Han har andre veninder

Spørgsmål

d. 13/04 2019 kl. 09:10 - af: Kvinde, 62 år

Han har andre veninder
Hej.
Jeg har mødt her på dating.dk en rigtig sød og herlig mand, som jeg gerne vil dele mine år sammen med.
Han er en rigtig handymann. Han bor i et naturskøn område og har hus som han arbejder med... alt skal renoveres og gøres istand. Han har boet der i 2 år nu og efter min mening kun påbegyndt renovering. Han er pensionist og har tid nok.
Han har to veninder som han de sidste år har hjulpet og renoveret deres huse, haver osv... Jeg synes det er flot af ham men alligevel har jeg det lidt svært med at han glemmer sit eget.. Vi vil bo sammen på et tidspunkt, som han virkelig ønsker, men jeg tror ikke han forstår jeg føler mig i klemme mellem hans veninder.. Han ta'r ud at spise sammen med dem, men som Tak for hjælpen, og Ja det er selvfølgelig fint... men jeg ved ikke lige om jeg vil synes det er ok med veninder som egentlig har forhindret mig i at vi kan ses ( det har han jo selv sagt ja til.. ). Jeg ved han ikke har fortalt dem om mig .. Er jeg også bare blevet en veninde ? Overvejer jo om jeg skal forlader ham, men jeg ved jeg elsker ham.

Svar

Kære kvinde, 62 år.

Hvor er det dejligt at høre, du har mødt en dejlig mand her på dating.dk. Jeg kan godt forstå, du er lidt udfordret, men først og fremmest vil jeg sige, at jeg på ingen måde ville handle i hast og forlade ham, hvis jeg var dig. Du skriver, du og denne mand gerne vil bo sammen på et tidspunkt, og at han virkelig ønsker dette. Når det er tilfældet, lyder det jo i hvert fald ikke som om, du også kun er en af hans veninder. Jeg tænker derfor, at det du i øjeblikket oplever, skyldes det faktum at du elsker ham, hvorfor du bliver bange for at miste ham - og så kører panik trommerne i hovedet i form af hvirvlende tanker. Det er helt normalt - langt de fleste af os oplever at vi bliver bange, når vi først møder en ny kærlighed, for pludselig er vi sårbare og kan blive kede af det, hvis relationen skulle gå hen og slutte. Det er dog bare sådan at disse tanker, der er styret af frygt, er totalt irrationelle, så lad os gennemgå dem, og se, om vi kan skabe et bedre perspektiv og noget mere tryghed for dig. På denne måde kan du forhåbentligt handle ud fra et åbent hjerte og et udgangspunkt i tillid snarere end baseret på din frygt.

For mig at høre, er der to dele i dit spørgsmål. Dels er der noget, der trigger dig i forhold til denne mands forhold til sine veninder og dels er du frustreret over tidsrammen, for arbejdet han laver på sit hus. Du forstår ikke hans måde at prioritere på, og disse to områder popper så op i dit hoved i form af tvivl og spørgsmålet; Vil han mig overhovedet? Når vi elsker et menneske, er dette et rigtig skræmmende spørgsmål, og det har en effekt på dit nervesystem.

Lidt forenklet udtrykt er din hjerne designet til at fokusere på to ting; forplantning og overlevelse. Grundet evolution er vores hjerne derfor hele tiden ude med antennerne, for at opsnappe om der er fare på færde. Din hjerne skelner dog ikke mellem følelsesmæssig og fysisk fare, hvorfor du i øjeblikket oplever at være lidt i frygt mode. Det første jeg derfor vil anbefale dig, er at aktivere dit ‘hvile-nervesystem’ ved at trække vejret dybt ned i maven. Når du kan mærke at tankerne kører rundt og tager over - måske du endda oplever, du har svært ved at sove om natten - så læg hænderne på den nederste del af din mave og læg mærke til, hvordan den løfter og sænker sig. Tag din tid og træk vejret på denne måde mindst 5 gange - dette fortæller din krop, at du er i sikkerhed, og gør ofte at vi bliver mere rationelle igen.

Når du har skabt en tilstand af afslappethed i kroppen, kan du så begynde at overveje, hvordan du bedst håndterer de to ting, der går dig på. Mænd er ikke tankelæsere desværre - ligesom vi heller ikke kan læse deres tanker, og som du siger, tror du ikke, denne mand forstår, at du føler dig i klemme. Det du derfor må gøre gøre, er, at tage ansvaret for hvordan du har det, kommunikere dit behov åbent og ærligt - uden forventning eller krav til at disse bliver mødt - samt stille spørgsmål til de ting du ikke forstår. I et forhold er kommunikation en af de vigtigste ingredienser, for at få det til at fungere, så hvordan udtrykker du bedst dine bekymringer, så han kan høre dig? Du laver dit eget arbejde først, og snakker så med ham, når du selv har processet dine tanker og følelser.

I forhold til denne mands veninder, så ville jeg passe på med at gå ind og diktere i forhold til om han ser dem eller ej. For det første er noget af det mest skræmmende for en mand, hvis han oplever, at hans frihed bliver begrænset - det kan få ham til at trække sig væk fra dig. For det andet, så skriver du, at det er de seneste år, han har hjulpet sine veninder med deres huse. Dette giver mig indtryk af, at han har set dem inden I fandt sammen, hvorfor jeg tænker, at disse damer nok ikke er en trussel? Hvis det var meningen, der skulle være sket noget dér, så var det måske sket, inden du kom ind i billedet, tænker jeg. I stedet for at fokusere på ham, ville jeg derfor begynde med at fokusere på dig selv og søge at blive klogere på, hvorfor du føler dig i klemme. Er der noget i din bagage fra dine tidligere forhold, hvor du har haft grund til at være jaloux, som nu får dig til at tvivle på ham? Eller er der noget han gør, du ikke synes er i orden, i forhold til hvordan du vil behandles? Find ud af om denne situation går dig på, fordi du er bange grundet tidligere oplevelser, eller fordi han overskrider nogle grænser, du har.

Hvis du er bange, hvad kan du så gøre, for at pleje og nære dig selv så du føler dig mere tryg - uanset om han vælger dig eller ej? Husk på, at du aldrig er i konkurrence med andre kvinder - dit eneste fokus bør altid være at leve som den bedste version af dig selv, for det er essentielt det eneste, du er herre over. Skyldes din frustration her, at han overskrider grænser, find så ud af, hvad de grænser er, så du kan eje dit behov, og kommunikere dem til ham på en klar måde, uden at være desperat eller irrationel i

din måde at udtrykke dig på. Hvis der er noget han gør, som gør dig utryg, så spørg dig selv hvad du har brug for fra ham, for at føle dig sikker på ham.

Det næste du kan arbejde igennem herefter, er dine følelser omkring og forventninger til det arbejde din mand laver på sit hus. Umiddelbart lyder det som om, du har lidt travlt? Dette er en naturlig tendens i blandt mænd og kvinder; Kvinder vil gerne at tingene går stærkt, så vi kan føle os sikre, mens mænd har brug for at føle, de ikke bliver presset til noget, så de ikke skal give afkast på at føle sig fri i et nyt forhold. Gør op med dig selv; hvilke ønsker og forventninger du har du til tidsrammen for, hvornår I skal flytte sammen. I en ideel verden ifølge dig hvilke steps ville I så tage og i hvilket tempo - og er disse steps i denne tidsramme rimelig og realistisk? Har I mon allerede snakket om dette? Og i så fald, har han så brudt et løfte han har lavet til dig? Hvis det sidste er tilfældet - og hvis dette brud er årsagen til din frustration - så er det vigtigt at snakke på en kærlig måde med ham om, hvad der sker i dig, når han bryder et løfte.

Når du har stillet dig selv ovenstående spørgsmål og dermed arbejdet igennem dine følelser, så er det tid til at snakke med denne mand, som du er forelsket i. Først når du selv har fundet ud af, hvad din frustration og usikkerhed bunder i, samt hvad du har brug for fra ham, kan du udtrykke dig klar og kærligt til ham. Det er meget vigtigt at du tager denne snak med et åbent hjerte og uden at angribe eller lægge pres på ham. Hvis jeg var dig, ville jeg starte med at fortælle denne mand, hvor glad du er for ham, og hvor meget du sætter pris på at tilbringe tid sammen med ham. Derefter ville jeg forklare ham, at du er lidt nysgerrig på, om han havde overvejet en form for tidsramme, da han sagde, han gerne ville flytte sammen med dig. Fortæl ham gerne på en kærlig måde, at grunden til du spørger, er fordi du har overvejet, om du måske har misforstået noget, idet, han, for dig at se, har været mere fokuseret på at færdiggøre sine veninders huse end sit eget. Vær åben omkring hvordan du har det, stil spørgsmål og vær nysgerrig på hvad han svarer, snarere end at være sur eller forurettet fordi du antager, at du ved, hvordan han tænker, og hvorfor han handler, som han gør. Giv ham muligheden for at forklare dig sine prioriteter, og hvad der løber gennem hans hoved, uden du dømmer ham. Hvis du er ærlig overfor ham, vil han garanteret også være ærlig tilbage - og når man får sandheden, kan man bedre træffe et valg om, hvad der er rigtigt at gøre i en given situation. Du kan følge samme process, hvis du finder det nødvendigt at snakke med ham omkring hans forhold til sine veninder.

At denne mand tager sin tid, er ikke ensbetydende med at han ikke vil dig. Måske han bare ikke har tænkt over, at han i sin prioritet af sine veninders huse, dermed har sat jeres sammenflytning lidt i bero. Mænd og kvinder tænker som bekendt ikke ens - og måske er situationen slet ikke så slem, som dine frygt-tanker forsøger at overbevise dig om.

Rigtig meget held og lykke.

Mange kærlige hilsner,

Mai
Tilbage til brevkassen

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand