Utroskab

Spørgsmål

d. 05/04 2019 kl. 17:11 - af: Kvinde, 55 år

Utroskab
Hej Mai
For nogle år siden - efter 12 års ægteskab - var min mand mig utro.
Han havde skjult det i 1/2 år og ikke brugt prævention og dermed udsat mig for smitte.
Jeg måtte selvfølgelig checkes, og heldigvis var der ingen smitte.
Men tiden efter var uudholdelig.
For alle parter.
Det endte med skilsmisse og han flyttede.
I tiden efter var jeg bare dybt ulykkelig og anede ikke, hvordan jeg skulle komme videre.
Så mødte jeg en sød fyr her på Dating.dk og vi blev kærester.
Men så snart min ex hørte om mit nye forhold, begyndte han igen at flirte med mig.
Hvordan håndterer man det?
Vh exkonen

Svar

Kære ex kone,

Det er aldrig let, når man konfronteres med utroskab i et forhold. Der er mange måder at komme videre på - enten ved at arbejde igennem det sammen eller ved at gå hver til sit. Ofte er den mest bestemmende faktor for udfaldet i sådan en situation, hvordan tilliden heles igen. Det at din mand både var utro i 6 måneder og samtidigt ikke beskyttede sig, er selvfølgelig en ekstra streg i regningen, og det er helt forståeligt at I ikke kunne klinke skårene. Nu står du så i en ny situation med en ny kæreste og ham eksmanden, der ‘kratter på døren’.

Der er mange måder at håndtere denne situation på, men spørgsmålet er, hvad du ønsker. Når nu du allerede er videre, og hvis du er glad sammen med din kæreste, så ville jeg fokusere på at sætte grænser for din eksmand, så han forstår at landet er lukket. Simpelthen kommunikere til ham på en pæn måde at du er glad sammen med din kæreste, og godt mærker hans tilnærmelser, men at du gerne vil bede ham lade vær’. Fortæl ham gerne hvordan du har det, og hvordan du har haft det gennem jeres brud, hvilket var svært, hvorfor du virkelig ikke ønsker at genåbne dette sår. I stedet vil du bare gerne at I sammen kommer videre og at I kan bevare en god tone. Derefter sørger du så for, ikke at underholde hans tilnærmelser, men simpelthen fjerner dig selv fra situationen, når han forsøger. Dette kaldes ‘taking the high road’ - og jeg ville ikke blive overrasket over, hvis dette bare får din eksmand til at køre endnu stærkere på, men her må du bare holde fast, indtil han forstår budskabet.

Når dette er sagt, kan jeg dog ikke lade vær’ med at føle gennem dit brev, at du måske også er lidt smigret eller på en eller anden måde lidt interesseret i den opmærksomhed din eksmand nu giver dig? Hvis dette er tilfældet, så handler det om, at finde ud af, hvad det betyder og hvordan en drømme situation ser ud for dig. Ville du have lyst til at gå tilbage og kan du tilgive ham? Og er I begge klar til at lægge det arbejde i, som det kræver for at komme videre sammen? Her må man vende hver sten og ransage sig selv - bund ærligt overfor sig selv og for hinanden - for at finde årsagen til din eksmands utroskab og så se om man kan eliminere den. Denne vej er ikke for sjov, den er virkelig hårdt arbejde, så du skal finde ud af, om du synes, det er anstrengelserne værd - og holde det op imod hvor glad og lykkelig din nuværende kæreste gør dig.

Endelig vil jeg sige, at din eksmand i øvrigt kører den ok-meget efter bogen, idet han kommer efter dig nu, hvor du har fundet en anden. Man vil altid gerne have det man ikke kan få, og det er rent faktisk sådan, at kærlighed gør os trygge og tætte, mens begær kræver afstand. Hvis dig og din eks blev så tætte at I lidt groede sammen til én enhed, kan det sagtens være sket, at begæret og passionen gik lidt ud af jeres forhold, hvilket kan have været det din eksmand savnede. Når nu han så oplever, du er ved at komme videre, er begæret og passionen igen blevet vækket - for så er afstanden jo for alvor kommet tilbage. Spørgsmålet er dog om denne passion og dette begær ville blive ved med at kunne være der for ham, hvis du gik tilbage. Den eneste måde man kan komme videre på sammen, efter utroskab har fundet sted, er ved at erkende, at ens gamle forhold er dødt, og at man nu begynder igen - men det er en rejse, der kræver at begge parter VIL det. Vil hinanden og vil netop jeres parforhold. En person, jeg vil anbefale dig at se videoer af, hvis du overvejer at gå tilbage, er Esther Perel. Hun har igennem mange år forsket i parforhold og utroskab og har mange guldkorn omkring emnet, jeg tænker, vil gavne dig.

Jeg ved, du nok skal finde ud af, hvad der er rigtigt for dig at gøre. Mærk efter og lad din beslutning komme fra både hjertet og hjernen. Vær ærlig overfor sig selv om dine følelser, men vær også realistisk. Smiger vil jeg lige sige, er nok ikke nok, til at det giver grobund for at gå tilbage. Du er nødt til at sikre dig, at I begge vil lægge arbejdet i, for ellers tænker jeg det måske er bedre bare at fortsætte med din kæreste, og så øve dig i at sætte grænser for sin eksmand.

Mange kærlige hilsner,
Mai
Tilbage til brevkassen

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand