunne rykke møder, så vi kunne ses, han kunne måske lave om på samværsordningen med sine børn, han ville bruge hver anden weekend med mig (hvor vi begge var børnefrie), han gav udtryk for, at han længtes efter en kæreste. Hele hans kommunikation og adfærd viste, at han ville mig, og jeg følte mig tryg ved ham fra dag ét, at jeg kunne stole på ham, og dét han sagde. (Dette er meget vigtigt for mig pga. tidligere oplevelser). Mit spørgsmål går så på, om jeg alligevel kunne have ageret anderledes? Jeg blev selvfølgelig glad, fordi han udtrykte og viste, at han ville mig, og jeg er selvfølgelig kørt med på "den vogn", men pludselig ringer han og siger, at han ikke kan finde tid. Jeg har lige læst artiklen om, at mænd vil bevare deres frihed, og den gi'r så meget mening. Men når manden selv gi'r udtryk for, at han vil mig, hvad så? Skal jeg så hive i den modsatte retning, fordi jeg "burde" vide, at han stadig har brug for, at det ikke går for hurtigt? Hvordan kan det være, at han vil noget, men så finder han pludselig ud af, at han alligevel ikke har tid/er klar? Jeg er SÅ ked af, at jeg ikke skal se ham mere, da jeg næsten følte, at jeg havde mødt min soulmate.. Håber du kan hjælpe mig.

Mange hilsener Den Fortvivlede Kvinde på 44 år

Svar

Kære fortvivlede kvinde,

Hvor er jeg ked af at høre, du blev skuffet og er ked af det. Det er aldrig rart, når man bliver glad for en person, og noget gør, at man ikke kan blive ved med at se dem.
Til dit spørgsmål om hvorvidt du kunne have gjort noget anderledes, så vil jeg sige, nej. Jeg ved ikke, hvordan du handlede i jeres relation, men jeg er sikker på, at du handlede ud fra bedste evne på det givne tidspunkt, og derfor er svaret nej. Tanken om at der var noget, du kunne have gjort anderledes, vil kun hjemsøge dig og holde dig fastlåst på en måde, der ikke gavner dig. Jeg aner ikke, om dette er tilfældet, men det kan da godt være, at du lænede dig for hurtigt frem i forhold til, hvad han havde kapacitet til (eftersom præcis denne artikel giver mening for dig), men det var rigtigt for dig på det tidspunkt. Derfor er svaret stadig nej; der var ikke noget, du på det givne tidspunkt kunne have gjort anderledes. Slut fred med det, og vis dig selv støtte og kærlighed, selv hvis du virkelig rykkede for hurtigt (hvilket jeg ikke engang ved, om du gjorde). Det er let at vise sig selv kærlighed og omsorg, når man gør ting rigtigt. Men du er lige så meget værd, når du laver fejl – og det er her, vi har allermest brug for barmhjertighed og kærlighed fra os selv. Hvis du har svært ved at finde denne barmhjertighed for dig selv, så forestil dig hvordan du ville handle overfor et barn lavede en fejl og var ked af det. Så ville man jo ikke skælde ud; i stedet ville vi trøste og lindre barnets sorg ved at vise omsorg og forståelse. Du fortjener præcis det samme, for selvom vi er voksne, så har vi præcis det samme behov.

Jeg ved godt, det kan virke meget pludseligt og uforståeligt, når en mand, der ellers har virket villig til at investere i et forhold, vender rundt og skifter mening. Men tro mig når jeg siger, at noget af det værste en mand kan opleve, er at skulle skuffe og gøre en kvinde, han holder af, ked af det. Mænd ved godt, at kvinder er meget følsomme væsner, og det kan være skræmmende for dem, at bære det ansvar det er at holde vores hjerter. De søger derfor så vidt muligt at passe så godt på os, som de er i stand til. Ud fra det du skriver, tænker jeg ikke, at denne mand vil dig det ondt eller har spillet skuespil på nogen måde. Så stol på ham, når han siger, at hans prioriteter er nødt til at ligge et andet sted lige nu. Denne begrundelse lyder for mig på ingen måde som en undskyldning, eller som hans beslutning handler om, at han har brug for sin frihed. I stedet for lyder det på mig som om, han handler ud fra sine prioriteter, der er i tråd med hans forpligtelser. Og her vil jeg lige indskyde, at det jo altså helt sikkert også godt kan være, du ikke har været for hurtigt fremme, men at han, fordi han holder af dig, kan se, han ikke kan give dig det, du fortjener. Dette betyder, at han handler på en måde, hvor han søger at ære dig og efter bedste evne beskytter dit hjerte, fordi han virkelig holder af dig. Og måske er dette faktisk også årsagen til, at han vælger ikke at svare dig, for dette er ikke nødvendigvis et udtryk for, at han ikke har lyst til at tale med dig. Måske tænker han i stedet, det vil gøre situationen sværere, hvis I stadig snakker sammen. Jo mere bevidst en mand er, desto mere vil han handle ud fra et rationelt grundlag, der er i tråd med hans ansvar snarere end ud fra sine følelser. Denne bevidsthed gør det måske bare endnu mere frustrerende for dig, da det betyder, han er en god mand, men hvis ikke timingen er rigtig, vil selv den perfekte mand være forkert for dig.

Den største måde, man kan elske på, er dog ved at støtte, acceptere og respektere, hvor ens partner er – selv hvis det betyder, man ikke kan være sammen. Du kan ære ham ved at være forstående overfor hans valg, selvom det er smertefuldt for dig. Og man ved jo aldrig om noget ændrer sig i fremtiden, men i så fald må han selv finde tilbage til dig ad den samme vej, som han gik. Jeg ved godt det er svært, men når du har sagt, hvor meget du holder af ham og var glad for jeres tid sammen (på en måde hvor du accepterer hans beslutning og ikke søger at ændre den) så slip ham fri, fordi du holder af ham og forstår, at han er nødt til at varetage sine forpligtelser. Og fokusér i stedet på dig selv. Vis ham hvilken kvinde du er gennem din håndtering af situationen. Igen, det er let at være en fantastisk kvinde, når alting kører, men det er, når tingene er svære, vi kan vise, hvem vi virkelig er.

Men kære frustrerede kvinde, jeg ved godt det gør ondt lige nu. Jeg ser dig. Og jeg mærker dig. Så i forhold til at give slip og finde fred med situationen, hvilket naturligvis er meget lettere sagt end gjort, så her har du lidt råd til det. Tag al din smukke energi, som du lige nu bruger på at fokusere på jeres forhold, og bring den i stedet tilbage til dig selv. Jeg ved godt, det kan føles som om, du lige har mistet noget, men søg i stedet at se på situationen med taknemmelighed. Hvad fik du gennem dette forhold med af gode oplevelser, som du ellers ville have været foruden? Og hvilke ting har du lært af jeres tid sammen? Du har ikke mistet noget ved at være i dette forhold, da det har givet dig nogle oplevelser, du var glad for, og fordi det nu lærer dig mere omkring forhold og kærlighed. Sæt pris på både oplevelserne og visdommen, det har givet dig og tag disse med dig ind i dit næste forhold. Måske det kan hjælpe dig at tage dette forhold som et tegn på, at der er gode mænd at finde på denne portal. Hvor der er en, er der flere. Så tag din tid til at heale, og når du så føler dig klar, så prøver du igen. Det føles måske som om han var din soulmate – men dem har vi mange af i løbet af et liv. Og der er andre gode mænd i verden.

Det lyder som om, du er i en tilstand, hvor det gør ondt at affinde sig med, at han ikke længere er i dit liv. Her vil jeg igen opfordre dig til at behandle dig selv med nænsom kærlighed. Tag den tid du har brug for – der er ikke nogen udløbsdato på hjertesorg. Og det kommer ofte i bølger, så når det gør virkelig ondt, så vær tilstede med de følelser. Læg dig ned på en yogamåtte og lyt til smuk musik som dette mens du lader bølgerne af sorg, frustration, afmagt, vrede eller hvad der ellers må komme skylle hen over dig. Græd, bevæg dig, syng, skriv, gør hvad end du har brug for, for at lade følelserne passere og undlad for alt i verden at holde dine følelser nede eller afvise dem. Det vil blot gøre processen længere og mere smertefuld. Følelser har nemlig brug for at blive set og anerkendt for at kunne passere. Hvis vi holder dem nede, vil de blive ved med at banke på, indtil vi ser dem i øjnene, og holder dem, som de beder os om. Det kan også være, du vil have godt af at gå en tur ved vandet. Det kan være rart at tilbringe tid i naturen, hvor vi mindes om, at der er magter, der er større end os. Og du behøver selvfølgelig ikke gå igennem det alene – ring til en ven eller en veninde, når du har brug for at snakke eller blive holdt om. Vi kvinder har en tendens til at processe bedre gennem snak og fællesskab. (Mænd gør det typisk i ensomhed i deres ‘man cave’.) Og skulle du have brug for mere hjælp til at processe og give slip, så er jeg her altid til en session eller to. Du kan se mere omkring hvilken støtte, jeg giver, på min hjemmeside her.

Jeg sender dig rigtig mange varme tanker.

Kærlig hilsen,
Mai
Tilbage til brevkassen

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand