Dating som tidsfordriv

Spørgsmål

d. 21/02 2020 kl. 09:13 - af: Kvinde, 54 år

Dating som tidsfordriv
Jeg har i perioden, hvor jeg er på udkig efter kæreste potentiale været udsat for, at blive brugt som tidsfordriv. I weekenden, hvor mændene keder sig, fordi de er hjemme fra jobbet og har tid til at sludre. Men ligeså snart det igen bliver hverdag og de får deres vante legeplads tilbage med deres legekammerater, så slutter sludren, som jeg vil kalde det. Jeg fornemmer ikke, at de hverken er ude efter en date eller for så vidt et forhold, som man jo ellers skulle tro. Men bare almindeligt selskab. Som de savner i weekenden.

Hvordan kommer man udenom disse ‘hyggemænd’ og hen til de mænd som reelt gider bruge tid i deres hverdag med job til en kommende kæreste, at huske deres brevudveksling også når mandag er blevet aktuel? Der er en snak kørende om, at mændene bruger datingsiderne som tidsfordriv af kedsomhed. Måske det er i den virkelige verden, man skal ud og skabe netværk og lade tingene udvikle sig? Jeg har ikke billede på min profil lige nu, men det er det samme som hvis jeg havde, det har jeg prøvet, jeg får flere besøg, men det bliver som regel ved besøget. Så jeg plejer at tage kontakt og gør i det hele taget som I rådgiver om, men altså det bliver ved tidsfordrivet. Ja, det kunne jo være du kunne give et praj til at komme videre end tidsfordrivet.

Hilsen provinspigen

Svar

Kære provinspigen,

Når jeg læser dit brev, bliver jeg lidt nysgerrig på, hvad det mon er, der gør, du føler dig overbevist om, at du bliver brugt som tidsfordriv. Jeg har ikke selv hørt snak om, at mænd bruger datingsiderne som tidsfordriv, når de keder sig. Derimod får jeg ret så ofte henvendelser fra mænd, der gerne vil have en kæreste, men som finder det vanskeligt at komme til det stadie, da de ikke helt ved hvad de skal gøre. Selvom dette er min oplevelse, så udelukker det naturligvis ikke, at der kan være visse tilfælde, hvor en mand bruger online dating som et middel mod ensomhed eller kedsomhed. Men jeg har svært ved at tro, det er den gængse mand, der gør det.

Jeg har stor tiltro til en kvindes intuition, da det feminine mange gange har en evne til at sanse mange ting mellem linjerne. Når du siger, du ikke fornemmer, at de mænd, du skriver med, virker til at være ude efter en date eller et forhold, så betvivler jeg ikke, at din fornemmelse er korrekt. Men jeg overvejer til gengæld, hvad der kunne være grunden til, at mændene ikke udviser synlig romantisk interesse i deres kommunikation med dig.

Kommunikation og flirt


Eftersom dette er en dating platform, ville jeg, hvis jeg var dig, gå ud fra at de mænd, du skriver med, ligesom dig søger en kæreste. De er altså ikke bare ‘hyggemænd’, der leder efter en penneven. Dog tænker jeg, at det godt kan være, de har brug for, at du gør det lettere for dem at flirte, ved eventuelt selv at starte med at skabe lidt spænding i dine beskeder. Jeg ved naturligvis ikke, hvordan de korrespondancer, du har, forløber, men jeg ved, I er to til at skrive med hinanden. Hvis ikke du oplever interesse eller flirt, så tænker jeg, det vil være en god idé for dig, at overveje hvordan du selv kan skabe det. Er du selv lidt sjov, lidt modig, lidt charmerende i dine beskeder? Hvis ikke, så ville jeg starte der. Dette vil for det første få dig til at virke mere tiltrækkende og interessant, og samtidigt viser du ham gennem denne form for kommunikation, at det er sikkert for ham at gøre det samme.

De fleste af os er vokset op i en verden, hvor vi har lært, at romantisk initiativ skal starte hos manden. Vi går derfor rundt med en indlært forventning om, at manden bare ved, hvad man skal gøre, når det kommer til at forføre en kvinde, og at han desuden altid vil være født med modet til at gøre det. Dette er både en misforstået overbevisning og også en ret unfair forventning. Hvordan skal en mand vide, hvordan man skaber flirt over sms eller en kaffe, hvis han aldrig har lært det? Og i øvrigt er det mindst lige så sårbart for en mand at tage initiativ, som det er for en kvinde. Vi står jo alle sammen med den samme risiko for afvisning. (Bare gå på opdagelse i brevkassen, og du vil finde mange eksempler på mænd, der er lige så rådvilde overfor dating og det modsatte køn, som kvinder kan være i modsatte retning.)

Ved du ikke, hvordan du skaber spænding og flirt, så er det vigtigt lige at sige, at det ikke handler om at være totalt frembrusende, men måske snarere ‘tilbagelænet interesseret’. Du kender endnu ikke disse mænd, så der er ingen grund til at projektere særlige kvaliteter over på dem, før at de har vist, at de har dem. Derfor kan du tænke det lidt som om, at du gennem de første beskeder giver en mand en mulighed for at vise dig, han er en interessant person, mens du går ud fra, han er fantastisk - i hvert fald indtil det modsatte eventuelt er bevist. Et forsigtigt kompliment, en sjov kommentar, en lille udfordring - alle disse er gode måder til at skabe lidt spænding på. En anden ting, der ofte skaber god connection, er når vi spørger ind til hvorfor snarere end hvad. Hvorfor-spørgsmål har det med at lede os ned under overfladen, hvor vi lærer mere om den anden person, mens hvad-spørgsmål typisk er svar der giver os ‘fakta’. Hvorfor-spørgsmål giver modparten mulighed for at fortælle om sig selv, og for mange er det rart, at få lov til at dele ud af hvem man er. For inspiration til emner og spørgsmål, som du kan tage op - enten over beskeder eller på dates - kan du eventuelt finde i denne artikel .

Beskeder i hverdagen


I forhold til det her med at få beskeder i hverdagen såvel som i weekenden, så vil det som oftest komme helt naturligt, når en mand finder dig interessant og er lidt nysgerrig på dig. Han har måske ikke lige så meget tid som i weekenden, men han skal nok skrive, hvis du har inviteret ham til det gennem din energi, og hvis du samtidigt har skabt spænding mellem jer. Vær tålmodig og ha’ tillid - du ved jo i virkeligheden ikke, hvorfor det er, du ikke hører fra ham. Han kunne være enlig far, det kan være, han arbejder på et stort projekt, måske hans hus har vandskade - who knows? Du gør i hvert fald ikke, før end at han fortæller dig det, så undlad at tro på en historie du selv fabrikerer i dit hoved (så som at han bare bruger dig til tidsfordriv ;), blot fordi du ikke hører fra ham mandag.

Når det så er sagt, så er det selvfølgelig også vigtigt, at du kender dit værd og er klar til at droppe en interaktion, hvis ikke den føles rigtig, eller hvis ikke du føler, du bliver værdsat. For at nogen skal kunne ‘bruge dig’ som tidsfordriv kræver det, du giver lov til det. Når du får en besked som: “Hvad laver du?”, tilføjer den ikke rigtigt værdi, og kan på en måde forstås, som en person der bare gerne vil underholdes. Der er naturligvis tilfælde, hvor en besked som denne kan skyldes, at vedkommende ikke er en ørn til at sms-flirte, men hvis du føler, det sker igen og igen, uden tingene rykker fremad, så ville jeg måske bare undlade at underholde personen. Selvfølgelig skal man give mennesker en chance, men det er også okay at lukke en relation, hvis man har givet nogen en chance, og man ikke man føler, den skaber positivitet. Så er det bedre at bevæge sig videre. Der er ret mange fisk i havet, så vi har ikke nogen grund til at spilde tid på én, der ikke har den rette vibe.

Online dating


En sidste ting jeg tænker, kunne være en god idé for dig at gøre, er at smække et billede op på din profil. Vores profil er ofte det første sted, andre brugere ser os, så det er fint at skabe et godt og helt indtryk fra en start, da dette typisk vil altså øge dine chancer for at finde kærligheden. Og hvorfor ikke gå all-in, hvis du gerne vil have en kæreste? Er du ikke sikker på, hvilket billede, du skal vælge, kan du finde råd omkring dette i denne artikel. Du kan desuden få øvrige tip til hvordan du skaber en god profil her.
Tilbage til brevkassen

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand