Undring og frustration i forhold til profiler

Spørgsmål

d. 24/03 2020 kl. 10:29 - af: Kvinde, 53 år

Undring og frustration i forhold til profiler
Kære Mai!
Jeg undres først og fremmest over, at mange mænd hverken har billede eller tekst på deres profiler. Dernæst er der mænd, som har et billede, men ingen tekst og dertil heller ikke er plusprofil og som bliver ved med, at have det sådan.
Hvis jeg ønsker, at sende en besked, skal jeg betale 29 kr....
Jeg må erkende, at det ikke føles rigtigt for mig.

Jeg forstår for så vidt godt, at der kan være nogle grunde til, at man ikke har et billede på sin profil, men sender et ved anmodning. Fair nok.

Alligevel kan jeg nu mærke frustration over det og i særdeleshed over dem med billede, men uden tekst og uden plusprofil.

Jeg har i min profil tydeliggjort, at profiler uden billede og tekst ikke har interesse.
Jeg kan blot konstatere, at det ikke hjælper noget.
Det får mig til at tænke, om mange mænd kun ser billeder og ikke læser teksten? ( jeg ved godt, at IKKE ALLE er sådan.)

Er det mig, der forventer for meget eller ikke har forstået gamet?
Kærlig hilsen Kirsten.

Svar

Kære Kirsten,

Jeg forstår godt din frustration og din undren. Jeg tænker, at det er en naturlig antagelse, at mennesker der gerne vil have en kæreste, vil gøre noget ud af sin profil for at øge chancerne, for at møde den rette. Jeg tror dog ikke nødvendigvis, at årsagen til at nogle mænd ikke gør det er, at de kun ser på billeder og ikke læser teksten. Der kan naturligvis være tilfælde, hvor dette er årsagen. Jeg forestiller mig, at der er lige så mange - hvis ikke flere - der undlader at udfylde deres profil, fordi de således kun forpligter sig halvt. På denne måde kan det føles som om, at de er mere beskyttet mod skuffelse og eventuelt ‘nederlag’, hvis ikke de møder en kæreste, og mod at føle sig fjollet eller sårbare, når de gerne vil have en kæreste. Dette kan gælde for både mænd og kvinder.

Dating og sårbarhed


Jeg mener, at vi i mange år har levet i et samfund, hvor vi har lært at det gerne skal være manden, som tager initiativet til romance, da dette viser at han er modig, som i gamle dage. Hertil lever vi nu i et samfund, hvor kvinder er præcis lige så selvstændige som mænd, og hvor mange kvinder i øvrigt kan gå ind til kærlighed med en maske, der siger at manden skal bevise sit værd, for at hun giver ham en chance. Begge dele lægger et pres på mænd når det kommer til dating, fordi der mellem linjerne ligger en forventning om, at han ved hvordan man kontakter en kvinde, og at han i øvrigt har selvtilliden til at gøre det.

Vi kan sagtens blive enige om, at det ikke er alle kvinder, som gør det svært for mænd, at komme i kontakt med dem, og at det er fjollet, at en mand ikke udfylder sin profil (det er der i øvrigt også kvinder, som ikke gør). Men den pointe jeg gerne vil lave her er, at mænd ofte er udsat for et andet samfundsmæssigt pres end kvinder er, når det kommer til at forfølge kærligheden. Fx i forhold til at skulle vide hvordan man gør, og at have succes med at tage initiativ og forføre. For mænd er der ofte en anden form for stolthed, selvtillid og værdighed forbundet med at kunne forføre en kvinde, som linker sig til deres manddom. Derfor bliver det virkelig svært, hvis en mand virkelig gør en helhjertet indsats for at finde en kæreste, og det så ikke lykkes. Det vil være et stort hak i stoltheden og selvfølelsen.
Ved kun at udfylde sin profil halvt gør man sig altså åben, og sender et lille signal om, at kærligheden gerne må finde én, hvis den vil - men samtidig satser man ikke så meget, at man kan se det som et nederlag, hvis ikke det sker.

Brene Brown, som har forsket meget i sårbarhed, har fundet frem til at det, at være sårbar er én af nøglerne til at sætte sig selv fri, og leve et mere fuldendt og lykkeligt liv. Modet til at være sårbar er nemlig et værn mod at føle skam, hvilket ellers kan afholde os fra at gøre mange af de ting, som vi drømmer om. I hendes forskning konkluderer Brown, at sårbarhed er enormt vigtigt, men også at der er en stor forskel på, hvordan det opfattes når en mand er sårbar, i forhold til når en kvinde er det. Hun forklarer, hvordan stolthed og det at virke stærk, samfundsmæssigt er anderledes for mænd end for kvinder. Jeg tænker, at det bl.a. er sådanne dynamikker der er i spil, når mange mænd ikke udfylder deres profiler. Jeg forestiller mig at logikken er, at ved ikke at anerkende eller vise andre, hvor meget man rent faktisk gerne vil have en kæreste, så er ens stolthed mindre udsat. Derved kan man beskytte sig selv, når man kun gør en halvhjertet indsats for at finde kærligheden. Jeg tænker faktisk at begge køn kan finde på at ty til denne taktik, for at beskytte sig. For der er nemlig også kvinder, som ikke udfylder deres profiler helt. Det er jo bare sårbart at lede efter kærligheden - også for kvinder, hvis stolthed og værdighed måske ikke helt på samme måde afhænger af, om hun kan forføre en mand eller ej.

Er du interesseret i at læse mere omkring sårbarhed - eller mangler du en god bog i disse dage - så kan jeg varmt anbefale Brene Browns ‘Daring Greatly’, som du finder her. Det er virkelig en fantastisk bog, der giver stof til eftertanke.

Vær optimistisk og åben i din søgen


Jeg ved godt, at det kan være meget frustrerende, når man gerne vil have en kæreste, og det tager sin tid. Det kan være svært - særligt fordi vi er vant til, at der er så mange aspekter af vores liv, som vi kan styre. Men når det kommer til kærlighed, kan vi ikke skabe magien alene. Jeg tænker ikke, at du forventer for meget, eller at du ikke har forstået ’gamet’, når du gerne vil have at flere mennesker, gør en indsats og udfylder deres profil. Dog tænker jeg, at det ikke gavner dig at fokusere for meget på de mennesker, der ikke gør det.

Selvfølgelig kan det være en udfordring, når der er noget vi gerne vil have, som ikke kommer til os lige med det samme. Men hvordan andre mennesker dukker op på denne platform, er ude af vores kontrol. Når du fokuserer på noget der ikke er, som du ønsker og, som du ikke kan ændre, giver du din energi væk. Dette fokus bibringer nemlig kun negativitet, frustration, pessimisme og en følelse af mangel og opgivenhed, hvilket gør det sværere for kærligheden at finde dig. Modsat gør du det lettere at finde en sød kæreste, hvis du kan forankre din tro i overbevisningen om, at kærligheden nok skal finde dig på det rette tidspunkt, og at din opgave lige nu blot er, at være åben - samt at være den bedste version af dig selv, som du kan være.

Vil du øge chancerne for at finde en kæreste, vil jeg derfor råde dig til at fokusere på dig selv, og på at være optimistisk og tillidsfuld. Se efter profiler hvor mænd rent faktisk har gjort en indsats og har en udfyldt profil - selv hvis han ikke er din type. Så vil det vise sig, at der er mænd derude, som leder efter kærligheden ligesom dig, og som tør at gå helhjertet efter den. På den måde vil din tillid og optimisme øges, hvilket giver dig mere energi – i modsætning til hvis du fokuserer på alle de mænd, som ikke gør en indsats. Jeg har mange gange fået henvendelser fra mænd, som ikke ved, hvad de skal stille op, da de netop kommenterer på både billeder og tekst, når de skriver til kvinder, men hvor de ikke oplever svar. Disse mænd er altså også derude - husk på det. Vi kan ikke bestemme, hvornår og hvordan vi møder den rette, men mens vi venter, er vores opgave at forblive åbne, og ikke lade en negativ tankegang eller frustrationer blokere os fra det, vi ønsker os. Vær tålmodig og husk på, at alt godt kommer til den som venter.

Held og lykke til dig.

Kærlig hilsen,
Mai
Tilbage til brevkassen

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand