Dating og sygdom

Spørgsmål

d. 21/11 2019 kl. 09:18 - af: Mand, 64 år

Dating og sygdom
Jeg er i tvivl, om det er rimeligt, at jeg søger en partner, når jeg har kronisk sygdom. Jeg kommer især i tvivl, når jeg kommer til spørgsmålet: mig om 10 år. Jeg er langtfra sikker på, at jeg er i denne verden om 10 år. Jeg håber at høre nogle meninger omkring dette emne.

Mand, 64 år

Svar

Kære dig,

Jeg er ked af at høre, du har en sundhedsmæssig udfordring. Men mit svar er ret ligetil: Selvfølgelig er det rimeligt, at du søger en partner, til trods for at du har en kronisk sygdom og ikke ved, om du vil være her om 10 år.

Jeg er en del år yngre end dig, og jeg har ikke en kronisk sygdomsdiagnose hængende over mit hoved; Alligevel ved jeg ikke, om jeg vil være her om 10 år. Fordi i virkeligheden er der ikke nogen af os, der ved, om vi er her i morgen. Man kunne falde af en motorcykel, drukne i et badekar, blive bidt af en tæge... Der er meget, der kunne komme i vejen for at være her om 10 år. Af denne grund handler det om, at udnytte den tid vi har på denne planet bedst muligt – og jeg ved ikke med dig, men jeg tænker, at det at give og modtage kærlighed meget vel kunne være en virkelig god måde at udnytte sin tid på?
I forhold til det her med at lede efter kærligheden, velvidende at du har en kronisk sygdom, tænker jeg, det mest af alt handler om, hvordan du tænker, at denne sygdom vil påvirke dig i det daglige og så være ærlig omkring det. Hvis nu du er bekymret for at skuffe eller såre nogen ved ikke at kunne garantere den mængde tid, du har til rådighed, så kan de jo i virkeligheden heller ikke gøre det samme. Du kunne jo evt. spørge dig selv, om du helst ville være en vidunderlig kærlighedsoplevelse foruden, blot fordi den kun var 7 år i stedet for 20? Jeg tænker, de fleste af os ville svare nej; vi ville hellere have det smukke forhold – selvom det var kortere. Desuden ved du jo heller ikke, om man pludselig finder en behandling imod din sygdom, således at du bliver mere eller mindre – hvis ikke helt rask – og har det fint om 10 år. Og faktisk oplever mange forbedringer i deres fysiske krop, når de har det bedre følelsesmæssigt, hvilket kærlighed garanteret vil gøre sit til. Af denne grund ville jeg ikke fokusere så meget på tidsaspektet, men snarere fokusere på at finde en person, som du har lyst til at tilbringe tid sammen med, og hvis liv du kan berige. Netop fordi du tænker, du ikke har så meget tid, så bliver den tid, du har, også mere dyrebar; udnyt den godt. Det er noget vi alle bør gøre, men måske denne kroniske sygdom faktisk er en velsignelse i form af, at du er mere bevidst om, at du skal bruge din tid på dejlige ting. Det er en vigtig påmindelse, de fleste af os glemmer.

Endeligt vil jeg sige, at du i øvrigt garanteret ville have godt af at blive mindet om, at du ikke er din sygdom. Lev nu dit liv, mens du har det, og husk på, at du er så meget mere end en diagnose. Af denne grund ville jeg heller ikke indlede med at fortælle potentielle romantiske emner, at du er syg. Selvfølgelig fortjener de at vide det, men lad dem danne sig et indtryk af dig og din personlighed først. Når så du føler, tingene er ved at blive mere seriøse, og I er ved at blive mere følelsesmæssigt investeret, så er det nok tid til at tage snakken.

Held og lykke til dig.

Mange kærlige hilsner,
Mai
Tilbage til brevkassen

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand