11 tips til seriøs dating, når du søger et fast forhold

Dating er ikke altid lige til. Især ikke i dag, hvor den udbredte brug af diverse dating-sites har gjort dating til en forholdsvis kompleks sag. Nogle singler søger en fast partner, mens andre blot er på udkig efter kortsigtede forhold på ”hygge-basis”. Men hvordan skiller du fårene fra bukkene, når du søger et seriøst forhold? Og hvad kan du selv gøre for at tiltrække den rette person? Vi har her samlet 11 tips til seriøs dating, som du kan tage med dig ud på dating-scenen – uanset om du er kvinde eller mand.
Læs også: 10 gode råd til dating.

1. Udstrål den rette indstilling


Hvis du søger et langsigtet forhold, er det altafgørende, at du imødegår dating-miljøet med lige netop dette mål i sinde. Det kan kræve tid og energi at finde den rette partner, så det nytter ikke at have et ”åbent sind”, når du inderst inde godt ved, at du ikke er interesseret i useriøse forhold. Vær derfor ærlig overfor dig selv om dine intentioner med dating. Det rette tankesæt er nøglen til succesfuld dating: start ud med at vide, at du er i kontrol over processen.

2. Lav din online datingprofil med en ven eller veninde


Er du på udkig efter den eneste ene via online dating-sites, kan det være en god idé at lave den i ledtog med en ven eller veninde. De kan hjælpe dig med at udforme tekster og udvælge billeder, der hverken er for pralende eller selv-underkendende. Den rette balance mellem humor og seriøsitet er at foretrække. Vær desuden påpasselig med at skrive lange romaner om dig selv på din datingprofil – det kommer der sjældent et positivt resultat ud af. Udstrål derimod seriøsitet med brugen af korte og præcise tekster samt via aktionsbilleder, der viser dig i færd med en hobby. Sådanne billeder kan give informationer om dig uden brugen af ord, hvilket ligeledes afspejler din interesse i at fortælle om dig selv til en potentiel partner.
Vil du vide mere om, hvordan du udforme en god datingprofil? Så læs artiklen: Sådan laver du den bedste datingprofil.

3. Vær selektiv i udvælgelsen af personers onlineprofiler


Når du leder efter et interessant parti på et dating-site, er det essentielt kun at udvælge personer, der umiddelbart virker på samme seriøsitetsniveau som dig. Udvælg omtrent tre til fire personer og tag initiativet til at skrive til dem. Det kan være en god idé at begynde e-mailen med en kommentar, der refererer tilbage til vedkommendes datingprofil. Hvis de udvalgte prospekter viser interesse i din profil, er du i kontrol. Du er ikke forpligtet til at svare, hvis du ikke har lyst. Så døm selv, om du vil starte en samtale med en eller flere af personerne.

4. Påbegynd onlinesamtaler med flere end én


Vær ikke bange for at skrive med flere personer på samme tid. Du skal huske på, at seriøs dating tager tid samt kræver en god skanning af dating-miljøet, før du bestemmer dig for én person. Dog sørg for at aftale et møde med prospekterne inden for et par uger – og gerne før. Hvis den anden person ikke nødvendigvis viser interesse i at mødes ansigt-til-ansigt inden for den første uge, kan det være tegn på, at vedkommende sætter pris på anonymiteten og kun er interesseret i en e-mail flirt. Snig dig hellere udenom sådanne personer, da de ikke søger et seriøst forhold.
Bliv klogere på, hvordan du bedst gebærder dig på den online dating-scene her: 19 tips til dating på nettet: den ultimative guide.

5. Forventningsafstem inden første date


Hvis du er usikker på din kommende dates intentioner med mødet, og måske endda med han eller hendes datingprofil, så spørg vedkommende direkte. Der er ingen skam i at være ligefrem og ærlig. Sådan sikrer du også, at din date er klar over din hensigt – og så slippe I for at spilde hinandens tid. Husk på, at du allerede har gjort det klart overfor dig selv, at du kun søger seriøse dates. Når du er blevet ét med dette tankesæt, er du i stand til at afslå personer med useriøse intentioner.

6. Aftal et møde over kaffe eller en drink et belejligt sted


Den første date behøver ikke at bestå af en treretters menu på en pompøs restaurant. Det er derimod en god idé, hvis jeres første møde blot sker over en kop kaffe eller en enkelt drink i byen. Således undgår I også at sidde i akavet stilhed over hovedretten, hvis kemien bare ikke er tilstede. Mødes I derved på den nærmeste café, kan I hurtigt få en føling af hinanden og derudfra bestemme, om mødet skal gentages. Man kan fristes til at kalde den første date for et ”kemimøde”.
Læs også: Gode samtaleemner på date: 7 ting, der er nemt at snakke om.

7. Vær opmærksom på potentiel ubalance i samtalen


Ubalance i samtalen på jeres date kan være tegn på, at I måske kun passer sammen på papiret og ikke nødvendigvis i den virkelige verden. Samtaleubalance kan komme til udtryk på flere måder; dominerer din date samtalen? Gør du? Finder I fællesinteresser? Derudover må du endelig ikke begynde at snakke om dine daglige og personlige problemer – og lad ikke din date gøre det samme. Dette kan sætte en dæmper på humøret og den gode stemning. Fasthold et positivt og muntert humør. Læs mere om ting, du ikke skal sige på første date her.

8. Planlæg andre aftaler lige efter daten


Især på første date kan det være klogt at have planlagt en anden aftale efter mødet. Sådan er du sikret en nødudgang, hvis daten ikke helt er gået som forventet. Derudover er du tvunget til at modstå fristelsen om at tage med daten videre, hvilket potentielt kunne udstråle en interesse for et mere kortvarigt bekendtskab. Og det er jo ikke det, du søger. Så hvis daten er gået som smurt, og du gerne vil ses med vedkommende igen, er det bedre at være eksplicit om dette, når jeres veje skilles. Således bekræfter du succesen med mødet overfor din date samt slukker enhver tvivl om din seriøsitet med daten.

9. Tilbyd at dele regningen


I ligestillingens tegn er det ikke længere kutyme, at fyren betaler regningen – selvom de stort set altid insisterer på at betale. Så hvis du er kvinde – tilbyd at betale for din egen kop kaffe. Dette signalerer desuden selvstændighed og betænksomhed, hvilket anses for at være tiltrækkende kvaliteter hos begge køn.

10. Læg mærke til din dates skriveadfærd efter mødet


Hvis daten er gået vel, fortsætter i formentligt med at have kontakt. Dog er der et par faresignaler, du med fordel kan være opmærksom på efter jeres møde. Hvis du, som kvinde, ikke hører fra din date i dagene efter jeres møde, er han sandsynligvis ikke interesseret. Selvom denne forestilling om, at fyren altid skal skrive først, måske er forældet, er der alligevel noget om snakken. Det ligger helt fundamentalt i vores urinstinkt, at mænd vil jage og kvinder jages. Hvis fyren derfor ikke har taget kontakt i over en uge efter jeres møde, kan du godt krydse ham af listen. Er du, som fyr, i tvivl om, hvordan du skriver til hende for allerførste gang? Bliv klogere på, hvordan du tager den første kontakt her.

Derudover skal du lægge mærke til, om vedkommende skriver på mærkelige tidspunkter eller fremstår som venlig uden at foreslå en ny date – dette angår kvinder såvel som mænd. Hvis e-mailsamtalen ikke går flydende efter jeres møde, og der samtidigt ikke bliver antydet til endnu en date, er interessent formentlig ikke gensidig. Du gør derfor klogt i at glemme denne person og finde en anden date, der er værd at bruge tid på.

11. Gå langsomt frem – lær personen at kende


Da du søger en fast partner, er det vigtigt, at du ikke haster ud i et forhold med hvem som helst – det skal jo være den helt rette. Gå derfor langsomt frem og giv dig tid til at lære den anden person at kende. Sådan lære du, om personen er konsistent, pålidelig og respekterer dig og dine grænser. Hvis du begynder at ses med personen på jævnlig basis, kan du prøve at lufte idéen om et monogamt forhold, såfremt du ønsker at tage det næste skridt. Hvis vedkommende stejler ved dette forslag, har I tydeligvis forskellige mål med det indledte forhold. Hvis personen derimod er åben over for idéen, har du meget muligt fundet en, du kan påbegynde en lang og romantisk kærlighedsrejse med.
Læs også: 7 tips: Sådan finder du en kæreste.

Start din seriøse dating online


Som nævnt i artiklen, er der rig mulighed for at finde et seriøst forhold via online dating. Det handler blot om indstilling, udstråling, handling og ikke mindst – lysten til at finde den helt rette partner.
Er du klar til at begive dig ud på den seriøse dating-scene? På Dating.dk finder du flere tusinde singler rundt omkring i landet, der søger præcis det samme som dig: et fast forhold. Opret en gratis profil allerede nu, og kom ét skridt nærmere den eneste ene. Kærligheden skal jo starte et sted, så hvorfor ikke her?

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Artikler

Profiler på Dating.dk

Opret din gratis profil nu

- når du er klar til en rigtig kæreste

Bliv klogere på singleliv og kærlighed

Ja tak - jeg vil gerne modtage Dating.dk's nyhedsbrev og være sikker på altid at få nyheder, events, inspiration, markedsføring og tilbud direkte i min indbakke

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet. Vi passer godt på dine oplysninger - læs mere i vores persondatapolitik.

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand