Dating og fysik

Spørgsmål

d. 10/01 2020 kl. 11:44 - af: Mand, 49 år

Dating og fysik
Hvordan finder man en dejlig kæreste, når man er tyk?

Venlig hilsen,
Bent

Svar

Kære Bent,

Du stiller et spørgsmål, mange mennesker garanteret kan relatere til. Det er måske ikke alle mennesker, der tænker på sin vægt; andre kan have usikkerheder omkring deres næse, appelsinhud, kropskomposition eller lignende. Det er jo bare meget menneskeligt at bekymre sig om sit udseende – særligt når vi er på udkig efter en kæreste.

Eftersom det er januar – et tidspunkt hvor mange mennesker går på slankekur og bliver hårde overfor deres krop – får jeg lyst til at skrive lidt mere generelt omkring dit spørgsmål.

Venlighed mod kroppen


For det første er det naturligvis træls, når vi er bosiddende i en krop, vi ikke har det godt i. Men i stedet for at du stiller mig spørgsmålet: “hvordan finder man en dejlig kæreste, når man er tyk?”, så kunne du i stedet spørge dig selv; Hvad kan jeg gøre for mig selv og min krop for ikke at føle mig tyk? Hvordan kan jeg tage mig godt af mig selv og min krop, så jeg sikrer, at min krop fungerer optimalt, at jeg kan leve uden at føle mig begrænset af den, og jeg kan elske min krop, som den er?

Din krop og dit forhold til den er (i de fleste tilfælde) et udtryk for, hvordan du har det med dig selv. Nogle mennesker sulter sig, når de ikke har det godt, andre overspiser for at dulme forskellige former for smerte. Der er også mennesker, der ‘belønner sig selv’ med mad for gode gerninger. Listen af ting vi udøver mod og på kroppen, som effekt af hvordan vi har det, er nærmest uendelig. Ud fra dit spørgsmål, er det nok det forhold, jeg tænker, du med fordel kunne forbedre, for når først vi har det godt i og med vores krop, så bliver vi automatisk meget mindre usikre og mere tiltrækkende som resultat.

Du er meget mere end den måde, du ser ud på


For et par måneder siden besvarede jeg en henvendelse, der handlede om, hvordan man finder en kæreste, hvis man har en fysisk skavank eller en sygdom. Mit svar til dig er ikke så meget anderledes, fra det jeg skrev i det indlæg.

Hvis vi døjer med en fysisk udfordring, er det ofte ikke den fysiske udfordring i sig selv, der forhindrer os i at finde en partner. Det er i stedet vores egen usikkerhed – og i nogle tilfælde besættelsen – omkring skavanken, ‘der står i vejen’ for os. Er vi syge, eller hvis noget andet er galt med vores krop, er det let at blive så fokuseret på problemet, at vi glemmer, hvor meget mere end denne ting vi er. Vi er ikke reduceret til kroppen – uanset hvad der så ‘er galt’ med den; vi har en personlighed, vi har interesser, vi har humor og meget mere. Når vi vælger, at lade vores krop diktere, hvem vi er som person, eller hvad vi er værd, er det jo helt galt, for vores krop er kun en del af en større enhed. Faktisk er vores krop jo et redskab, vi har, til at leve og til at udtrykke, hvem vi er.

Skab selvtillid eller slut fred


Nu ved jeg ikke, hvordan du ser ud og om noget ligger til grund for, at du er tyk (eller om du overhovedet er tyk), men hvis ikke, vil jeg foreslå, at du tager dig bedre af din krop. For det er ret simpelt: hvis ikke du har det godt med dig selv, så tag handling på det.

Det er ikke nødvendigvis fordi, det handler om, hvordan du ser ud ¬– det er mere fordi, vi er mere tiltrækkende, hvis vi har det godt med os selv. Når vi overvinder en udfordring, bliver vi uovervindelige; vores selvtillid vokser, og vi opbygger en anden form for respekt og påskønnelse for os selv. Faktisk kan det være en gave, hvis man har en udfordring at overvinde, da det kan forvandle os fra en person, der lider under indre dæmoner og derfor på mange måder er lukket; til en person der stråler og er helt åben. Det er helt og aldeles dit eget ansvar at have det godt med dig selv. Og hvorfor ville du nogensinde sænke det, du fortjener i livet, til det du føler, du kan få, snarere end at tage dig kærligt af dig selv og rejse dig, så du kan få det, du gerne vil have?

Skyldes din drøjde medicin eller andet, således at du ikke kan ændre på det, så tænker jeg, det vil være en god idé at slutte fred med dit udseende i stedet. Ved at eje dig selv og dit udseende kan du måske endda begynde at finde taknemmelighed for din krop også – dette vil igen hjælpe dig, når du skal møde en kæreste. For målet er vel, at din krop ikke påvirker dig i din søgen efter kærlighed, således at den ikke står i vejen for eller begrænser dig?


Et ord om Kropsidealer


Når alt dette er sagt, så har jeg også lige lyst til at pointere, at vi altså lever i en verden med et forvrænget billede af, hvordan menneskekroppen skal se ud. Kvinder er ikke skabt til at have sixpacks eller være så tynde som barbiedukker, og alligevel er det de billeder, der spækker både blade og sociale medier mange steder. Ligeledes er mænd heller ikke skabt til at have så store overarme, at de ikke kan nå deres yderlår med tommeltotterne, og alligevel er der masser af billeder i medierne af mænd, der er yderst umobile som følge af unaturligt store muskler. Det skal naturligvis også siges, at det heller ikke er naturligt at være overvægtig. Det vigtigste er, at vi har et godt forhold til den krop, vi er født i, og at vi tager os godt af den, så den fungerer optimalt. Der er ikke behov for nogen form for ekstrem; snarere er det balancen, der er vigtig.

Så, Bent: hvis ikke du kan ændre din vægt, således at du lever i en sund sundhedskategori, tænker jeg, at du kan arbejde med dit forhold til din krop og slutte fred med den måde, den ser ud på. Dette vil gøre, at din vægt ikke står i vejen for dit kærlighedsliv. I øvrigt sker fysisk tiltrækning ikke blot ud fra det æstetiske udseende, men ud fra hele vores energi samlet set, hvilket inkluderer vores udstråling, måden vi gestikulerer på, den måde vi bevæger os på m.m. Altså handler det her med udseendet om, måden vi bærer os selv på, hvorfor det vil være ret tyndt at lade sin vægt blive en undskyldning for ikke at kunne finde en kæreste.

Held og lykke til dig.

Kærlig hilsen,
Mai
Tilbage til brevkassen

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand