Fortrydelse af date

Spørgsmål

d. 29/01 2020 kl. 12:56 - af: Kvinde, 53 år

Fortrydelse af date
Hej er ny her. Har med stor fornøjelse/hjælp læst en del af jeres dating spørgsmål. Jeg vil gerne vide, hvordan man kommer ordentlig ud efter en date. Var på date med en, som måske i første omgang virkede ok, men efterfølgende måtte jeg trække mig, han føltes ikke rigtig. Han skrev en lang sms om hans gode oplevelse og jeg valgte, at skrive i lige måde. Dagen efter fik jeg endnu en besked, som jeg ignorerede. Ved det ikke er ordentligt, så giv mig et godt råd? Mvh Ann

Svar

Kære Ann,

Velkommen til - dejligt at have dig med! Jeg synes det er så fint et spørgsmål du stiller. Jeg får mange henvendelser fra frustrerede mennesker, der ikke får svar tilbage, så i den nærmeste fremtid skriver jeg en artikel om netop dette emne. Men i mellemtiden har du lige et svar her.

Vær ærlig


Der er helt sikkert nogle situationer, hvor det kærlige at gøre, er ikke at sige noget. Situationen hvor vi efter en date ikke gengælder en anden persons interesse, er dog ikke sådan en situation, det er super fint, du også selv ser det. I denne situation, tænker jeg, det bedste at gøre, er ret ligetil. For når vi ikke er interesserede i en anden person, er det kærligste vi kan gøre at være ærlige.

Hvorfor det er svært


Det er et ret simpelt koncept, der her med at være ærlig, men hold op hvor kan det være svært, hva’? For mange mennesker gælder det nemlig, at vi bare ikke vil gøre nogen kede af det. Vi vil jo altså gerne, at folk de godt kan li’ os, og hvad nu hvis nogen bliver sure på eller skuffede over os? Uha, det er ikke rart. Men faktisk skader vi ofte, mere end vi gavner, ved ikke bare at sige tingene som de er. Hvis vi løber med og ‘lader som om’, spilder vi en anden persons tid (og måske vores egen). Og hvis ikke vi svarer tilbage, sender vi et signal om, at vi er ligeglade med personen. Ligegyldighed er næsten altid meget hårdere og mere demotiverende end at få sandheden at vide, da et svar i det mindste signalerer respekt og tiltro til at vedkommende kan håndtere sandheden.

Nu skriver du, at du skrev i lige måde, til en lang besked han sendte. Jeg kan godt forstå, at dette virkede som det letteste, men lur mig om ikke dette gav ham en falsk forhåbning. Det betyder, han vil investere mere energi i relationen til dig, og at du skal så bruge mere energi på at ‘håndtere’ situationen - velvidende, den ikke vil føre til noget.

Hvad skal man sige?


Jeg er af den holdning, at vi kan sige (næsten) alt i hele verden til andre mennesker, når blot vi husker, at det ikke er hvad vi siger, men hvordan vi siger det, der virkelig betyder noget.

Du var på en date med en mand, der virkede okay. Jeg tænker derfor, han garanteret var flink og rar, om end han bare ikke var det, du leder efter. Det er jo ikke nogen kritik af ham - det er bare en konstatering af, at I ikke er et match. Du behøver altså ikke have det skidt med noget, og derfor kan du uden dårlig samvittighed fortælle ham, at det bare ikke føles rigtigt for dig. Der er hverken behov for medlidenhed med ham eller en bebrejdelse af dig selv - du siger jo bare sandheden. Sandheden er altid valid og har altid ret til at være der, præcis som den er.

“Jeg synes, du virker super sød/dejlig/skøn (hvad end der virker rigtigt for dig), (og det har været spændende/interessant at lære dig at kende), men det føles bare ikke helt rigtigt for mig”. Slut, du behøver ikke sige mere.

Dette er naturligvis bare et eksempel. Du kan formulere det på en hvilken som helst måde, der føles godt for dig, men måske det kan hjælpe dig at kommunikere fra et åbent hjerte og en mere blød feminin energi. Måden du gør dette på, er ved at eje hvordan du har det, og ved at mærke at din afvisning af ham ikke kommer fra et sted, hvor du på nogen måde vil ramme ham. Du siger bare sandheden og taler altså ud fra hvordan du bedst viser både dig selv, ham og situationen kærlighed. Fra præcis samme sted som vi ville fortælle et menneske, at vi elsker ham eller hende, kan vi med værdighed fortælle et menneske, at vi ikke har det på samme måde. Når vi tager afstand fra noget, der ikke føles rigtigt, skal vi ikke retfærdiggøre eller forsvare det (ligesom vi heller ikke skal retfærdiggøre eller forsvare, at vi elsker en person). Men det er altid en god idé at være åben omkring, hvorfor man gør som man gør, uden hverken at være undskyldende eller hård. Og hvis en person spørger dybere ind til hvorfor, kan du give en uddybende begrundelse (såfremt der er én). Feedback er jo altid en god ting, der hjælper os til at udvikle os og blive bedre. Så hvem ved, måske du faktisk hjælper en person, du ikke er interesseret i ved at fortælle vedkommende, hvorfor du ikke er interesseret. Men det er naturligvis altid helt op til dig, om det føles rigtigt at gøre i den givne situation.


Vigtigheden af at sige sandheden


Grunden til det er så vigtigt, at vi er ærlige overfor hinanden, når vi dater, er, at vi sammen skaber denne platform. Vi bestemmer, om det skal være et rart sted at være eller ej. Dette er en kærligheds-platform - og ligesom med alle andre interaktioner i vores liv, kan vi skabe mere eller mindre kærlighed ud fra den måde, vi vælger at handle på. Respekt og ærlighed har meget at skulle have sagt, når det kommer til kærlighed. Derfor synes jeg særligt her på denne platform, at det er vigtigt at praktisere. Faktisk er det jo også næsten altid, måden hvorpå vi træder i karakter, når noget ikke er rart, der viser os selv og andre, hvilket stof vi er gjort af. Når du siger sandheden i svære situationer som denne eksempelvis, så øver du dig desuden i at være rustet til at have svære samtaler. Her lærer du hvordan du står ved dig selv, i dit kommende forhold.

Det er svært og sårbart nok at finde kærligheden, og om man mon har gjort et stort nok indtryk til i det mindste at få et svar. Vi kan ikke bestemme, hvordan andre mennesker behandler os, men vi kan bestemme, hvilke mennesker vi gerne vil være. Og det hele kommer, for mig at se, rigtig meget ned til integritet: det handler ikke om at gøre det letteste (på dating eller i livet generelt), men om at gøre det rette. Det som man selv kan stå inde for, hvor man ikke bare stikker hovedet i busken, fordi noget ikke falder én let.


Jeg håber, du kommer til at nyde at møde mange spændende mennesker på denne platform, og at det helt rigtige menneske dukker op for dig på det rette tidspunkt.


Kærlig hilsen,
Mai
Tilbage til brevkassen

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand