Bliv bedre til at date med disse 5 steps

Dating kan være super svært. Det er ikke unormalt at være så nervøs, før vi skal møde en ny person for første gang, at vi oplever svedige håndflader, hjertebanken eller endda rysten i kroppen. Men hvorfor er det lige, at det er så meget mere (tør man næsten sige) angstprovokerende at tage på date med en ny person, end det er at blive introduceret for en ny kollega? Det hele handler om mindset. Nedenfor kan du læse om, hvordan du kan skifte dit mindset og få tips til at blive bedre til at date, så du forhåbentlig oplever dating som noget spændende og mindre udfordrende.

Kom godt ud af dørenStep 1: Mindset


Selve ordet dating kan i sig selv være skræmmende. Personligt har ordet aldrig gjort noget godt for mig - mest af alt fordi jeg forbinder det med noget opstillet, kunstigt og et møde med en form for pres på. Måske du føler det samme? Hvis du gør, så kan du heldigvis frit ændre, hvordan du vælger at ‘frame’ disse møder. Et råd jeg ofte giver til folk, der oplever de bliver nervøse, og har lidt samme følelse omkring ‘dating’ som jeg, er, at de kan tænke på dating med mind-settet: Jeg dater ikke, jeg møder blot interessante mennesker.
Hvis man blot er ude på at møde interessante mennesker, er der ikke noget pres i forhold til resultatet af mødet; om vedkommende kan li’ én osv. Denne tankegang er et redskab til at være mere afslappet omkring dating og skaber en tilgang, hvor du er nysgerrig på at lære personen at kende og se tingene an, snarere end at fokusere på at du selv skal være på en bestemt måde. Dette mindset vil sandsynligvis også hjælpe dig til at være mere tilstede i nuet, fremfor at springe ind i fremtiden og forestille dig, hvordan tingene kunne se ud længere henne ad vejen. Der er ingen forventninger til noget - du udforsker simpelthen bare, hvordan en formiddag, eftermiddag eller aften er i denne persons selskab.

Step 2: Forberedelse


Det er altid en god idé, at dukke op til en date og medbringe god energi. Derfor kan du med fordel forberede dig, ved at lave noget der gør dig i godt humør, lige inden du skal afsted. Måske du tager til træning, måske du lytter til god musik, eller det kan være, du tilbringer tid med mennesker, du holder af. Du ved, hvad der gør dig i godt humør - så gør det, inden du skal ud og tilbringe tid med et andet menneske.

Hvis du frygter, at samtalen skal gå i stå, vil jeg - i stedet for at lave de famøse ‘samtalekort’ - rådgive dig til at lave nogle interessante ting i ugen op til din date; Se en spændende film, læs en bog, lyt til en inspirerende podcast. På denne måde har du nogle interessante ting at dele; nogle skæve fakta eller noget der sætter idéer i gang. Disse er altid gode samtale startere. I ugen op til en date er det også en god idé at spise gode ting for din krop og få motioneret,. Det vil hjælpe dig til, at du har det godt i din krop og med dig selv generelt, hvilket kan mærkes af dine omgivelser.

Mit sidste råd i forhold til forberedelse er, at du før din date, arrangerer noget du oprigtigt glæder dig til i dagene efter din date. Dette vil ikke blot fremstille dig som en person, der har et interessant liv; du vil også tone presset på daten ned, da endnu en ting du ser frem til, vil give dig noget andet at fokusere på op til daten. I tråd med dette, er det desuden en god idé ikke at snakke med for mange mennesker om daten i dagene før, da dette kan skabe forventninger og et pres som du måske ikke har brug for.

Hvad bringer du til bordet?Step 3: Selvværd


Det er aldrig skidt at se godt ud, når man møder en person for første gang, og det er da altid rart at føle, man er lækker, når man skal ud og møde en potentiel ny partner. Men hvad der er endnu mere tiltrækkende end udseende, er at være naturlig og afslappet i sin energi. Dette kommer, når du kender dit værd, og ved med dig selv, at uanset om denne person bliver interesseret i dig eller ej, så er du skøn, præcis som du er. Mange gange når det kommer til kærlighed, har vi en uheldig tendens til at blive meget opsat på, at vedkommende vi godt kan li’, vælger os. I stedet for at sige og gøre som vi selv føler, lokkes vi derfor, til at handle ud fra hvad vi tror, vedkommende vi er på date med, gerne vil have vi gør. Dette er helt naturligt, men det er også en dum idé. Husk derfor at for at en romance skal være holdbar i længden, så bliver vedkommende nødt til, at lære den rigtige dig at kende. Selvom det kan være skræmmende at sige, man ikke er enig eller vise sider af sig selv, der er mindre end perfekte, så gør det. Enten vil du opleve at vedkommende du ser, vil sætte pris på, at de får lov til at se den rigtige dig - eller også vil du opleve, at denne person bare ikke var rigtig for dig. Man må altid vælge sig selv først. Der er kun én dig i verden, og derfor kun én vej til at skabe et godt forhold til dig selv på. Modsat partnere - der er talløse fisk i havet - det handler om at vælge en relation, der er rigtig for lige præcis dig.

Step 4: Udtryk


Selvom det i disse dage med sociale medier kan være let at falde for overbevisningen om, at vi skal tilstræbe at være perfekte, så er det faktisk ofte på de uperfekte tidspunkter, hvor vi er helt naturlige, at mennesker falder for os. Der, hvor du griner af din egen joke, når du vover dig ud på dansegulvet, uden at ane hvad du laver, men gør det fordi du gerne vil danse med din partner, eller når du helt naturligt viser omsorg for din hund. Det er her magien sker. For du er ikke bare helt naturlig, du er også afslappet og måske også lidt sårbar i sådanne øjeblikke - det er her vi connecter. Det er langt lettere at falde for nogen, der ikke prøver på at være på en særlig måde, men som simpelthen bare er, som de er. For det giver os lov til at være præcis som vi er - uden at skulle lade som om. Derfor; tillad dig selv at udtrykke de følelser du føler i din krop! Grin, hvis noget er sjovt, udtryk glæde, hvis noget gør dig glad, sig det på en pæn måde, hvis der er noget, der gør dig frustreret osv. Når man kan lægge maskerne på hylden, er man halvvejs til ‘loverville’.

Step 5: Åbenhed


For mange mennesker er det naturligt at blive lidt fordømmende og lukkede, når vi bliver usikre. Men desværre er det sådan, at medmindre man er ude med en anden fordømmende person, så er fordømmende bare ikke en særlig attraktiv kvalitet. Og det er så uheldigt, hvis vi fremstår som fordømmende og lukkede uden i realiteten at være det, for på den måde misser vi måske mange gode potentielle partnere. Derfor er det en god idé dels at arbejde med sin usikkerhed eller sin generthed og dels at praktisere åbenhed.
For at overkomme usikkerhed eller generthed kan du øve dig i at eje dig selv, og acceptere hvordan du har det. Ofte kan der faktisk være en stor lettelse i at fortælle din date, hvis du lige er lidt nervøs, da dette kan være med til at berolige dig selv, og samtidigt viser, at du ikke er bange for at være ærlig. Ville du måske dømme et andet menneske, der deler noget sårbart med dig? De fleste af os, ville vise omsorg og barmhjertighed, og måske endda sætte pris på at møde en person, der tør være sig selv.

Det andet skridt er, at praktisere åbenhed overfor det menneske vi er sammen med. Måske du ikke selv er nervøs, men hvis vedkommende du ser, er, så tænk på hvordan du gerne ville mødes i sådan en situation. Det kan også være, du har tendens til at tjekke en liste af i dit hoved og matche vedkommende imod denne liste. Har han/hun den egenskab, det udseende, den bolig, den bil osv. som de i dit hoved skal have? Og lukker du i, hvis han/hun ikke lever op til din liste? En måde at beskytte sig selv på kan være at blive så optaget af, hvad man forestiller sig, man gerne vil have, at man ikke ser, hvor fantastisk personen overfor én er. Øv dig derfor i at være åben og nysgerrig på den person, du er ved at lære at kende. Giv dem en chance - måske din liste er forkert? Stil spørgsmål, når der er noget, du ikke forstår, eller noget du har brug for mere information om for at få til at give mening. Du behøver naturligvis ikke være enig, men husk på at man sagtens kan være forskellige og have forskellige holdninger, og stadig være gode ved hinanden. Når du signalerer åbenhed, er du langt mere attraktiv - og glem ikke, at din vigtigste opgave i livet er at være den bedste udgave af dig selv. For mange inkluderer det, at kunne rumme mennesker, der er forskellige fra én. Og hvem ved, måske personen du ser, ikke er din store kærlighed, men blot et menneske, der kunne lære dig noget nyt.

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Artikler

Profiler på Dating.dk

Opret din gratis profil nu

- når du er klar til en rigtig kæreste

Bliv klogere på singleliv og kærlighed

Ja tak - jeg vil gerne modtage Dating.dk's nyhedsbrev og være sikker på altid at få nyheder, events, inspiration, markedsføring og tilbud direkte i min indbakke

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet. Vi passer godt på dine oplysninger - læs mere i vores persondatapolitik.

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand