Gift mand søger...

Spørgsmål

d. 13/02 2020 kl. 10:11 - af: Mand, 64 år

Gift mand søger...
Hej, jeg er en mand med en syg ægtefælde, og håbede på, at jeg herigennem kunne finde en kvinde, så kunne vi måske hjælpe hinanden med de ting, som man pga sygdom, må undvære i sit ægteskab! Jeg er åben og ærlig om dette i min profil og spørger endda piger (naturligvis igennem min profil) om ikke de kender nogen som bor sammen med mænd, som af forskellig årsager (prostatakræft mm) heller ikke mere fungerer. Det ser dog ikke ud til at lykkes for mig, har I et godt råd, på forhånd tak!

Svar

Kære Allan,

Jeg er ked af at høre, din hustru er syg, og at det betyder, der er nogle ting, I ikke kan sammen. Jeg kan i bund og grund godt forstå, du gerne vil have dine behov mødt, men jeg tænker, det betyder rigtig meget, hvordan man gør dette.

Meget af det du skriver, leder mig til lige at skrive lidt om utroskab før noget andet. Jeg har den holdning, at jeg synes det på mange måder er noget skidt. Der kan naturligvis være særlige omstændigheder, der gør, at det mere retteligt kan finde sted, men generelt tænker jeg, det er noget, man skal afholde sig fra at komme ud i. Når man bliver gift er det netop i medgang og modgang, og man ser bare så ofte at mennesker bliver sårede i flertal i situationer som dette. Og så er utroskab jo i virkeligheden en gråzone; Ofte tænkes det som værende fysisk, men bedrag finder jo i allerhøjeste grad også sted på et åndeligt plan, når vi deler intime samtaler og møder med andre.

Forarbejde


Når nu jeg har sagt disse ting om utroskab, så ved jeg jo ikke, ud fra det du skriver, om du mon har snakket med din hustru om de behov, der ikke bliver mødt, og I sammen har truffet en beslutning om, at det er okay, at du får nogle ting mødt udenfor jeres forhold. På denne måde vil der jo i og for sig ikke være tale om utroskab. Har I ikke haft denne samtale, ville jeg nok anbefale dig om muligt at starte der, således at du, med rent mel i posen, kan indlede en ny form for forhold ved siden af dit ægteskab. Grundet de utydelige linjer omkring utroskab tænker jeg, det er vigtigt, der bliver snakket om hvad utroskab i netop jeres forhold er, og hvilke spilleregler der gælder. Det synes jeg, er vigtigt i ethvert forhold, men særligt i situationer, som den du beskriver her, da der så let kan opstå misforståelser, der leder til hjertesorg, hvorfor det er ekstra vigtigt.

Man kan ikke helgardere sig mod, at mennesker kommer til at blive sårede i en situation som dette, men det bedste værn tænker jeg må være, at der er først er klare linjer mellem dig og din kone. Dernæst kommer det selvfølgelig, at den tredje person, som bliver en del af ligningen, heller ikke skal være udsat, så også her er det vigtigt at få snakket sammen om forventninger osv., inden man tager hul på noget. Men pas på nu altså. Hvor ville det være en forfærdelig situation, hvis din hustru er syg, og du så forelsker dig i en anden på samme tid.

Det var lige mine tanker omkring situationen - nedenfor kommer mit svar på dit spørgsmål.

Integritet


Som jeg ser det, er nøglen til at møde en sød kvinde i din situation integritet. Nu taler jeg lige ud af posen her; det kan meget let virke slesk, når en mand, der er gift, søger en partner ved siden af. Derfor er det fint, du er ærlig på din profil, men samtidigt skal der jo stadig være en connection og noget god kemi, for at nogen vil finde dig tiltrækkende. Altså skal du stadig fremstå som en sød og charmerende mand, man kan stole på, som en eventuel kvinde kunne blive glad for at tilbringe tid sammen med. Integritet er en stjerne kvalitet hos ethvert menneske, men særligt i dit tilfælde er det vigtigt, da man let kan blive mistroisk overfor en mand i din position. Integritet og tillid går hånd i hånd - og begge dele er forudsætninger for et nært forhold, der kan rumme aspekter af intimitet. Jeg tænker derfor, at det er her, du må starte. Jo mere skarpt du (forhåbentligt sammen med din hustru) har defineret et sæt regler for dette udenforstående forhold, desto mere tro kan du være, mens du samtidigt kan give en potentiel ny flamme ved siden af, helt ærlige svar på eventuelle spørgsmål, inden I starter noget.

At skabe et ekstra forhold i sit forhold


Nu skriver du, at du skriver til piger, om de ikke kender nogen, der bor sammen med en mand, der heller ikke kan opfylde hendes behov. Det er altså ikke sådan, at du bare skriver til kvinder, du kunne være interesseret i at dele noget med - du spørger også til deres veninder. For mig lyder dette desperat, og ikke på nogen måde selektivt eller kærligt, hvilket leder mig hen til at tænke, at du kun er ude efter én ting - på en måde som ikke nødvendigvis nærer personen, der skal dele det med dig.

Når vi indgår i forskellige former for forhold, er det vigtigt, at relationen har et kærligt og respektfuldt fundament - uanset hvor mange følelser man så har for hinanden. Jeg forestiller mig, at det er meget vigtigt, du får signaleret, at disse ting er en del af opskriften, før en kvinde kunne tænke sig at overveje et forhold på denne måde. Nu ved jeg ikke, om du mener, det du skriver på den måde, som jeg læser det, eller om du bare får udtrykt dig på en måde, hvor det er sådan, det fremstår. Men umiddelbart tænker jeg, at det nok ville være et godt sted for dig at starte, hvis du fokuserer på, præcis hvad det er, du har at tilbyde, snarere end blot at fokusere på hvad det er, du søger. Du må altså sætte fokus på, hvad den kvinde, du gerne vil ses med, har ud af en relation med dig. Dernæst kunne det så være en idé at overveje, hvordan du bedst kommunikerer dette.

Jeg forstår godt, din position må være ekstremt hård. Det er aldrig let at være pårørende til mennesker, der er syge - og særligt ikke i et ægteskab, hvor man skal være den faste klippe; men også (ofte i stilhed) selv lider, da man savner sin partner og desuden har øvrige behov, der ikke bliver mødt. Men ja, træd varsomt og tænk dig godt om inden du går videre. Find ud af hvad du mangler, hvad du kan give og hvordan dette set-op kan skabes på en måde, hvor man bedst muligt forsikrer sig mod, at nogen bliver sårede. Så kan du være mere klar i din kommunikation og bedre skabe en kærlig relation, der tager højde for og ærer både dit ægteskab samt forholdet ved siden af.


Jeg håber, din hustru snart får det bedre. Held og lykke til dig.


Kærlig hilsen,
Mai
Tilbage til brevkassen

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand