En date, der gik hårdknude!

Spørgsmål

d. 25/10 2019 kl. 21:35 - af: Mand, 58 år

En date, der gik hårdknude!
Hej Mai,

Jeg var for nylig ude for en date, der gik i hårdknude. Det startede med, at vi havde en dialog over en uges tid på Dating.dk, og vi udvekslede fotos. Vi blev om søndagen enig om at mødes mandag eftermiddag. Mandag morgen skrev hun til mig, at hun gerne ville have mit telefonnummer, så hun kunne kontakte mig, hvis der skete et eller andet. Jeg måtte så i min arbejdstid svare tilbage. Min tanke var: at det var jeg ikke klar til udlevere, da jeg ikke kendte hende særlig godt endnu. Jeg svarede tilbage, at vi kunne kommunikere på Dating.dks App. Den App havde hun ikke på sin telefon, skrev hun tilbage, desuden kunne hun ikke have tillid til en mand, som ikke vil udlevere sit telefonnummer. For at få det sidste ord i vores ordveksling, valgte hun at blokere min profil! Hvilket jeg først fandt ud, da jeg forsøgte at skrive et svar til hende. Jeg havde ellers set frem til spændende date – nu stod jeg med blandede følelser – ville gerne have været det foruden. Gjorde jeg noget forkert i det datingforløb? Skal man oplyse sit telefonnr. til en date – hvad er din mening om det? Giver det mening, at en profil kan blokere andre profiler – også i min situation? (det er en effektiv måde at få det sidste ord på!)

Venlig hilsen Den forurettede

Svar

Kære Den forurettede,

Det lyder da lidt som en ærgerlig situation. For mig ser det ud som om, der kom noget mistillid ind fra begge sider, og at det var det, der spolerede jeres møde. Vi er alle forskellige, og det er vigtigt altid at handle i tråd med sin mavefornemmelse og tage tingene i et tempo, der giver mening for én selv. Det er naturligvis helt op til dig, om du har lyst til at give en kvinde dit nummer, inden i mødes første gang – i sig selv er det ikke forkert. Dog kunne du med fordel så måske give en begrundelse for, hvorfor du ikke ønsker at udlevere det. Fra et kvindeligt perspektiv tænker jeg, at hvis en mand havde lyst til at mødes, men ikke ønskede at udlevere sit telefonnummer, at det så ville sende et signal om, at han ikke stoler på hende. På samme tid tænker jeg, det måske også ville måske gøre en kvinde utryg og evt. få hende til at tænke, at manden selv har noget at skjule.

Når det så er sagt, så er jeg måske lidt uforstående overfor, hvad det er, der gør, at du ville have lyst til at mødes med en kvinde, men på samme tid ikke stoler nok på hende til at betro hende dit telefonnummer. Var der mon noget, hun sagde eller gjorde, der indikerede, at du ikke kunne stole på hende, eller er det en oplevelse fra tidligere, der får dig til at være tøvende med at udlevere dit nummer? Eller er det mon et princip du har, at du venter til efter, du har mødt en kvinde, til du er tilpas med at udlevere dit telefonnummer? Jeg kender ikke svaret på ovenstående spørgsmål, og jeg ved derfor ikke, om du gjorde noget forkert i denne situation. Jeg tænker, at mennesker altid vil handle efter bedste evne for at få det resultat, de ønsker sig. Det gjorde du garanteret også i denne situation, og hvis du har handlet i tråd med dig selv og sine egne værdier, kan man sige, at du jo ikke gjorde noget forkert. Afhængigt af årsagen til at du handlede, som du gjorde, kan der dog godt have været en bedre måde at tackle situationen på. Sådan som jeg ser det, investerer man mere i en person ved at tage tiden til at mødes med ham eller hende, end man gør ved at have en telefonsamtale med vedkommende, men det er måske anderledes for dig?

Hvis nu kvinden gjorde eller sagde noget, som fik dig til at tøve med at udlevere dit telefonnummer, overvejer jeg, hvorfor du så ville have lyst til at mødes med hende. Havde du brug for at afklare noget, tænker jeg, det naturlige ville have været at afklare det, forinden I mødtes... netop gennem en telefon samtale.
Hvis du nu ikke havde lyst til at udlevere dit telefonnummer, grundet en oplevelse du tidligere har haft, så tænker jeg, der måske ligger noget arbejde i at bearbejde dette. Det kan nemlig aldrig være op til et nyt menneske at overbevise os om, at han eller hun ikke vil handle, som en eks gjorde. Det hverken kan eller bør de gøre. For det første kan vedkommende aldrig ændre en oplevelse, du har haft i fortiden, og for det andet er det ikke fair, at dette nye menneske kommer til at hæfte for noget, han eller hun ikke har været skyld i.

Dette bringer mig til den næste mulighed: at du af princip ikke ønsker at udlevere dit telefonnummer, inden I har mødtes. Det er altid bedre at møde nye mennesker med tillid, og idet du ikke ønsker at udlevere dit telefonnummer, kan det let opfattes som mistro. Hvis vi møder et nyt menneske med en fordom eller mistro, starter vi i minus. Modsat hvis vi altid møder nye mennesker med tillid, og tror på dem, indtil de viser det modsatte, så starter vi positivt. Vores opgave, når vi møder nye mennesker, er at starte fra det sted, der føles rigtigt for os, men vi får typisk mere ud af at møde verden med positivitet og tillid. Alle relationer og alle mennesker er forskellige. Derfor fortjener nye mennesker i – min optik – at blive mødt med tillid og et rent lærred, når vi møder dem første gang. Det kan være svært, hvis vi har oplevet frustrerende situationer i fortiden, men vi bestemmer selv, i hvilken grad vi har lyst til at lade en oplevelse i fortiden have indflydelse på vores fremtid. Hvis du oplever, du i mange henseender ikke har så let ved at stole på andre mennesker, så kan det være, der måske ligger noget arbejde for dig her? Problemer med tillid kan spænde ben i mange henseender i vores liv.

I forhold til det her med at blokere en profil så er det vigtigt, at der er den funktion, at vi kan blokere et andet menneske, hvis han eller hun overskrider vores grænser. Det er en sikkerhedsforanstaltning. Denne kvinde blev vred på dig (og måske endda skræmt) og blokerede dig, uden du fik mulighed for at snakke videre med hende og evt. forklare. Det er selvfølgelig irriterende, at du ikke følte, I fik snakket ud, men I kender, som du siger, ikke hinanden endnu. Når vi skriver med mennesker på denne portal, skriver vi med fremmede, og ligesom vi i interaktionen bør være opmærksomme på, hvad vedkommende skriver; så må man også holde sig for øje, hvad det man selv skriver, siger om én selv. Du kender dig selv. Du ved måske, at du er en god mand, man kan stole på – men det ved hun ikke endnu. Måske det giver mening for dig ikke at give dit telefonnummer til en person, før efter I har mødtes, men dette kan måske have tændt nogle alarmklokker for hende; "hvorfor vil han ikke give mig hans nr.? Har han noget at skjule? Er han ikke ærlig? Eller useriøs?". Jeg vil ikke presse dig, og sige at du bør give dit telefonnummer til nogen, du ikke føler dig tryg ved. Derfor er det nok bare ekstra vigtigt, at du er klar i din kommunikation og på forhånd giver en begrundelse for, hvorfor du ikke ønsker at dele dit telefonnummer, hvis du oplever samme situation igen.

Held og lykke til dig.

Mange kærlige hilsner,
Mai
Tilbage til brevkassen

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand