Modtage og give...

Spørgsmål

d. 01/11 2019 kl. 14:56

Modtage og give...
Hej Mai,

jeg er kvinde på 50 år, som hviler godt i mig selv og ved, hvad jeg ønsker, og hvem jeg er. Jeg er meget udadvendt, positiv og en glad person og har nemt ved at tale med stort set alle. I mine yngre dage har jeg været pleaseren, og det er jeg heldigvis kommet væk fra! Jeg har datet en del forskellige typer mænd, netop fordi den rette mand jo kan se og være anderledes, end man lige havde forestillet sig... Mit issue er, at jeg ikke vil være den, som får det hele til at glide. Hermed mener jeg, at jeg gerne vil mærke og føle, at HAN gerne vil mig, og fordi jeg er så udadvendt, falder det nemt for mig at udtrykke mig. Jeg ønsker at slippe kontrollen og netop lade manden komme ud af busken. Hvordan får man bedst muligt balance i det?

Hilsen den nysgerrige Vædder.


Kvinde, 50 år.

Svar

Kære nysgerrige vædder,

Jeg ELSKER dit spørgsmål. Er simpelthen pjattet med det. For det er så vigtigt, og der er så mange kvinder, der sidder i netop denne båd; Vi kender vores værd og ved godt, hvad vi gerne vil ha’. Men vi er så så gode til at tage action på de ting, vi ønsker os, at vores handlekraft i romantiske sammenhænge kan blokere os.

Det korte svar på dit spørgsmål er, at du skaber balance ved at læne dig tilbage og søge sikkerhed og bekræftelse hos dig selv, mens du observerer og tålmodigt afventer, at en mand finder modet til at vise dig sine følelser. Når du læner dig tilbage, skaber du nemlig plads til, at han kan træde frem imod dig, hvilket er nøglen til, at en mand kan begynde at komme mere på banen. Helt konkret er der brug for, at du ikke går ind og tager styringen, men i stedet tillader rum til at manden i sit eget tempo kan gøre det. I stedet for at læne dig frem mod manden, du ser, for at sikre dig fremdrift, må du altså læne dig tilbage og søge at connecte med dig selv. Det handler om, at du skaber sikkerhed for dig selv hos dig selv ved at mærke, hvor fantastisk du er. Så udstråler du dette, og på denne måde skaber du samtidig plads og lyst hos manden til at træde frem imod dig. Det her med at læne sig tilbage kan dog være svært, hvis ikke man ved, hvad det indebærer, så nedenfor kommer jeg med en uddybende forklaring.

Kunsten at læne sig tilbage - hvorfor det er vigtigt, du giver plads


Det første skridt til at kunne ‘få en mand ud af busken’ er en forståelse for, hvordan mænd og kvinder typisk fungerer forskelligt: Mange kvinder er i dag virkelig gode til at få ting til at ske. Vi venter sjældent på, at livet skal dumpe tilfældigt ned i turbanen på os, og går i stedet aktivt i sving for at skabe det liv, vi drømmer om. Dette er jo fantastisk, men når det kommer til kærlighed - og hvis det, man drømmer om, er at finde sammen med en mand, der tager initiativ - så betyder det ofte, vi er på et lidt ukendt territorium. For nøglen i dette ukendte land er nemlig kunsten at læne sig tilbage - og at have det okay med at befinde sig i en tilstand af større usikkerhed, hvor vi ikke er i kontrol.

Det kan være svært - særligt for kvinder - at leve i en tilstand af usikkerhed, og så kan nogle af os også godt have tendens til at være utålmodige. Vi har det bare bedst, når vi føler os trygge og ‘connectede’, hvorfor det i romantiske forhold også ofte er kvinden, der først når det punkt, hvor hun gerne vil have samtalen ‘hvor er vi på vej hen..’. Mens kvinder mange gange har et ønske om nærhed og sikkerhed, har mænd nemlig ofte et større behov for frihed - hvilket igen medvirker til, at det mange gange tager mænd længere tid at komme til et stadie, hvor han er klar til at forpligte sig. Når noget føles usikkert, er det ofte skræmmende, og tendensen er så, at kvinden tager styringen. Dette betyder, manden ikke får den tid, han har brug for for at nå et stadie, hvor han selv har lyst til at rykke nærmere. Og det betyder, at kvinden selv indtager rollen som primus motor, der bringer forholdet fremad snarere end at afvente et tidspunkt, hvor hun kan slappe af og blive ledt. Hun optager altså pladsen, hun ville ønske han indtog, fordi hun er hurtigere på aftrækkeren. Jeg ved ikke, om det er dette, der sker for dig - nu siger jeg det bare for at give dig en forståelse for, hvorfor det ofte er vigtigt, at vi kvinder giver plads og er tålmodige.

Tillid og tålmodighed + Værdighed til at modtage


For at ‘få en mand ud af busken må du altså starte med at lade være med at gøre det stykke arbejde, du ønsker, han udfører. Hvis ‘du leder dansen’, har han ikke nogen grund til at gøre det. Du optager vitterligt den plads, du ønsker, han skal indtage. I stedet må du have tillid til, at manden vil indtage denne plads i sit eget tempo, og du må praktisere tålmodighed, indtil han gør det.

En anden ting, der er væsentlig at holde sig for øje her, er din egen værdighed. For når nu du ønsker, at en mand skal komme mere på banen og vise dig, at han gerne vil dig, kræver det, at du føler, du er værdig til, at en mand viser dig det. Hvis ikke vi føler, vi er værdige til at modtage, er det nemlig, at vi ofte selv giver mere. Husk på, hvor skøn og dejlig du selv er - og giv ham så tid til at indse dette. Der er ikke nogen grund til at tage styringen, hvis du stoler på, at han vil se, hvor fantastisk du er, når han lærer dig at kende. Ha’ tillid så du kan give ham den tid, han har brug for uden at komme pres på. Jo mere plads og mindre pres du pålægger ham, desto lettere vil det være for ham at mærke sin frihed og frivilligt komme dig nærmere.

Hvis du bliver utålmodig eller synes, det er svært at være i usikkerheden, så spørg dig selv, hvordan du kan berolige dig selv? Kunsten at læne sig tilbage går på at skabe sikkerhed i sig selv fremfor at søge den hos en anden - så hvad kan du gøre for at mærke dit eget værd og for at vælge dig selv? Når du vælger dig selv, bliver det mindre vigtigt, om denne mand nu også gør det.

Feminin energi + Kommunikation og grænser


Det næste, der er væsentligt, er kommunikation. Som du skriver, finder du det nemt at udtrykke dig. Super! For det er ikke, fordi du skal holde op med at kommunikere, eller fordi du skal spille ‘hard to get’, selvom du læner dig tilbage. Det, der er brug for, er, at du holder dit hjerte åbent og ikke sætter barrierer op - det er bare ikke dig, der hele tiden tager initiativet. I stedet for at tænke på, du skal være den, der får alting til at ske, så tænk på dig selv som en katalysator. Det er ikke dit job at få alting til at ske; det er dit job at invitere ham til at komme dig nærmere ved at gøre det let og trygt for ham at tage skridt frem imod dig - uden at lægge pres på ham gennem forventninger. Det kan virke ulogisk, at måden, du inviterer ham tættere på, er ved at skabe mere plads, men det er det, der er brug for, så han selv kan vise initiativ.

Så hvordan kan du være åben og indbydende uden at tage initiativ eller lægge pres på ham? Det gør du ved at holde fokus på dig selv og sørge for, at du føler dig tryg, mens du kommunikerer åbent og ærligt. At læne sig tilbage handler ikke om, at du skal ændre, hvem du er, spille et spil eller at du skal lægge bånd på dig selv. I stedet handler det om at forstå, at din ypperste opgave er at sørge for, at du er tryg, uanset om I bliver kærester eller ej. Det er ikke hans opgave at sikre, du føler dig sikker - det er din. Når du føler dig sikker i dig selv, er det let at udtrykke glæde og begejstring såvel som grænser, når de opstår.

Vi kan kommunikere fra et sted med masser af kraft, hvor vi skubber på for et særligt resultat, eller vi kan kommunikere fra et sted, hvor vi allerede er opfyldt og kan modtage. Her er vi interesserede i det sidste - og det gør du lettest ved at kommunikere med feminin energi. Giv udtryk for hvordan du har det - at du eksempelvis ser frem til at se ham, eller at du nyder at tilbringe tid sammen med ham mm. uden at fremstille forventninger om planer for fremtiden. Fortæl ham, at det føles godt når han xxx og sig også gerne fra, hvis noget, han gør, ikke føles godt. Hvis han eksempelvis ofte kommer for sent, og det går dig på, så fortæl ham det på følgende måde: “Når du kommer for sent, får det mig til at føle xx. Så kunne jeg få dig til at sende mig en besked, hvis du kan se, du bliver forsinket? På den måde kan jeg bedre planlægge.” Denne metode har flere fordele. Dels fortæller du, hvordan du har det, så han ikke skal gætte det - han kan altså stole på dig og slappe af. Derudover kommunikerer du, at du har værdi, idet du fremsætter dine standarder - så han forstår, hvor dine grænser går, og at du ikke accepterer at blive behandlet med andet end omhu og respekt. Og endeligt viser du, at du er i stand til at kommunikere kærligt og på en måde, der gør det let for ham at opfylde dit behov, når der er noget, du ønsker anderledes. Han oplever altså, at du er i stand til at sige fra og give udtryk for, hvordan han gør tingene bedre, uden du skælder ud eller får ham til at føle sig forkert. Det er altid lettere at træde frem, når det fremlægges som et ønske, og noget man vil sætte pris på, snarere end at det fremsættes som en befaling.

Hvor lang tid skal man vente?


Når du læner dig tilbage, skaber du plads til, at en mand kan træde frem og følge efter dig. Hvis ikke manden følger efter dig, har du dit svar på, om han er interesseret eller ej - men også på, om han er ‘kærestemateriale’. Et forhold kræver, at to mennesker begge er villige til at investere og arbejde på at opfylde hinandens behov. Se derfor det her med at læne dig tilbage som en mulighed, du giver ham for at vise dig, at han har det engagement og initiativ, der er brug for at være i et forhold med dig. Hvis ikke manden træder frem, behøver du ikke investere mere tid eller energi i den relation.
Igen; det er virkelig vigtigt, at du ikke læner dig tilbage med et lukket hjerte og bruger det som en forhindring, han skal overkomme, for at få dig. Dit hjerte skal være åbent, så det er let og trygt for ham at træde frem og nå dig - du giver ham blot plads til at vise, han vil dig.

Alle mennesker er forskellige, så jeg kan ikke fremsætte nogen specifik tidsfrist for, hvor lang tid man skal give en mand til at træde frem. I stedet vil jeg sige, at du kan lytte til dig selv og eventuelt date rundt, indtil du føler, du har set nok fra en specifik mand til, at du har lyst til at investere mere i ham - mere tid og måske eksklusivitet. Ha’ mindre travlt med at forpligte dig og ta’ dig bedre tid til at se mændene an, så du først investerer, når du kan mærke, at en mand virkelig vil dig, og du kan se, der er grobund for et interessant forhold.

Jeg håber, det giver mening. Ellers må du meget gerne skrive igen og evt. inkludere din mailadresse, så jeg kan svare dig og uddybe privat.

Mange kærlige hilsner,
Mai
Tilbage til brevkassen

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand