Forvirret, og føler et savn.

Spørgsmål

d. 01/05 2019 kl. 15:35 - af: Kvinde, 48 år

Forvirret, og føler et savn.
Hej Mai.

Jeg har nu været single i 1,5 år og det var mig som afsluttede forholdet med min tidligere kæreste. Jeg afsluttede forholdet fordi jeg savnede noget, jeg har fundet ud af at jeg savnede et modspil, samt at jeg havde følelsen af at min ex. var som en lille logrende hundehvalp. Den første stykke tid efter bruddet gik det godt og jeg savnede ham ikke og var helt sikker på at det var det rigtige valg for mig. Jeg mødte en anden, men min ex. dukkede op i mine tanker og en dag mødte jeg min ex. igen og der skete det der ikke skulle være sket, vi indledte et sexuelt forhold. Jeg opdagede efter lidt tid at han havde indledt et nyt forhold med en anden, som han i dag er kæreste med, men af en eller anden årsag så har vi bare fortsat svært ved at lade hinanden være og vi har været sammen en del gange siden. Jeg vil ufattelig gerne ud af denne onde cirkel, jeg føler at jeg rent følelsesmæssigt er i et helvede, jeg savner ham når vi ikke er sammen. Men jeg ved også at han ikke vil slippe den anden, samtidigt så ved jeg også at vi nok aldrig ville komme til at fungere sammen, fordi jeg tror aldrig at han kommer til at give mig det modspil jeg har brug for i et forhold, men rent sexuelt har vi bare en enorm tiltrækning på hinanden. Hvad skal jeg gøre ?

Svar

Kære kvinde 48,

Jeg tænker, du faktisk selv giver dig svar på, hvad du skal gøre. Du vil gerne ud af den onde cirkel, du er i et følelsesmæssigt helvede, og du ved, du og din eks ikke vil kunne fungere sammen, da han ikke vil kunne give dig det, du har brug for. Det peger alt sammen lidt i retning af, at du er nødt til at gå, gør det ikke?

Jeg kan godt forstå, du føler dig forvirret, men jeg skal prøve at hjælpe dig til at forstå, hvad du oplever. Da du gik fra din eks var det klart for dig, at du ikke savnede ham, og at du var sikker på, at det var det rette valg for dig, idet han ikke giver dig modstand. Måske det faktisk føltes som en befrielse, da I gik fra hinanden - sådan opleves det ofte, når man har haft, hvad der føles som, en hundehvalp rundt om anklerne i et stykke tid. Da du så så ham igen, og var tiltrukket af ham, gik i seng med ham, og nu oplever du ikke kan få ham, er du kommet i tvivl. Det giver alt sammen god mening. Det er nemlig altid meget mere interessant og tiltrækkende, når man gør noget, man ikke burde - dette gælder også sex. Derudover er det i virkeligheden sådan med god sex, at det fungerer lidt ligesom at tage stoffer - særligt for kvinder; Jo bedre sex og jo flere orgasmer med en mand, desto mere knytter vi os til ham, hvilket måske også spiller ind, og gør dit savn efter din ekskæreste større. Læs eventuelt bogen Vagina af Naomi Wolf, for en uddybning af denne mekanik. Men i virkeligheden handler det savn, du føler, højst sandsynligt ikke om din eks. Du savner en kæreste. Du savner den mand, der giver dig modspil, som udfordrer dig, som kan holde dig, fordi du respekterer og stoler på ham, og som du kan få dig til at føle dig som en million. Den mand er ikke din ekskæreste. Til gengæld er din ekskæreste manden, der føles som tryghed, og som kan udfylde det rum, din længsel efter din næste kærlighed efterlader, samtidigt med at han er voldsomt tiltrækkende i sin utilgængelighed.

Baseret på det du skriver til mig, er du forvirret, men ikke i tvivl. Om end den seksuelle tiltrækning til din eks er stor, så ved du, at han ikke er manden for dig. Derfor handler det i virkeligheden om, at du vælger, at denne tiltrækning ikke er nok til at holde dig i denne relation til din eks, fordi du ved, du fortjener mere. Det er en beslutning, du er nødt til at træffe og en accept af, at det måske kan føles ubehageligt til en start, men at det alligevel er det rigtige for dig at slippe din eks. Et liv her på jorden er ret kort, og mens du spilder tid i limbo-land med din eks, mister du tid sammen med den mand, du i virkeligheden ønsker dig. Du har allerede truffet beslutningen, og æret dig selv ved at gå fra en mand, der ikke er rigtig for dig. Måske du nu er lidt ensom og en anelse træt af single tilværelsen eller det at din næste kæreste lader vente lidt på sig, hvorfor din eks igen er interessant. Men du skylder dig selv bedre end at klamre dig til en mand, blot fordi det føles godt seksuelt, og han opfylder en brøkdel, af det du søger. Vælg dig selv og den fremtid du ønsker, ved at give slip på de ting der ikke er rigtige for dig, som kan holde dig fast i fortiden. Din tid er dyrebar - jo længere tid i limbo med den forkerte mand, desto mindre tid sammen med den rette.

Mange kærlige hilsner,
Mai
Tilbage til brevkassen

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand