"Luksus-problem"

Spørgsmål

d. 04/04 2020 kl. 11:47 - af: Kvinde, 51 år

"Luksus-problem"
Kære Mai. Jeg kalder mit "problem" for "luksus-problem", fordi jeg burde være taknemmelig, hvilket jeg bestemt også er. Når jeg får henvendelser fra mænd, bliver mit udseende altid kommenteret positivt og det er jo skønt. Jeg ser mig selv som en helt almindelig kvinde, der hviler godt i sig selv, også i min krop med de strækmærker den nu har fået efter en fødsel. Jeg er som jeg er, og er glad og tilfreds. Men, når jeg skriver med nogen, så går der ikke lang tid, før de kommer ind på det seksuelle. Jeg gør ingenting for at opmuntre dem til det - de synes jeg er fræk at "se" på osv. Jeg siger til dem, at det ikke er et emne, som jeg vil gå ind på nu, det kan tidsnok komme, og at jeg vil lære vedkommende bedre at kende først. Har intet imod at tale om sex, men det kan hurtigt komme til kun at handle om det emne (har et par gange prøvet det og det ender altid kun ved det). Se, mit issue er, at jeg vil SES for den jeg er og vil læres at kende. Jeg er meget mere end mit udseende og jeg ved godt, at udseendet også er en del af mig. Det bliver til et problem, fordi jeg bliver træt af det, selvom jeg direkte siger, at de godt kan droppe emnet.

Hilsen "MIG".

Kvinde, 51 år.

Svar

Kære MIG,

Jeg kan godt forstå dit dilemma. På den ene side vil du gerne have henvendelser, men på den anden side vil du gerne ses som en hel person - og ikke bare en smuk kvinde. Nu ved jeg ikke, hvordan din profil ser ud eller hvordan korrespondancen forløber mellem dig og de mænd, som du skriver med. Derfor er det svært for mig at rådgive dig helt præcist, men her kommer mine bedste bud på, hvad jeg tror vil hjælpe dig.

Vælg de rette billeder til din profil


Da jeg ikke kan se din profil, kan jeg være helt galt afmarcheret her, men det første jeg tænker er, om der mon kan ligge nogle undertoner i de billeder som du har på din profil - som fremstiller dig som et meget smukt eller seksuelt væsen - uden nødvendigvis at vise hele din personlighed? Eftersom vi er på et online medie, er vores profil jo på mange måder, der hvor folk danner deres førstehåndsindtryk af os. Netop derfor er det vigtigt at lave sin profil på en måde, som tiltrækker de rette mennesker - men også så den afspejler hele vores personlighed. Spørg eventuelt venner og veninder hvordan de vil beskrive dig, og find så billeder, der afspejler dette på din profil. Det kan jo være at påsken er et godt tidspunkt til at få taget lidt ekstra billeder udenfor i forårssolen, hvis du mangler. Hvis du vil læse nærmere om gode råd til at udvælge billeder til sin profil, kan du gøre det her. Foruden billederne er det naturligvis også vigtigt at fremstille dig præcis som du er gennem teksten på din profil. Dette har jeg også skrevet en artikel om. Den finder du her.

Forskellige forståelser


Som du forklarer i dit spørgsmål, så gør du ikke noget for at opmuntre til at samtalen ledes hen på seksuelle emner, og du siger specifikt til mændene, at det ikke er noget som du vil tale om pt. Jeg overvejer dog, om du kan virke så sød, åben og ligetil, at mændene tror at det er helt fint at komme med seksuelle bemærkninger alligevel. Overvej - og se eventuelt gamle samtaler igennem for at blive klogere på – om mændene kan læse noget mellem linjerne i det du skriver. Måske skriver du ikke noget specifikt, men kan der alligevel være noget som giver mændene indtrykket af, at du er åben overfor disse samtaleemner? Hvis det er tilfældet, er der måske brug for at du sætter lidt flere grænser - dog uden at lukke ned eller være hård.

Kommuniker dine grænser på en konstruktiv måde


tendens til at gå for hurtigt frem, så handler det om at du lærer at kommunikere en grænse / din standard, mens du samtidigt gør det interessant at lære dig bedre at kende. Et eksempel på dette kan være, hvis en mand efter en date gerne vil tilbringe natten med dig, og du føler, at det er for tidligt. Her kunne du f.eks. sige:

“Selvom det er fristende, så er det ikke min stil at gå så hurtigt frem. Men hvis du har lyst til en date i løbet af ugen, så synes jeg, at dét ville være rigtig dejligt”.

På denne måde siger du at det er fristende, så han ved at du finder ham tiltrækkende. Du kommunikerer din værdi / dit standpunkt - uden at lukke hans forslag ned for altid (måske det blot handler om tid), og du åbner døren til at I kan ses igen. Din kommunikation leverer altså en afvisning, men hvor du stadig virker åben - og endda har sneget et lille kompliment ind mellem linjerne. Det er både tiltrækkende, interessant og opfordrende.

“Hov. med dette spørgsmål, tror jeg at du måske forveksler mig med en person, som har været på mange flere dates med dig :) ”

Gennem denne besked fortæller du, at du ikke svarer på spørgsmål omkring dette emne så tidligt i en relation, men på samme tid viser du, at han godt kan opnå svaret hvis han investerer mere tid, og går på flere dates med dig. Intimitet med dig er altså noget man gør sig fortjent til, når man bruger mere tid med dig. Du afviser ham altså i beskeden, men uden at fremstå frustreret, snerpet eller hård, og afslører samtidigt hvordan han kan finde svaret på sit spørgsmål.

Undlad at spilde din tid


Hvis personen ikke opfanger eller respekterer dine grænser, kan det også være at du skal undlade at svare. Mange gange vil en person, som gerne vil dig, ønske at holde kontakten. En pause i dit svar vil derfor gøre ham lidt usikker på sig selv og sin kommentar - og måske få ham til at genoverveje tonen i beskeden. På denne måde fortæller du altså hvilke spørgsmål, der er okay, og hvilke bemærkninger der ikke imponerer dig, så samtalen kan komme til at handle om andre emner.

Jeg håber at du finder mine råd brugbare, og jeg ønsker dig en skøn påske med mange dejlige samtaler.

Kærlig hilsen,
Mai
Tilbage til brevkassen

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand