De bedste tips til at udvælge billeder til din profil

Af Freja fra Dating.dk

Uanset hvordan du vender og drejer det, er det svært at komme udenom, at udseende spiller en rolle når du møder en ny potentiel kæreste. Når det kommer til netdating betyder det derfor rigtig meget, at du vælger optimale billeder, der stiller dig i et godt lys - og vel at mærke fremstår, som du gør i virkeligheden.

Det kan godt være svært at finde ud af, hvilke billeder du skal vælge - og hvor mange forskellige billeder, du bør bruge.

Her får du derfor en guide, der kan hjælpe dig til at vælge de rigtige profilbilleder - og selvfølgelig møde din nye kæreste online.

Tips til dit profilbillede


Skab kontakt via dit ansigt

Da dit profilbillede er det første andre ser af dig, er det en rigtig god idé at vælge et nærbillede af dit ansigt som profilbillede - cirka fra brystet og op.

Med ansigtet udtrykker vi nemlig, gennem vores smil og blik, rigtig mange ting omkring hvem vi er, hvilket et fuldt kropsbillede ofte ikke er tydeligt nok til at vise. Hvis ikke dit profilbillede tydeligt fremviser dine ansigtstræk, sker det ofte, at folk ikke bliver fænget, og derfor klikker videre.

Men hvilket udtryk er godt? En god idé med hensyn til et fint profilbillede, er at vælge et simpelt billede, hvor du smiler til kameraet. Alternativt så viser forskning, at et profilbillede med et svagt smørret smil og et flirtende blik også får meget opmærksomhed - men husk: alt med måde. Hvis du er i tvivl, så gå efter et varmt oprigtigt smil, der indfanger dig i det rigtige lys.
Få nogen til at vælge det for dig

Når du har fundet nogle gode valgmuligheder til profilbilleder, så lad gerne en anden person vælge det rette billede for dig. Studier viser nemlig, at når folk vælger billeder, som de synes får dem til at fremstå som tiltrækkende, pålidelige og selvsikre, så er fremmede typisk uenige i valget. Fordi du er mere vant til dit eget ansigt, så er din evne til at være objektiv kompromitteret, og de billeder du vælger, vil derfor ikke nødvendigvis formidle det udtryk, du ønsker. Derfor; spørg en ven eller veninde om hjælp.

De andre billeder på din profil


Antallet af billeder

Selvom der ikke er nogen grænse for, hvor mange billeder, du kan have på din profil på Dating.dk, vil jeg anbefale at du vælger 5 billeder. Og højest 10.

Ved omhyggeligt at udvælge 5 billeder kan du i enkelthed give folk et indtryk af, hvem du er og samtidig vække deres nysgerrighed - fordi der stadig er mere at udforske. Desuden gør du det lettere og mere overskueligt for andre, at få et overblik over hvem du er, når du ikke drukner dem i billeder og indtryk.
Vælg de rette 5 billeder

Mens det første billede gerne skal drage folk ind på din profil, så er det ofte resten af billederne, der gør dem oprigtigt interesserede.

Flere billeder er gerne nøglen til, at opbygge begyndende tillid og en følelse af tryghed. Uanset hvor tiltrækkende du ser ud på dit profilbillede, vil dem der kommer ind på din profil nemlig ofte overveje, “ser han eller hun altid sådan ud, eller er det bare et enkeltstående virkelig fantastisk billede, der er taget?”.

Vælg derfor en håndfuld billeder, hvor du har et skiftende udtryk, og som også gerne er taget i forskellige situationer, lokationer osv. Vælg gode billeder af dig, hvor du er i dine vante omgivelser, så som på en golfbane, på en cykel, på din terrasse eller hvad du ellers laver. På denne måde, udtrykker du hvem du er, og fortæller samtidig en historie omkring hvilket liv du lever. Folk kan således eventuelt begynde at forestille sig, hvordan det vil være, at være en del af dit liv.
Inkluder minimum et enkelt fuldt krops billede

Alle vil gerne vide, hvad det er de melder sig til, inden de møder dig i virkeligheden. En måde at være klar omkring dette på, er ved at inkludere et fuldt kropsbillede. Hvis alle dine billeder er taget fra dit bryst og opefter, kan det få folk til at undre sig over, hvorfor der ikke er et fuldt kropsbillede, og hvordan resten af din krop mon ser ud.

Det lyder måske overfladisk, men hvis vi vender situationen om, vil de fleste af os heller ikke selv ønske at blive overraskede på en første date. Med ærlighed kommer du altid længst - og da meningen med din dating profil er, at møde folk i virkeligheden, kan du lige så godt spille med åbne kort fra start af.
Afslut med et billede der inviterer til samtale

Ligesom det i din profiltekst er godt at inkludere udsagn, der inviterer til samtale, så er det også en god idé, at afslutte din billede-række på din profil med et foto, hvor der er noget at kommentere på. Dette vil gøre det lettere for folk at starte en samtale med dig, så brug evt. et billede af dig med en geografisk milepæl eller fra en oplevelse du har haft. Det kan være et billede af dig ved siden af Eiffeltårnet eller et foto, hvor du har rulleskøjter på - bare noget, hvor det er tydeligt, du har haft en fantastisk oplevelse.

Billeder at undgå


Stil dig selv i det bedste lys

Dette er måske helt overflødigt at nævne, men for en sikkerheds skyld vil jeg bare lige anbefale, at du ikke bruger nogen ‘mærkelige’ billeder på din profil. Der er et tidspunkt for alle ting, men måske et billede af dig i dit seneste fastelavnskostume ikke helt hører til på din dating profil. Ikke fordi du ikke må være sjov eller fjollet, men fordi din profil gerne skulle give folk et billede af, hvem du er til daglig - men samtidig ikke skal fortælle alt om dig. Din profil er startpunktet, der gør folk nysgerrige på, at vide mere omkring dig, så de tager kontakt.
Lidt om selfies

Selfies kan sagtens være okay. Men ofte er de bedste billeder taget med lidt større afstand og på en måde, der ser mere naturlig ud. Undgå ‘badeværelses-selfien’, hvor man kan se telefonen og toilettet med opslået bræt i spejlbilledet - og de billeder, hvor man kan se din arm, der udstrakt holder kameraet eller giver frit udsyn op i næsen.

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Artikler

Profiler på Dating.dk

Opret din gratis profil nu

- når du er klar til en rigtig kæreste

Bliv klogere på singleliv og kærlighed

Ja tak - jeg vil gerne modtage Dating.dk's nyhedsbrev og være sikker på altid at få nyheder, events, inspiration, markedsføring og tilbud direkte i min indbakke

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet. Vi passer godt på dine oplysninger - læs mere i vores persondatapolitik.

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand