Hvordan skal jeg tolke hans signaler?

Spørgsmål

d. 03/01 2020 kl. 09:15 - af: Kvinde, 47 år

Hvordan skal jeg tolke hans signaler?
Kære Mai

Først og fremmest vil jeg gerne rose dig for dine altid kompetente og brugbare svar. Jeg får rigtig meget ud af at læse de svar, du giver på folks dilemmaer og spørgsmål. Nu har jeg så selv et.

Jeg har mødt en mand her på dating.dk, hvor han tog kontakt til mig men bedst, som vi var i dialog hørte jeg pludselig ikke mere, og jeg havde egentlig afskrevet ham. Han skriver så igen efter et par uger, og da jeg driller lidt med, at han er så lang tid om at svare, så det bliver svært at mødes, foreslår han, at jeg får hans tlf.nr i stedet for. Vi skriver herefter på SMS, og han ringer også et par gange. Vi har nu været på en enkelt date, og vores kemi før under og efter daten har været rigtig god, og vi har begge givet udtryk for, at vi gerne vil hinanden og gerne vil mødes igen. Vi har efterfølgende skrevet sammen næsten hver dag, men det er altid mig, der starter med at skrive til ham. De fleste gange får jeg også svar, og han giver altid udtryk for at være ret vild med mig, men indimellem kan han dog helt undlade at svare, og der kommer aldrig en forklaring dagen efter eller noget. Jeg har spurgt ham direkte, om det er lidt irriterende, at jeg skriver hver dag, men der svarede han, at det kun var dejligt. Jeg kan dog ikke finde ud af, hvordan jeg skal tolke hans manglende respons indimellem. Jeg kan ikke lade være med, at få tanken, om hans interesse alligevel ikke er så stor, som han giver udtryk for. Det skal lige siges, at han har sagt, at han ikke bruger Dating.dk så meget, og at det var derfor, at der var den pause i vores dialog. Han har dog fortalt, at han har været på 2 dates før vores date. Så mit spørgsmål er om jeg skal tolke hans manglende svar og initiativ som manglende interesse? eller om jeg ikke skal lægge så meget i det og bare lade som ingenting?

Mvh. Den forvirrede
Kvinde, 47 år.

Svar

Kære Den Forvirrede,

Mange tak for dine rosende ord, jeg er glad for, at mine svar er brugbare, og hvor er det skønt, at du har mødt en sød mand her på Dating.dk.

Jeg kan godt forstå dine tanker. Det er jeg ret sikker på, de fleste mennesker kan, hvis de nogensinde har mødt et menneske, de blev lidt vilde med. For det er ret simpelt, det du oplever: du begynder stille ret godt at kunne li’ denne mand, du nu har mødt, og så føles det hele måske lidt usikkert; hvad nu hvis han ikke har det på samme måde? Man gider jo ikke være den eneste, der investerer følelser i en ny relation. Heldigvis har han jo givet udtryk for, at han er ret vild med dig også, og ud fra det du skriver, tænker jeg ikke, der er grund til bekymring overhovedet. Det han gør, er helt normalt, og sådan som du har det, er helt normalt. Men her har du lige lidt input for bedre forståelse og til at passe godt på dig selv i denne situation uden dog på nogen måde at lukke ned for dine følelser.


Forståelse – hvorfor du tænker, som du gør


Når vi bliver lidt pjattede med nogen, sidder vores følelser ofte uden på tøjet, for det er netop, når vi begejstres, forelsker os og bliver håbefulde, at vi kan blive kede af det, hvis det så skulle gå i stykker. Der er jo som bekendt desværre ingen garantier i kærlighed, men hold nu op, hvor kan det føles ubehageligt i de indledende stadier af et forhold, hvor der er store følelser (og forhåbninger) på spil og stor usikkerhed omkring, hvad det er for en relation, vi navigerer i. Vi kender ikke rigtigt personen endnu, så det, vi ikke kender til, bliver gerne fyldt ud af en lyserød fantasi om den perfekte partner. Dette fører til, at vi endnu bedre kan li’ denne person, hvilket gør, at det hele så føles endnu mere usikkert, og hvorefter vi tænker og potentielt også handler helt irrationelt.

Vores hjerne er jo sat op til at holde os i sikkerhed, men skelner ikke mellem en reel fysisk fare (som hvis vi blev jagtet af en bjørn) eller at være bange for at få sit hjerte knust. I et forsøg på at holde os sikre, når vi bliver bange / føler os usikre, vil vores hjerner så generere en masse tanker for at advare os om og beskytte os fra potentielle farer. Men disse tanker er ikke bundet op på virkeligheden, og mange har i disse situationer gavn at overveje: Hvad ved jeg i realiteten, og hvilke dele af det her forestiller jeg mig? Hvad ved jeg med sikkerhed (hvad har han eller hun sagt/gjort), og hvad opdigter jeg lige nu i mit hoved. Disse spørgsmål er gode, fordi hvis først vi begynder at tro på vores opdigtede tanker, kan vi nogle gange komme til bare at handle som en person, der er desperat for at blive ‘valgt af personen, vi godt kan li’, snarere end på en måde, der afspejler, hvem vi er. Hvis vi i stedet kan blive i nutiden og i realiteten, er det lettere at være forankret i os selv, mens vi stille kan lade relationen folde sig ud, uden vi bliver overtaget af vores følelser.

Oplever vi, vi er ved at blive overtaget af vores følelser, så kan vi alternativt også tage fat i en ven, vi stoler på, som kan være vores ‘rationelle vogter’. En person, der kan hjælpe os til at se tingene, som de er, og som kan berolige os, når vi har brug for det. Men jeg fornemmer ikke helt, det er her, du er.


Sådan er situationen i realiteten


Ud fra det du skriver, tænker jeg, det lyder som om, du har mødt en sød mand, men også at du garanteret ikke kender ham så godt endnu. Jeg er sikker på, du virkelig godt kan li’ denne mand, og gerne vil have at dette skal udvikle sig til et skønt forhold. Men måske du netop får skabt en smuk fantasi i dit hoved og dermed allerede nu har besluttet, at denne mand er helt fantastisk? Eller også kan det være, du er lidt nervøs for at investere i denne relation uden at have nogen garanti for at det vil blive til et forhold? Begge dele vil betyde, at det altså føles usikkert, der hvor du står, og usikkerhed + følelser gør ofte, at vi gerne vil have, at tingene skal gå hurtigere. Vi vil nemlig gerne i en hulens fart hen til det stadie, hvor vi kan nyde hinandens kærlighed og ikke mindst føle os mere sikre igen. Fordi du begynder at blive vild med ham og gerne vil have en kæreste, så han fylder en del i dine tanker – dette kunne godt være årsagen til, at du skriver lidt mere til ham, end han gør til dig.

Jeg ved ikke hvad, der foregår i ham, men jeg tænker, at hans manglende respons ikke nødvendigvis er manglende interesse – blot at han tager tingene langsommere, ser tiden an og stille er ved at lære dig at kende. Han kan sagtens være lige så interesseret i dig- om end det for ham måske bare er en langsommere proces. Derfor er mit svar på dit spørgsmål altså, at du nok ikke skal lægge mere i hans manglende svar, så længe han stadig er positiv og interesseret i de beskeder, han sender.


Forskellen på mænd og kvinder – forskelligt tempo


Jeg har skrevet om dette før, men vil lige indskyde at der i øvrigt ofte er stor forskel på mænd og kvinder i disse indledende kærligheds-situationer. Hvor det feminine har tendens til at være følelses-draget og let blive fantasi-drevet, har det maskuline tendens til at være mere rationel orienteret og tage basis i konkrete ting. Alle mennesker har både maskulin og feminin essens i sig, så i nogle tilfælde kan rollerne være byttet om, således at en mand er mere følelses- og fantasi-drevet. På samme måde, er det altså ligeledes muligt for en kvinde at leve mere fra sin maskuline energi og således være mere rationelt bundet. Tendensen er dog ofte, at kvinder er mere feminint drevet, mens mænd er maskulint orienteret.

I forlængelse heraf gælder det også mange gange, at det maskuline vægter frihed virkelig højt, mens det feminine søger nærhed. Da en mand ofte ikke i samme grad som en kvinde er drevet af fantasier og på samme tid vægter sin frihed højere, ses det tit, at mænd er mere afslappede i romancer og tager tingene langsommere i forhold til kvinder. Dette kan måske gøre, at du netop skriver mere til ham, end han skriver til dig.


Et lille råd


Når alt dette så er sagt, så tænker jeg, det måske kunne være godt for dig, at huske hvem du er. Jeg forstår så godt, at det er let at lade sig rive med og blive vild med en person, når man gerne vil have en kæreste. Eller at det kan være tillokkende at overanalysere en situation for at undgå at blive såret. Men husk nu på, at dating er en mulighed du har, for at se hvem denne mand er. Tillad dig selv at blive begejstret over, du har mødt en mand, der kunne være rigtig for dig, men udnyt samtidigt denne tid hvor I lærer hinanden at kende til at ‘observere ham’, så du kan finde ud af, om han er værdig til dit hjerte.

Du er garanteret en virkelig skøn kvinde – dit hjerte er helligt, og skal ikke gives til hvem som helst. Tag derfor din tid, når du ser, om han er den rette. Man kan sagtens holde sit hjerte åbent uden at give det væk, mens man lærer en person at kende. På den måde lukker du altså ikke ned for dine følelser, men hopper heller ikke helt ind i noget, du ikke ved, hvad er. Hvis det er det rigtige, skal I nok komme til at skabe et smukt forhold, hvis ikke er det fint at have taget tingene stille og roligt, så man ikke bliver såret uden grund. Lad derfor bare denne relation folde sig ud lidt efter lidt.

Jeg synes, det er så fint, at du skriver til ham, når du har lyst, men hvis du føler, der er ubalance, så kan du jo i øvrigt give ham plads til også at skrive til dig. Er du i tvivl kan du evt. bruge ‘retningslinjen’, at du ikke investerer mere i jeres relation, end han gør – om end du ikke sænker din begejstring for ham. Igen, du lukker ikke ned for dine følelser og er stadig den energiske kærlige dig, når I skriver sammen. Men måske du lader ham sætte tempoet i forhold til hvor hurtigt, I går frem, mens du sætter fokus på at pleje dig selv i stedet for jeres relation. På denne måde giver du ham også en chance for at tage initiativ og for at vise dig, at han også gerne vil dig. For at et forhold skal skabes, skal man jo netop begge to gøre en indsats. Du kan nok selv fornemme, om dette er nødvendigt for dig at gøre eller ej.

Det er altid spændende, når vi har en flirt kørende, men før han har vist dig, hvem han er, er der måske ikke nogen grund til at give ham al din energi. I stedet kan det være, det vil være godt for dig at dyrke dig selv lidt, og lave ting du elsker med mennesker, du holder af, så du også nyder dit nuværende liv.

Ihh hvor jeg håber, du har fundet din næste store kærlighed i denne mand. Rigtig meget held og lykke og godt nytår til dig.

Kærlig hilsen,
Mai
Tilbage til brevkassen

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand