Sådan laver du en god dating profil

Online dating kan være en fantastisk vej til at møde dit livs kærlighed, men bruger man det forkert, kan det lede til frustration og en opfattelse af at mennesker af det modsatte køn er dybt komplicerede at forstå. Derfor har vi samlet nogle tips til at lave en profil, der får dig godt i gang.

1. Rigtige mennesker bag skærmen
Når man træder ind på online dating scenen, kan man nogen gange glemme at det er rigtige mennesker, der sidder på den anden side af skærmen. Det kan virke stift, upersonligt og skræmmende at komme ud over rampen. Derfor er første step, når du laver din profil, at huske at det er rigtige mennesker, som du prøver at komme i kontakt med. Præcis, som var du på en bar med mange mennesker omkring dig. Det handler derfor om, at udtrykke hvem du er. Det er ikke et spørgsmål om, at tiltrække hele baren - men om at møde en person, der er rigtig for dig. Ha' derfor i mente at din profil skal udtrykke dig som den person du i virkeligheden er. Og ligesom det kan virke skræmmende for dig, at udtrykke hvem du er og være åben overfor nye mennesker, så har andre det på præcis samme måde - så husk altid at have en venlig og respektfuld måde at møde og svare andre på.

2. Hvem henvender jeg mig til?
Det næste skridt handler om, at være bevidst om hvem det er, man henvender sig til. Hvad er det for en person, du godt kunne tænke dig at møde? Hvis du har en god idé om hvilken relation du ønsker og hvilken person du gerne vil møde, kan det ofte være lettere at beskrive sig selv og det man søger i sin profiltekst. Hvis man laver en beskrivelse af sig selv, der er perfekt og lidt som en fantasi, vil man netop få henvendelser fra folk, der ønsker sig en fantasi. Derfor er det en god idé at give en positiv og autentisk beskrivelse af sig selv og de ting som er vigtige for en, fordi man så oftere får opmærksomhed fra ligesindede mennesker.

3. Skil dig ud ved at være ærlig og sårbar
Mit tredje tip handler om selvtillid. Selvtillid er en god ting, og man skal have lov til, at fortælle om de ting man er god til. Men sørg for at have en balance. I en verden hvor vi konstant udtrykker, hvor fantastiske vi er, og hvor mange fede ting vi hele tiden laver, kan man virkelig skille sig ud ved at være ægte og ærlig på sin datingprofil. Det betyder ikke at man skal gøre sig selv mindre eller fremstå som mere ulykkelig end man er. I stedet handler det om, at skrive hvad man længes efter på en positiv måde. Et eksempel kan være følgende: “jeg elsker mit job og min travle hverdag, og nyder hvordan jeg i weekenden kan tage mig god tid til at lave morgenmad. Det savner jeg at dele med en anden”.

4. Show, don’t tell
I stedet for at opliste en masse tillægsord, så som: sjov, kærlig, udadvendt og lignende, er det en god ide at beskrive hvordan de kvaliteter kommer til udtryk hos dig - bl.a. med eksempler og fortællinger om ting du bruger tid på, og ting du godt kan li'. Hvis du er eventyrlig så beskriv en spændende rejse eller tur du har været på, hvis du elsker at hygge, så beskriv hvad hyggestunder er for dig, hvis humor er vigtigt for dig, så lav en joke eller en sjov kommentar, så du ikke behøver at skrive, at du er sjov. Det giver altid en bedre forståelse af dig som person, når man får et indblik i din verden, fremfor blot at læse en liste over tillægsord.

5. Vær kort og præcis
Selvom der er mange ting, du gerne vil fortælle omkring dig selv, skal du huske på at din profil blot er en introduktion til dig. Det kan være fristende at skrive hele sin livshistorie men tænk i stedet på, hvad der fanger din egen interesse, når du møder et nyt menneske; det er deres energi, deres udtryk, deres tankegang, deres interesser osv. Når du skriver din profiltekst er det derfor en god idé at tænke over, hvad du selv synes er vigtigt og spændende at vide om andre mennesker, og skrive din profiltekst med afsæt i det.

6. Hvad leder du efter?
En anden udfordring, når det kommer til online dating, er at man ofte rigtig gerne vil ‘vælges til', og derfor kan man hurtigt komme til at lave en profil som er meget generel, for at tiltrække så mange mennesker som muligt. Hvis man laver en profil som er meget generel, kommer man potentielt til at spilde tid på henvendelser fra mennesker, man ikke passer sammen med. Vær i stedet ærlig omkring og udtryk gerne, hvilken type person, du leder efter. Det vil spare både dig og andre menneskers tid. Det er naturligvis vigtigt, at man er realistisk i sine forventninger, og stadig er åben, så man ikke laver en lang liste over krav og kriterier. Det er derimod en god idé at skrive lidt omkring hvilket forhold, man godt kunne tænke sig.

7. Gør det let for nogen at skrive til dig
Det kan være svært at skrive til en person, man aldrig har mødt, så et virkelig godt råd, er at skrive noget i din profil, der er let at kommentere på. Det kan være et udsagn såsom: “Jeg er altid på udkig efter den bedste vinbar i byen”. Dette giver folk mulighed for at dele et tip med dig, og derigennem starte en samtale. På samme tid giver du dem også et hint om, hvad du godt kan li’, og et bud på, hvilken form for date du godt kunne tænke dig.

8. Udtryk at du er et menneske
Det er en god ide at skrive hvad du godt kan li’ at bruge din tid på, og beskriv det gerne på en levende måde. Et eksempel kunne være "Jeg føler mig altid levende på et dansegulv, eller jeg er ikke særlig pjattet med skrækfilm, da de altid ender med at skræmme mig fra vid og sans, så jeg sover dårligt i en uge". Fortæl, hvordan du elsker når dine børn giver dig knus, eller hvordan det at rejse, får dig til at føle dig fri. Følelser er ægte og vækker empati - det får dig til at fremstå som et rigtigt menneske, og ikke blot et profilbillede med en tekst. På denne måde gør du det lettere for andre mennesker at skrive til dig - også selvom I aldrig har mødt hinanden.

9. Profilbilleder
Når du skal udvælge profilbilleder er det godt at finde tydelige, nutidige billeder som viser dig - sådan som du ser ud i virkeligheden på en god dag. Du skal som minimum have et billede, kun med dig, hvor dit ansigt er i fokus. Det er dog klart bedst at have flere billeder, og især nogle som afspejler din personlighed, og de ting du godt kan li’ at lave. Billeder af dig og din eks eller en person af det modsatte køn, som kunne ligne en eks eller lignende, er ikke en god idé. Det kan være en god idé at få en ven til at hjælpe med at udvælge billeder, eller hjælpe med at tage nogle nye billeder.

10. Mind-set; Vær positiv
Det kan virke svært at skulle skrive om sig selv, når man sidder og vil lave sin profiltekst. Men husk at det blot er en mulighed for at møde nye mennesker. Undgå at blæse din profil op til et eller andet storslået, for det er ikke liv eller død det handler om, og der er intet pres. Du behøver ikke at fremstille dig selv, som en person du ikke er, for hvis man udgiver sig for at være noget man ikke er, ender man med at møde en person, der ikke er rigtig for én i sidste ende. Husk på, at uanset hvad du har oplevet i dit liv, hvordan du ser ud, hvor pinligt dit grin er, eller hvor meget du har fået at vide at du er ‘forkert’ i dit liv - så er der nogen der vil elske dig for netop disse ting. Din profil er blot et redskab, der kan hjælpe dig til at møde netop denne person. Det handler ikke om at skabe sig en skare af beundrere; det handler om at møde den rette.

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Artikler

Profiler på Dating.dk

Opret din gratis profil nu

- når du er klar til en rigtig kæreste

Bliv klogere på singleliv og kærlighed

Ja tak - jeg vil gerne modtage Dating.dk's nyhedsbrev og være sikker på altid at få nyheder, events, inspiration, markedsføring og tilbud direkte i min indbakke

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet. Vi passer godt på dine oplysninger - læs mere i vores persondatapolitik.

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand