'Du får ret og jeg får fred' - er ik' en løsning

Hvorfor ‘du får ret og jeg får fred’ er den værste løsningstilgang i et forhold:Når forelskelsen i et forhold har lagt sig, og vi ikke bruger forskelligheder og uoverensstemmelser til at komme hinanden nærmere eller skabe et dybere forhold, befinder vi os i et forhold, der har peaket, og således kun er nedadgående. Efter et stykke tid opleves det ofte, at kvinden er utilfreds og skælder ud, mens manden nikker og så går sin vej, når hun er færdig. ‘Du får ret og jeg får fred’ er derfor ofte endestationen for mange mænd i diskussioner. Men denne tilgang er også lig med ligegyldighed og bidrager til et forhold, der ikke udvikler sig. Resultatet heraf bliver med tiden et virkelig uinspirerende og minus-forbundet forhold. Det er værd at forsøge at undgå, og det er derfor relevant at være opmærksom på udfordringen, allerede inden du indgår i et forhold. Her har du forklaring på, hvorfor det sker, såvel som råd til hvordan du kan undgå det til fordel for et stormende inspirerende og opløftende kærlighedsforhold, der kun bliver bedre, jo længere tid I er sammen.

Fra ligegyldighed til drømmeforholdHvordan et forhold holder op med at være spændende


Måske sidder du med en med en fornemmelse af at et forhold bare skal fungere helt af sig selv – og hvis ikke det gør det, så er forholdet ikke rigtigt. Det kan være, du tænker, at det er nok, hvis der er god kemi, og det er hyggeligt, til at I kan køre på den bølge til slutningen af livet. Det er dette billede, vi sælges på film, i TV gennem musik m.m. Men det holder ikke af to årsager: 1: Dette er en fantasi. 2: Med denne tilgang er sandsynligheden for, at du ender i et intetsigende forhold faretruende høj.

Når vi bare lader stå til og ikke investerer tid eller energi i at forstå vores partner og skabe et smukt forhold sammen; så bliver vi ofte fjerne for hinanden. Vi misforstår og bliver sure på hinanden, kommer ikke frem til løsninger, der gør os tættere, men accepterer i stedet at ‘sådan er vores forhold’. Dette fører til, at vi ikke er inspirerede af vores partner, hvilket påvirker hvor tiltrukkede af hinanden, vi er, og lidt efter lidt kan vi ende i en situation, hvor vi mest af alt er samboer. Når en kvinde brokker sig, så ligger hendes bebrejdelse ofte ikke i det emne, hun fortæller dig om. I stedet er det hun giver udtryk for, at hun mangler forbindelse, tæthed og at blive set. Det kan være svært for mænd, der er logiske væsner og direkte løsningsorienterede, at forstå – men der er bare forskel på mænd og kvinder. Du behøver dog ikke nødvendigvis forstå, hvad hun gennemgår, når blot du er til stede og signalerer, at du er investeret.

Drømmescenariet


Hvad nu hvis jeg fortalte dig, at du kan opleve et forhold, der kun bliver bedre og bedre med tiden? Hvad nu hvis jeg gav dig nøglen til, at jeres intime forhold kun bliver bedre og mere tilfredsstillende, og fortalte dig, hvordan du på 10 minutter om dagen kan have en lykkelig partner, der altid vil dig det bedste? Så ville du nok overveje at gøre det, ik’? Det tager nemlig ikke så lang tid at holde gnisten i live; det handler bare om vores tilgang, prioriteter og intentioner.

Mange gange starter nye forhold ud på et fly, der svæver på en lyserød sky sløret af lilla tåge, der alt sammen udgøres af vores forelskelser. Dette kan vare i op til 2 år – dog mange gange mindre – men faktisk er det først herefter, forholdet for alvor begynder. Når den første forelskelse har lagt sig, og tågen begynder at lette, er det nemlig, at vi sammen må finde processer og en fælles form for kommunikation, der hjælper os til at forblive tætte, interesserede og i harmoni sammen. Mange glemmer det eller investerer ikke tid og energi i disse processer. I stedet lever vi i en drømmeverden, hvor et forhold får lov til at køre af sig selv – mens vi affinder os med, at vi aldrig bliver lige så forbundne og opfyldte med vores partner som i begyndelsen. Indgår vi i stedet i et nyt forhold med den intention, at det ikke bare skal sejle derudaf uden kontrol, men vi rent faktisk er villige til at arbejde for at skabe et smukt et af slagsen, så giver vi forholdet de bedste forudsætninger for at blive helt fantastisk. Dette betyder, vi fra en start må være indstillede på at bygge broer og på at finde fælles løsninger, hvor begge parter vinder, snarere end leve i et forhold hvor det handler om at få sin vilje.

Engagement = uendelige winsHvad får du ud af at blive ved med at være engageret.


Det er altid let at få tingene til at fungere i starten, da vi er mere forstående, mere overbærende og forsøger at være de bedste versioner af os selv. Men efter et stykke tid bliver vi lidt trætte og magter ikke at blive ved med at investere. Det er den mest fjollede ting, du kan gøre – særligt som mand.

De fleste kvinder længes efter at blive set, holdt om, støttet, bekræftet og elsket. Det kan virke som nogle overvældende opgaver at blive ved med, men som mand er dette noget, du kan gøre på 10 minutter om dagen. Det handler om de små ting, og resultatet bliver en kvinde, der ikke kan holde fingrene fra dig, og som altid søger at tage sig godt af dig. Når din kæreste føler sig set og elsket, er hun mindre tilbøjelig til at skælde ud og mere tilbøjelig til at tage sig godt af dig i stedet. Du kan opfylde hendes behov på 10 minutter om dagen ved: aldrig at gå ud ad døren uden at kysse eller kramme hende, ved at ringe til hende i 3 minutter fra arbejde, ved at tilbyde at handle ind på vej hjem, ved at hjælpe til med praktiske opgaver og børn, ved at købe blomster eller gaver uden nogen grund, ved at give hende 10 minutter til at slappe af, mens du tager dig af opvasken, ved at holde om hende gang på gang på gang. Det er virkelig ikke rocket science eller mega tidskrævende – vælg en ting om dagen, og du vil kunne eliminere mange konflikter.

‘Team os’Forståelse: to forskellige synspunkter kan begge godt være rigtige


Når to mennesker finder sammen, så er det (som oftest) ikke bare to forskellige køn, men de kommer også med to vidt forskellige baggrunde. Disse forskelligheder gør, at der vil opstå misforståelser - og om end det letteste ville være at holde på sit, så søg i stedet at være nysgerrig. Dette gælder for begge køn. I kan begge to godt have ret selvom I har to forskellige holdninger; det handler bare om, hvilket perspektiv man starter fra.

Når vi søger at forstå og blive klogere på hinanden, i stedet for at blive sur på vores partner over, han/hun ikke ser tingene på samme måde, gør vi plads til, at vi kan komme hinanden nærmere. Det skaber et rum, som vi kan lære i, og det gør, vi gennem disse læringer vil opleve færre konflikter. Husk desuden at lade vær’ med at tage det personligt, når din partner ikke kan se det samme som dig. Det skyldes vitterligt bare, at vedkommende kommer fra et andet sted. Derfor er der heller ikke nogen grund til at blive vred. En forskellig holdning eller et andet synspunkt er ikke et personligt angreb på dig. (Skriv det ned, så du ikke glemmer det!) Husk på at idet I er i et forhold sammen, så spiller I på samme hold. Hvis kun én person ‘vinder’ eller når et punkt, hvor de er glade, så taber I begge to. Giv derfor slip på tankegangen: “det er ikke fair” og søg at finde et sted, hvor I begge to er glade. Det handler ikke om, hvordan du har det, det handler i om, hvordan I har det.


Et forhold er en stige til udvikling


Du kan skabe mere respekt omkring din egen person og få meget bedre kommunikationsevner, som kan anvendes i resten af dit liv, hvis du bruger dit forhold som trænings-rum for at udvikle dig selv. Med en åben tilgang, hvor vi søger at forstå hinanden og skabe et kærligt rum, er der plads til at vokse; individuelt og sammen. Du kan gøre dit forhold til et sted, hvor der er plads til at lave fejl, fordi der er kærlighed, og et rum hvor man ikke bliver dømt, men støttes til at udvikle sig til at blive en endnu bedre version af sig selv. Men det kræver, du bliver ved med at engagere dig og giver noget af dig selv i form af sårbarhed.

Det er skræmmende at lære noget nyt, for det kræver vi starter fra bunden og ofte ikke har succes i begyndelsen. Derfor er det sårbart. Men sætter vi vores forhold op til at være et sikkert sted, hvor vi kan føle os trygge, så kan vi i relationen til vores partner øve os i at eje, hvem vi er. Når vi er ærlige og sårbare og lader den anden person se sider af os, vi endnu ikke har fuldt udviklet, kan vi lære lidt efter lidt. I et trygt rum kan vi nemlig fortælle, hvad der oprigtigt sker i os i stedet for at reagere med vrede eller på anden vis forsøge at dække over vores ægte følelser. I stedet for at skabe følelseskoldhed og dis-connect mellem jer vokser du altså som individ og gør samtidigt forholdet stærkere. Jo mere vi ejer os selv præcis, som vi er i alle henseender, desto mere vil mennesker omkring os stole på og have respekt for os. Din indsats i dit forhold vil på den måde ikke blot gavne din partner og jeres forhold; men også dit liv udenfor forholdet.

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Artikler

Profiler på Dating.dk

Opret din gratis profil nu

- når du er klar til en rigtig kæreste

Bliv klogere på singleliv og kærlighed

Ja tak - jeg vil gerne modtage Dating.dk's nyhedsbrev og være sikker på altid at få nyheder, events, inspiration, markedsføring og tilbud direkte i min indbakke

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet. Vi passer godt på dine oplysninger - læs mere i vores persondatapolitik.

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand