Håndtering af flere kontakter på en gang

Spørgsmål

d. 18/10 2019 kl. 12:20 - af: Kvinde, 55 år

Håndtering af flere kontakter på en gang
Hej

Jeg synes, det er en svær balancegang, ift. hvornår det er bedst kun at have kontakt til én mand ad gangen – både under fasen med den skriftlige kommunikation og under fasen med aftaler om fysiske møder? Moralsk synes jeg selv, det er ok at date flere på én gang, og så længe relationen ikke er blevet så intim, at jeg mødes i hjemlige omgivelser med nogle. Noget andet og for mig mere kompliceret omhandler, hvordan jeg sikrer mig, at jeg giver daten de bedst mulige betingelser for, at vi kan finde ud af, om vi er noget for hinanden – og uden alt for meget "baggrundsstøj". Det er på godt og ondt, at Dating.dk giver mulighed for, at man kan have "date-muligheder" "lagret på hylden". I praksis betyder det, at man/vi mentalt kan have det lurende i baghovedet, at der kunne være en endnu bedre date, som jeg endnu ikke har mødt. Det kan I sig selv forstyrre nærværet med den aktuelle kontakt. Hvordan håndterer man dette mest hensigtsmæssigt, så man undgår uhensigtsmæssig stress og manglende nærvær?

M.v.h. den anonyme

Svar

Kære den anonyme,

Du stiller et rigtig godt spørgsmål. Det kan nemlig være svært at finde ud af, hvordan man navigerer i kommunikationen med flere potentielle romantiske emner på én gang. Umiddelbart tænker jeg dog, at du har styr på det, idet du har taget stilling til, hvad der føles godt for dig. Du ved med dig selv, at det er okay at se flere mennesker på samme tid, indtil I når et særligt stadie. Hvis du kan overskue at skrive med flere mennesker på én gang, så gør det, og hvis ikke så kan du nøjes med at skrive med én person ad gangen. Der er intet pres – udover det du ligger på dig selv – så lyt til hvad du har det bedst med at gøre.

Årsagen til at det kan være svært at finde ud af, hvad der er rigtigt eller forkert, er, at der ikke er én ultimativ korrekt måde at handle på i denne sammenhæng. Alle mennesker er forskellige og vil have forskellige holdninger til, hvad der er okay, og hvad der ikke er – men intet er mere rigtigt end andet. Derfor er nøglen til at navigere på den bedst mulige måde, at være klar omkring hvad din holdning er, når du møder interessante mennesker. Du er fri til at handle ud fra og fortælle personer, du ser, hvad der føles godt for dig. Så kan du og vedkommende, du dater, tage den derfra. Det er svært at lave specifikke regler for, hvordan eller hvornår man bør gøre noget, når det kommer til dating, for menneskelig interaktion afhænger af relationen, og det/de forhold vi befinder os i. Derfor er det bedste råd, jeg kan give dig at lytte til og stole på dig selv i forhold til eksklusivitet. Det er vigtigt, at du har dig selv med – så mærk efter om det føles rart at skrive og ses med flere på én gang. Når du så dater en person, og føler, I er kommet til et punkt, hvor det måske er tid til ikke at se andre, kan du sørge for at lukke eventuelle andre relationer og måske tage emnet op som samtale. Samtaler omkring eksklusivitet med en person du ser, giver dig et oplyst grundlag at handle ud fra snarere end ud fra forestillinger i dit hoved, og de sikrer således, at I er på samme bølgelængde. Dette mindsker risikoen for at blive såret.

Når alt dette er sagt, så kan det her med at lytte til sig selv dog godt være lettere sagt end gjort, det ved jeg godt. Vi mennesker er nemlig ret gode til at fortælle os selv, hvordan vi bør handle i givne situationer eller søge bekræftelse hos andre for at sikre, at det vi gør, er okay. Det kan være så svært at bakke sig selv op, og holde fast i at ens følelser ikke er forkerte, eller at man gerne må handle i overensstemmelse med sin mavefornemmelse. Men det er netop det, man er nødt til at lære i situationer, hvor der ikke er noget facit. Og tro mig når jeg siger, at uanset hvad dine følelser er, så er de valide. Kun ved at eje hvordan du har det, kan du være tro imod og skabe tillid til dig selv, hvilket er nøglen til, at du kan være tryg ved at lære nye spændende mennesker at kende. Gør dating på din måde og ikke ud fra andre menneskers præmisser.

I forhold til at skabe de bedste betingelser for at finde ud af om der er grobund for et forhold, uden at lade sig forstyrre af at der kunne være en bedre person derude, så er det igen noget, der kommer af, hvordan du selv forholder dig. Om end det, vi ofte får at vide, er, at kærlighed handler om en følelse, så er det på samme tid lige så meget en beslutning, vi træffer. Kærlighed er ikke noget eksternt fra os, der skænkes fra himlen, og som har helt sit eget liv. Det kan godt være, der skal være noget magi i det at finde et forhold gennem en følelse i maven eller i hjertet, men der skal også være en dedikation i det; denne dedikation kommer af, at vi beslutter at investere i relationen til et andet menneske. Jeg tror ikke på, der kun er én person, der kunne være rigtig for os. Der er mange personer, vi kunne skabe et smukt forhold med. Spørgsmålet er, hvem du vælger at skabe det med. Uanset om vi dater, og kun er ved at lære andre mennesker at kende, eller om vi har været i et forhold i mange år, så vil der altid være mulighed for at skabe et nyt forhold med et andet menneske. Disse muligheder forsvinder ikke. Så hvordan kan du være mere fokuseret i de relationer, du udforsker i stedet for at fokusere på potentielle fremtidige muligheder?

Hvis jeg var dig, ville jeg fokusere på at være til stede sammen med den person, du er i rum med, eller som du skriver med. I stedet for at fokusere på hvad du kunne få fra et andet menneske så vær nysgerrig på den relation, der er lige foran dig. Hvem er vedkommende, hvordan har du det i hans selskab, er det en person, du inspireres af og hvis måde at leve på, du respekterer? Der er ikke nogen grund til at forholde sig til personer, du end ikke har mødt. Kryds den bro, når og hvis du kommer til den – men indtil det sker, så hold dit fokus på at udforske de mennesker, der allerede er i din sfære. Hvis du hele tiden distraherer dig selv ved at tænke på hypotetiske muligheder, er det næsten umuligt at connecte med personen, du ser. Giv den person en chance – og giv dig selv en chance for at blive betaget. Skulle du ikke finde den person, du ses eller skriver med interessant, så kan du jo så bevæge dig videre, når du har udforsket det. Kun ved at være til stede, nysgerrig og interesseret, når du interagerer med en person, er der en chance for, at kærligheden kan spire. Den kommer ikke bare af sig selv – det kræver vi går ind i den. Selvom der er mange muligheder, og selv hvis du dater flere mænd på samme tid, kan du stadig godt være nærværende i hver interaktion. Det vil være mit råd til dig.

Jeg håber, det hjælper dig på vej.

Mange kærlige hilsner,
Mai
Tilbage til brevkassen

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand