Forstå dit eget kærlighedssprog og bliv bedre til kommunikation med det modsatte køn

Der er officielt 5 måder at udtrykke eller modtage kærlighed på, ifølge Gary Chapman. Teorien går på, at vi, ud af fem mulige, hver især har ét primært kærlighedssprog, hvorigennem vi forstår, at vi er elsket, og hvorpå vi kommunikerer til andre, at vi elsker dem. De fleste har ét primært sprog, nogle har to, mens andre har helt op til tre forskellige sprog, hvorigennem vi kommunikerer kærlighed. Sprogene kan være lige så forskellige, som kinesisk er fra dansk, hvorfor det kan være svært at forstå hinanden i et parforhold, hvis ikke vi taler samme sprog. Ved at kende dit eget kærlighedssprog, og opfatte hvilket sprog din partner taler, kan I således undgå misforståelser, og i stedet bekræfte hinanden, så I hver især føler jer elsket.

De 5 sprog - hvilket taler du?At modtage gaver


Det er let at forveksle dette kærlighedssprog med materialisme, men der ligger meget mere i det, at man forstår kærlighed ved at modtage gaver. Modtageren af gaverne sætter nemlig stor pris på den kærlighed, betænksomhed og indsats, der ligger bag gaven. Hvis du taler dette sprog vil den perfekte gave eller gestus vise dig, at du er holdt af, og du er vægtet over, hvad der end er ofret for at give dig gaven. En misset fødselsdag eller jubilæum eller en tankeløs gave kan være katastrofal - det samme vil fraværet af hverdags gestusser være.

Tid til hinanden


I dialekten ‘ Tid til hinanden’, er der intet, der siger, jeg elsker dig som fuld ubetinget opmærksomhed. At være der for denne type person er meget vigtigt, men det handler om, virkeligt at være der. At have tv’et slukket, bestikket lagt ned, og alle pligter og opgaver sat på standby får din partner til at føle sig helt speciel og elsket. Distraktioner, udskudte dates og det at undlade at lytte, kan være særligt sårende.

Fysisk berøring


Dette sprog handler ikke kun om, hvad der foregår i soveværelset. En person, hvis primære kærlighedssprog er fysisk berøring, er nemlig meget glad for berøring generelt. Knus, et kærtegn på ryggen, at holde i hånd og betænksomme berøringer på armen, skuldrene eller i ansigtet kan alle være måder at vise ophidselse, bekymring, omsorg og kærlighed på. Fysisk tilstedeværelse og tilgængelighed er væsentlige, mens forsømmelse eller misbrug kan være utilgiveligt og destruktivt.

Tjenester (hengivenhed)


Kan det at støvsuge virkelig være et udtryk for kærlighed? Det kan det helt sikkert. Hvad du end kan gøre for at lette byrden af ansvarsområder, der tynger en ‘tjenester- person’ vil nemlig betyde alverden. De ord han eller hun allermest ønsker at høre, er, ‘lad mig lige gøre det for dig’. Dovenskab, brudte løfter, og at pålægge personerne, der forstår kærlighed gennem tjenester, mere arbejde, vil sende dem et signal om, om at deres følelser ikke betyder noget.

Anerkendende ord


Handlinger taler ikke altid højere end ord. Hvis dette er dit kærlighedssprog, vil uopfordrede komplimenter betyde hele verden for dig. At høre ordene ‘jeg elsker dig’, er vigtigt, men at høre årsagerne bag denne kærlighed, sender dig til himlen. Fornærmelser kan efterlade dig knust og bliver ikke let glemt.


Hvordan kommunikerer du?Når man har et behov


Når der er noget, vi ønsker os, er det let at blive krævende i vores måde at udtrykke dette behov til vores partner på. Gør vi dette, kan vi ofte møde modstand fra vores partner, idet det aldrig er rart, at give noget til nogen, hvis vi bliver tvunget til det. Husk derfor, at hvad end dit kærlighedssprog er, så er det vigtigt at kommunikere dette behov åbent - om end uden at forlange, at din partner møder dette behov.

Stå i din egen power og vis tillid


Når vi har et behov, er det eneste vi kan gøre, at eje dette behov og så ytre det. Herefter handler det om, at lade ens hjertes udkårne, møde dette behov, hvis vedkommende ønsker det. Ved at kende dit eget behov og sige det højt, betyder det, at din partner ikke behøver være tankelæser. Når du så kommunikerer åbent - uden forventning - undgår du desuden at lægge pres på din partner, og giver på samme tid ham eller hende muligheden for at opfylde dit ønske - helt valgfrit - hvilket viser ham eller hende tillid.

At håndtere et nej


Møder du et nej, er det op til dig at kunne håndtere dette nej, uden at reagere så det går ud over din partner; at kunne tackle en skuffelse, at blive ked af det, at føle frustration osv. uden at reagere som et barn. Det er nemlig ultimativt op til dig, at sikre, at dine behov bliver mødt – og når du kan klare at få et nej, hvor du ønsker et ja, skaber du samtidigt et større rum for tillid imellem dig og din partner. Er der en anden måde, du kan få dette behov mødt på, end fra din partner? Eller er dette en deal-breaker for dig i denne relation? Det kan være svært at håndtere et nej, så det er altid en god idé at have en process, man kan arbejde igennem når dette sker - enten alene ved at gå en tur, skrive dagbog og lignende, men man kan også gøre det sammen med en ven eller ved at få støtte fra en professionel.

Jeg håber, denne artikel var hjælpsom. Du kan læse meget mere om kærlighedssprog i bogen De 5 Kærlighedssprog af Gary Chapman eller tage testen, for at finde ud af hvilket kærlighedssprog du taler.

Husk på, at brevkassen er åben, og at jeg gerne modtager specifikke spørgsmål til dit kærlighedsliv på mai@scandinavianearthchild.com.

Mange kærlige hilsner,
Mai

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Artikler

Profiler på Dating.dk

Opret din gratis profil nu

- når du er klar til en rigtig kæreste

Bliv klogere på singleliv og kærlighed

Ja tak - jeg vil gerne modtage Dating.dk's nyhedsbrev og være sikker på altid at få nyheder, events, inspiration, markedsføring og tilbud direkte i min indbakke

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet. Vi passer godt på dine oplysninger - læs mere i vores persondatapolitik.

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand