De bedste tips til at udvælge billeder til din profil

Uanset hvordan man vender og drejer det, kan man ikke komme udenom, at udseende er et væsentligt aspekt i det at finde en ny kæreste. Når det kommer til netdating betyder det derfor rigtig meget, at man vælger optimale billeder, der stiller én i et attraktivt lys, hvor man ser godt ud, og vel at mærke fremstår, som man gør i virkeligheden. Det kan godt være svært at finde ud af, hvilke billeder man skal vælge, såvel som hvor mange man bør bruge. Her har du derfor en guide, der kan hjælpe dig på vej til at drage folk i din retning.


Tip til dit profilbillede
Skab kontakt via dit ansigt

Da dit profilbillede er det første andre ser af dig, er det en rigtig god idé at vælge et nærbillede af dit ansigt som profilbillede - cirka fra brystet og op. Med ansigtet udtrykker vi nemlig, gennem vores smil og blik, rigtig mange ting omkring hvem vi er, hvilket et fuldt kropsbillede ofte ikke er tydeligt nok til at vise. Hvis ikke dit profilbillede tydeligt fremviser dine ansigtstræk, sker det ofte, at folk ikke bliver fænget, og derfor klikker videre.

Men hvilket udtryk er godt? En god idé med hensyn til et fint profilbillede, er, at vælge et simpelt billede, hvor du smiler til kameraet. Alternativt så viser forskning, at et profilbillede med et svagt smørret smil og et flirtende blik også får meget opmærksomhed - men husk: alt med måde. Hvis du er i tvivl, så gå efter et varmt oprigtigt smil, der indfanger dig i det rigtige lys.

Få nogen til at vælge det for dig

Når du har fundet nogle gode muligheder til profilbilleder, så lad en anden person vælge det rette for dig. Studier viser nemlig, at, når folk vælger billeder, som de synes får dem til at fremstå som tiltrækkende, pålidelige og selvsikre, så er fremmede typisk uenige. Fordi du er mere vant til dit eget ansigt, så er din evne til at være objektiv kompromitteret, og de billeder du vælger, vil derfor ikke nødvendigvis formidle, det udtryk, du ønsker. Derfor; spørg en ven om hjælp.De øvrige billeder på din profilAntallet af billeder

Om end der på Dating.dk ikke er nogen grænse for, hvor mange billeder du kan vælge at have på din profil, vil jeg anbefale at du vælger 5 billeder (aller højst 10). Ved omhyggeligt at udvælge 5 billeder kan du i enkelthed give folk et indtryk af, hvem du er og samtidigt vække deres nysgerrighed, da der stadig er mere at udforske. Desuden gør du det lettere og mere overskueligt for andre, at få et overblik over hvem du er, når du ikke drukner dem i billeder og indtryk.

Vælg de rette 5 billeder

Mens det første billede gerne skal drage folk ind på din profil, så er det ofte resten af billederne der gør folk oprigtigt interesserede. Flere billeder er gerne nøglen til, at opbygge begyndende tillid og en følelse af tryghed. Uanset hvor tiltrækkende du ser ud på dit profilbillede, vil dem der kommer ind på din profil nemlig ofte overveje, “ser han eller hun altid sådan ud, eller er det bare et enkeltstående virkelig fantastisk billede, der er taget?”. Vælg derfor en håndfuld billeder, hvor du har et skiftende udtryk, og som også gerne er taget i forskellige situationer, lokationer osv. Vælg gode billeder af dig, hvor du er i dine vante omgivelser, så som på en golfbane, på en cykel, på din terrasse eller hvad du ellers laver. På denne måde, udtrykker du hvem du er, og fortæller samtidigt en historie omkring hvilket liv du lever. Folk kan således eventuelt begynde at forestille sig, hvordan det vil være at være en del af dit liv.

Inkluder minimum et enkelt fuldt krops billede

Alle vil gerne vide, hvad det er de melder sig til, inden de møder dig i virkeligheden. En måde at være klar omkring dette på, er ved at inkludere et fuldt kropsbillede. Hvis alle dine billeder er taget fra dit bryst og opefter, kan det få folk til at undre sig over, hvorfor der ikke er et fuldt kropsbillede, og hvordan resten af din krop mon ser ud. Det lyder måske overfladisk, men hvis vi vender situationen om, vil de fleste af os heller ikke selv ønske at blive overraskede på en første date, grundet misvisende billeder på en profil. Med ærlighed kommer man altid længst - og da meningen med din dating profil er, at møde folk i virkeligheden, kan man lige så godt spille med åbne kort fra en start.

Afslut med et billede der inviterer til samtale

Ligesom det i din profiltekst er godt at inkludere udsagn, der inviterer til samtale, så er det også en god idé, at afslutte din billede-række på din profil med et foto, hvor der er noget at kommentere på. Dette vil gøre det lettere for folk at starte en samtale med dig, så brug evt. et billede af dig med en geografisk milepæl eller fra en oplevelse du har haft. Det kan være et billede af dig ved siden af Eiffeltårnet eller et foto, hvor du har rulleskøjter på - bare noget, hvor det er tydeligt, du har haft en oplevelse.

Billeder at undgåStil dig selv i det bedste lys

Dette er måske helt overflødigt at nævne, men for en sikkerheds skyld vil jeg bare lige anbefale, at du ikke bruger nogen ‘mærkelige’ billeder på din profil, og at du så vidt muligt undgår selfies. Der er et tidspunkt for alle ting, men måske et billede af dig i dit seneste fastelavnskostume ikke helt hører til på din dating profil. Ikke fordi man ikke må være sjov eller fjollet, men fordi din profil gerne skulle give folk et billede af, hvem du er til daglig - men samtidigt ikke skal fortælle alt om dig. Din profil er startpunktet, der gør folk nysgerrige på, at vide mere omkring dig, så de tager kontakt. Du kan altid vise dem de fjollede billeder senere hen.
Selfies kan godt være okay. Men ofte er de bedste billeder taget med lidt større afstand og på en måde, der ser mere naturlig ud. Undgå derfor ‘badeværelses-selfien’, hvor man kan se telefonen i spejlbilledet og de billeder, hvor man kan se din arm, der udstrakt holder kameraet.

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Artikler

Profiler på Dating.dk

Opret din gratis profil nu

- når du er klar til en rigtig kæreste

Bliv klogere på singleliv og kærlighed

Ja tak - jeg vil gerne modtage Dating.dk's nyhedsbrev og være sikker på altid at få nyheder, events, inspiration, markedsføring og tilbud direkte i min indbakke

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet. Vi passer godt på dine oplysninger - læs mere i vores persondatapolitik.

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand