Dilemma

Spørgsmål

d. 01/04 2020 kl. 08:57 - af: Mand, 66 år

Dilemma
Jeg er lidt i dilemma. Ved ikke rigtig, hvad jeg skal gøre. Har mødt en kvinde, men hun synes at vi bare skal ses to gange om ugen. Jeg vil gerne være i et forhold som på sigt måske bliver som et parforhold. Man bliver ikke yngre. Har ingen anden at spørge om råd.

Mvh. Bjarne

Svar

Kære Bjarne,

Du står i en situation som mange mennesker sikkert kender til. Man vil gerne have en kæreste, og det ville være rart hvis man hurtigt kunne gå fra at være single, til at være en del af et forhold. Nu ved jeg ikke hvor lang tid, dig og denne kvinde har set hinanden, men måske er det heller ikke så vigtigt. Det som er vigtig er, at du forholder dig ærligt overfor dig selv - og dernæst overfor hende. Først må du nemlig finde ud af, hvad der får dig til at ville rykke nærmere, hvorefter du kan handle ud fra den måde, som bedst støtter dig selv og et eventuelt parforhold.

Vælg dig selv før du vælger din kæreste


Nogle gange, kan ønsket om at få en kæreste påvirke vores tankegang, og medvirke til at vi træffer nogle valg som ikke nødvendigvis er forankret i os selv, men snarere i ønsket om at være i et parforhold. Derfor er det en god idé at stille dig selv nogle spørgsmål, inden du handler. På den måde kan du nemlig sikre at du understøtter dig selv, og handler ud fra dine værdier, dine holdninger og det liv, som du ønsker dig - frem for et ønske om, at en kvinde vælger dig som sin kæreste.

Når du forholder dig til, hvad der er rigtigt for dig, så giver du dig selv en chance for at vælge handlinger, som er i overensstemmelse med dig selv. Samtidig vil det også tydeliggøre, hvad der ikke passer dig. Det betyder, at det vil blive klart for dig, hvis du går på kompromis med dig selv fordi du er mere optaget af at få en kæreste, end du er af at lytte til dig selv, og finde den rette kæreste.

Hvis vi virkelig er glade for en person, kan det være enormt svært at lukke en relation – selvom det nogle gange vil være det rigtige at gøre. Men vi må altid vælge os selv og vores integritet, før vi kan vælge et andet menneske. Ellers vil vi blot miste os selv i et forhold - og det vil intet forhold nogensinde være værd. Du kan måske finde ud af, hvad der er det rigtige for dig at gøre, ved at besvare følgende spørgsmål for dig selv:

Afklarende spørgsmål til dig selv


Følgende spørgsmål er gode, og kan hjælpe dig til at afklare om der er en ubevidst intention bag dit ønske om, at jeres relation udvikler sig - eller om det vil føles som om, at du går på kompromis med dig selv ved at lade tingene forblive som de er lidt endnu. Det er vigtigt at forholde sig til sådanne spørgsmål, for den person vi vælger at være sammen med når vi er stærke, og tør være tro mod os selv, er typisk meget anderledes end den person vi ville vælge, når vi er impulsive og måske en anelse desperate.

Ud fra din beskrivelse forstår jeg, at du gerne vil have en kæreste, at du ved hvilket forhold du ønsker dig, og at du har mødt en kvinde som du godt kan lide. Med det i baghovedet, kan du prøve at forholde dig til følgende spørgsmål:
- Kender I på nuværende tidspunkt hinanden så godt, at I på et oplyst grundlag kan vælge hinanden som livsledsagere? Eller er der plads til, at I lærer hinanden bedre at kende, før I går videre? Eller har I set hinanden så længe, at det nu er naturligt, at I udvikler jeres relation?

- Er der på nuværende tidspunkt grund til, at du skubber på, for at det skal ske hurtigere?

- Har denne kvinde givet udtryk for, at hun ikke ønsker, at I nogensinde skal udvikle jeres relation mere end nu - eller handler det om, at I lige skal se tingene an, og ikke gå for hurtigt frem?

- Hvis relationen er ny og det blot handler om, at I lige skal lære hinanden at kende, inden hun ønsker, at I går videre, hvad er så grunden til, at du er utålmodig? Føles det usikkert at vente på, at I får ”titlen” kærester?

- Er det bedre at sikre sig, at du finder sammen med den rette, eller er det vigtigere at komme hurtigt ind i et forhold?

- Hvad er grunden til, at du gerne vil være i et parforhold med denne kvinde? Er det denne specifikke kvinde, du er forelsket i, eller er det blot det at have en kæreste, som får dig til at ønske, at jeres relation udvikler sig?

Kommunikér åbent og uden pres


Når vi dater og lærer hinanden bedre at kende, er det vigtigt at vi åbent og ærligt kommunikerer hvordan vi har det, og hvad vi søger. Som du siger, så bliver vi jo ikke yngre, og det er ærgerligt at spilde tiden. Du står i en situation, hvor du gerne vil have noget mere ud af relationen, og det er helt fint at være ærlig omkring dette. Dog opfordrer jeg altid til, at man ikke lægger forventninger eller pres på andre, for at de skal indfri vores ønsker, når vi siger hvordan vi har det. I stedet er det bedre hvis vi er åbne omkring, hvad vi kunne tænke os. Så er det valgfrit, om personen vil møde os, der hvor vi er, eller om vi skal gå videre og finde et andet menneske som vil.

Tålmodighed og nysgerrighed – mulige handlinger


Hvis det efter ovenstående spørgsmål står klart, at du ønsker at udvikle din relation med denne kvinde, og at hun blot har brug for at I tager tingene lidt langsomt, kunne dette måske være en invitation til, at du udvikler din tålmodighed lidt. Er relationen ny, og er det den rette person, så er der ingen grund til at fremskynde processen - det vil jo uundgåeligt udvikle sig til et forhold. Men måske kan det føles lidt ubehageligt at stå i usikkerhed og vente på at tingene udfolder sig, og at forholdet bliver mere fast. Er dette tilfældet, så vær nysgerrig på dig selv i denne proces; Se det som en øvelse i at tilkendegive dine ønsker, uden at forvente at et andet menneske skal opfylde dit ønske, før hun er klar til det. På denne måde ejer du sig selv og det du ønsker, uden at være desperat - hvilket er en ret tiltrækkende kvalitet.

Føler du dog, at I kender hinanden så godt, at hun har de nødvendige informationer til at træffe et valg om hvorvidt I er rigtige for hinanden, så er det måske tid til, at du er klar omkring, hvilket forhold du søger. Når nu du ved, hvad du gerne vil have i et forhold, og hvis du ikke længere føler at det er rimeligt, at I ikke udvikler jer til dette stadie, så er det helt fair at sige til hende. Har du nået din grænse for, hvor lang tid du vil vente, kan du med kærlighed fortælle hende, at det ikke er rigtigt for dig at være i relationen, som den er nu. Et eksempel på hvordan du kan udtrykke dette, er:

“Jeg holder så meget af dig, at jeg virkelig godt kunne tænke mig, at vi kom til det stadie, hvor vi xx (udfyld selv). Hvis ikke du føler, at dette er rigtigt for dig, så er det okay, men så er dette forhold ikke det, som jeg søger, og i så fald er det bedre for mig at finde en anden person, som ønsker det samme som mig”. På den måde er du ærlig omkring dine følelser og ønsker, men samtidig viser du også, at du vælger dig selv, før du vælger et forhold eller en anden person. Det kan man ikke andet end respektere - hvilket rent faktisk ofte vil fremstille dig som meget mere pålidelig og tiltrækkende.

Du kan anvende præcis samme kommunikation, hvis spørgsmålene afslører at kvinden gerne vil holde jeres relation til at ses 2 gange om ugen, og ikke ønsker at I nogensinde skal involvere jer i den grad, som du ønsker. Det vil nemlig bringe dig i en situation, hvor du går på kompromis med dig selv, hvis du bliver i forholdet.

Det er altid bedre at gå efter det som vi virkelig ønsker os - selv hvis vi endnu ikke kan se hvor det skal komme fra - end det er at blive et sted, som ikke opfylder vores behov. Dog er det altid vigtigt, at vi sikrer os, at vi ikke er styret af vores følelser, og handler irrationelt eller forhastet. Tag dig derfor god tid til at danne dig et overblik, før du handler.

Jeg håber, at mit svar giver dig mening, og at det hjælper dig.

Kærlig hilsen,
Mai
Tilbage til brevkassen

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand