Hold samtalen i gang

Spørgsmål

d. 12/12 2019 kl. 15:27 - af: Mand, 27 år

Hold samtalen i gang
Hej,

jeg har et lille problem med at kunne holde samtalen i gang... Efter vi har snakket sammen en uges tid (både før og efter en første date), så løber jeg tør for samtale "startere" så det bliver bare til et 'Hvad laver du?' Og så lidt snak frem og tilbage angående det, så dør samtalen så ud igen, og vi starter forfra... Jeg synes selv, jeg er god til at kommentere på, hvad folk laver til dagligt og spørge godt ind til de forskellige ting, men alligevel ender det stadig med, de bliver trætte af det og begynder at kede sig... Så det endelige spørgsmål er vel, hvad gør jeg forkert, og hvordan ender jeg med ikke at kede dem ihjel?

Svar

Kære M,

Du stiller et rigtig fint spørgsmål, som jeg tænker, flere mennesker kan relatere til. For det kan være svært at starte en samtale med en person, man aldrig har mødt, men på samme tid kan der helt sikkert også ligge en udfordring i at holde samtalen i gang, når først den er startet, uden det bliver kedeligt. Nøglen er at lære hinanden at kende og sammen at skabe en historie.

Tidligere på året skrev jeg en artikel med 5 steps til at blive bedre til at date, som du kan læse her. Et af de trin er ‘forberedelse’, og det handler netop om, hvordan man undgår at samtalen går i stå. I stedet for uafhængigt af personen at udtænke emner, man kan tale om, så opfordrer jeg her til, at man sørger for at lave ting, der er interessante i sit liv. Dette gør dels ens liv interessant, men på samme tid giver det også én noget at snakke med sin date omkring. Når vi tager udgangspunkt i noget, vi helt konkret fysisk laver eller er interesserede i, gør det, at vi kan begynde at lære hinanden at kende i stedet for blot at indsamle information omkring hinanden. Gennem delingen af interesser og planer giver vi nemlig noget af os selv, og begynder således at skabe fortrolighed. På den måde gør vi det muligt at skabe en dybere samtale, der naturligt flyder. Men det kræver naturligvis, at vi interagerer og gør noget med de oplysninger, vi får.

Det er så fint, at du skriver, du selv er god til at spørge ind til folk, men mon du bruger de informationer, du får til noget? Hvis ikke, kunne det nemlig være, at det er det, der går galt for dig. Èn ting er at spørge ind og at være nysgerrig på den person, vi skriver med; en anden ting er at videreudvikle en samtale fra det, vi får at vide. Kemi, samhørighed og flirt har altid de bedste forudsætninger, når vi lytter opmærksomt og således kan skabe en form for ping-pong. Fælles jokes, fælles interesser, opfølgende interesserede spørgsmål og glimt i øjet er ofte ting, der alt sammen medvirker til at samtalen bliver interessant og mere romantisk ladet. Når du har været på date, er der så ting, du fik at vide, som du kan spørge ind til? Måske personen havde nogle planer i ugens løb, du kunne stille et spørgsmål omkring. Dette vil være betænksomt. Det kan også være, I snakkede om et emne, hvor I sammen havde en lille joke, som du kan tage op igen, når du efterfølgende skriver til hende.

Hvis du har mod på det, kan du også tage hul på nogle mere dybe spørgsmål, når du er på din date, hvilket mange gange vil betyde, I hurtigt kommer hinanden nærmere. I artiklen 8 dates - samtaler til et liv fyldt med kærlighed, som jeg skrev for et par måneder siden, har du 8 emner, du kan tage hul på, som er en del dybere end blot overflade information. Hvis du har svært ved at gå fra de gængse ‘titel-informationer’ som ‘hvad laver du’ og ‘hvor bor du’, kunne du evt. give et eller to af disse emner et forsøg. Når vi snakker om ting, der betyder noget, gør det ofte, at vi bliver mere engagerede, i stedet for at vi keder os, og på samme tid knyttes vi mange gange tættere til personen, vi snakker med, for hvem vil ikke gerne høres? Hvad rører sig i dig, hvad drømmer du om, hvad ville det bedste, der kunne ske, være? Dette er alle spørgsmål, hvor personen får lov til at åbne sig mere, end hvis du stiller et spørgsmål, hvor svaret er fakta. Der sker mange gange et skift, når vi er sammen med en person, som vi virkelig føler, lytter til os, fordi så føler vi, vi bliver set. Når du er på dates, kan du åbne disse dybere spørgsmål, og når du så efterfølgende skriver eller ringer sammen med personen, har du mulighed for at følge op.

Det er godt at være i kontakt med personen, vi gerne vil lære at kende, men vi bliver også nødt til at sørge for, at vi ikke bare skriver for at skrive. Det er vigtigt at huske, at vi med kommunikation gerne skal have et formål, og at vores beskeder skal tilføje værdi. Hvis nu du skriver, “hvad laver du?”, så tilføjer du ikke værdi. Med denne besked siger du ikke, at du er nysgerrig på denne person, den udtrykker ikke betænksomhed, og om end du skriver, fordi du gerne vil være i kontakt, så kan personen ikke mærke denne hensigt. I stedet kan denne besked lige så let være et udtryk for, at du keder dig og gerne vil underholdes. Hvis du derimod skriver; “Jeg så lige xx, og den fik mig til at tænke på dig efter vores samtale. Hvad har du af planer i dag?”, så giver du udtryk for, at der er en årsag til, at du skriver, og at du er interesseret i personens planer. Det er betænksomt. Du kunne også sende et link til en sang, en artikel, en video eller lignende, hvis det er relateret til noget, I snakkede om, da I mødtes. Disse beskeder tilføjer værdi, men de bygger også videre på de samtaler, I allerede har startet, således at I altså ikke hele tiden er nødt til at starte forfra. I denne artikel har jeg skrevet mere omkring det her med at skabe en historie, som man hele tiden bygger videre på, og således får en relation, der er helt unik. Måske den vil hjælpe dig til at gøre tingene mere spændende.

Held og lykke til dig.

Kærlig hilsen,
Mai
Tilbage til brevkassen

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand