Lær at flirte: 9 effektive tips og tricks til hvordan du flirter

Singleliv. Du er på date, og du er egentlig ret vild med skønheden overfor. Men hvad så nu? Hvordan viser du, at du er interesseret – og hvordan vækker du din dates interesse? Svaret er: Flirteri.
Evnen til at flirte er vigtig i overgangen fra det venskabelige møde til et mere intimt forhold. Derfor giver vi dig her 9 tips og tricks til flirten, som hjælper dig med at forvandle en hyggelig date til noget mere: Hvad end du er ude efter en kæreste eller et uforpligtende seksuelt forhold.

1. Selvtillid er tiltrækkende


”Tro på dig selv” lyder lettere sagt end gjort. Men har du lav selvtillid, er det faktisk noget du kan – og bør – arbejde med.
Husk på at vi alle har sider af os selv, som vi er glade for – og andre som vi er mindre tilfredse med. Det handler derfor om at lægge dit fokus de rette steder:
Ros dig selv for dine fortrin og forsøg at skyde dine usikkerheder til side. Så vil opleve en større indre ro, som får dig til at føle dig bedre tilpas… Og når det er tilfældet, bliver flirteriet pludseligt langt lettere.

2. Hav et positivt sind


Vi kan vist alle skrive under på, at søde, glade og positive mennesker er mere sexede end negative? Mød derfor din date med smil og et åbent sind… Fokuserer på de positive ting i livet, giv oprigtige komplimenter og vis, at du rent faktisk er interesseret i at lære personen bedre at kende.
Du får svært ved at finde folk, som ikke elsker at blive anerkendt for dem, de er. Derfor er det positive sind altafgørende for, at flirten bliver en succes.

3. Hold øjenkontakten (tilpas) længe


Her er det en balance. Med for kort øjenkontakt udviser du en usikkerhed, som de færreste finder tiltrækkende. Omvendt kan for lang øjenkontakt virke intens, overvældende og ligefrem ubehageligt:
Holder du blikket i en tilpas doseret mængde, viser du derimod, at du er interesseret – og dette vil bidrage til intimiteten. Typisk betyder det, at du skal forsøge at holde øjenkontakten en anelse længere, når du prøver at score, end hvad du ellers ville.

4. Tag initiativ


Lad være med bare at skyde bolden over på din dates banehalvdel. Tag i stedet initiativ til at få isen brudt, så samtalen kommer godt i gang. På den måde viser du, at du føler dig godt tilpas i fyrens eller pigens selskab - og det er jo et kompliment, de fleste af os gerne tager med.

5. Husk humoren


Humor er et perfekt middel til at lette stemningen. En lille sjov bemærkning er derfor en oplagt genvej til at skabe en hurtig connection til din flirt.
Som med alt andet skal humoren dog komme i den rette mængde. For de færreste har lyst til en klovn. Derfor skal du også gerne have noget andet – og mere sensuelt – at byde på end lette jokes, når du flirter.

6. Fortæl OG lyt


Når du skal flirte, må du være klar til at give noget af dig selv. Fortæl derfor gerne om dit liv, interesser m.v.
MEN: Fornem også hele tiden hvordan din flirt reagerer på det du siger og ret ind, så I finder nogle fælles ståsteder, som bringer jer tættere sammen... Og stil for guds skyld spørgsmål. Dit nærvær og din ubetingede opmærksomhed vil få din date til at føle sig værdsat, hvilket er en grundlæggende del af den flirtende forførelse.

7. Dyrk det flirtende kropssprog


Forførelse handler om meget mere end det, du siger. En stor del af vores førstehåndsindtryk af hinanden bliver nemlig afgjort af kropssproget.
Først og fremmest bør dit sprog med kroppen være åbent. Undgå derfor krydsede arme som får dig til at fremstå afvisende.
Kropsspejling en metode, du kan benytte dig aktivt af. Ved spejlingen følger du din flirts bevægelser - så du eksempelvis læner dig fremad, når han eller hun gør det. Dette vil fremme en følelse af, at I er i sync med hinanden, hvilket har en tiltrækkende virkning.

8. Signalér at du er interesseret


Måske særligt her i Danmark har vi en tendens til at ville beskytte os selv ved ikke at turde gå all in og stå ved det, når vi er tiltrukket af hinanden. Det er en skam, da mange møder som kunne være blevet til noget skønt og romantisk, så går tabt.
Vær derfor ikke bange for at smile, give komplimenter m.v.… Så længe du ikke overgør det og fremstår som en, der prøver ALT for meget, vil de fleste af os jo bare synes, det er rart, hvis vores flirt viser, at vi er noget ganske særligt.

9. Overdriv ikke – Vær afslappet


Det var mange ting at holde styr på… Her til sidst er det derfor vigtigt at understrege, at du skal bevare dig selv i flirten. Alle rådene er tips til elementer, du kan skrue på, men du bør aldrig gøre det på en måde, som bare slet ikke er dig.
Prøv i stedet at give dig hen i flirten samtidig med, at du gør dig en smule mere umage, end hvad du ellers ville gøre. Så er grunden nemlig lagt for, at din flirt vil finde dig både tiltrækkende OG reel.

… Flirteriet er på plads - nu mangler du bare en date


Nu ved du, hvad du skal gøre, når du flirter – men mangler måske én at flirte med? Netdating kan her være din genvej til at finde kærligheden.
Dating.dk er Danmarks største datingsite. Hos os finder du således flere flirtelystne singler end noget andet sted. Opret en gratis profil og kom i gang med det samme!

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Artikler

Profiler på Dating.dk

Opret din gratis profil nu

- når du er klar til en rigtig kæreste

Bliv klogere på singleliv og kærlighed

Ja tak - jeg vil gerne modtage Dating.dk's nyhedsbrev og være sikker på altid at få nyheder, events, inspiration, markedsføring og tilbud direkte i min indbakke

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet. Vi passer godt på dine oplysninger - læs mere i vores persondatapolitik.

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand