Sommersind - find kærligheden ved at vælge positivitet

Når man er et menneske - single eller ej - så har man mulighed for at vælge sit livssyn. Om end det kan virke svært, hvis ikke du er klar over, hvordan dette foregår, så er det et ret simpelt ‘koncept’ - og også virkelig vigtigt, da ens livssyn påvirker alle aspekter af vores verden. Særligt kan det påvirke vores evne til at finde kærligheden i vores liv, hvis vi har tendens til at opsnappe negative ting og er gledet ind i en tilstand af at tænke på vores liv ud fra et synspunkt af mangel. For at øge mængden af kærlighed i dit liv, giver jeg dig derfor her nogle råd til, hvordan du kan se lyst på din tilværelse, blive mere begejstret, og påvirke dit kærlighedsliv i en positiv retning.

Vær i nuet, men se positivt fremad


Tro på, at du vil møde en person, der er rigtig for dig. Det er en ret simpel ting at sige, men at skabe denne tro og leve ud fra denne overbevisning, kan være udfordrende. Hvis vi har været single et stykke tid, og har mødt en del mennesker, der ikke var rigtige for os, så er det let at bruge dette som eksempler, der bekræfter en overbevisning, der lyder: “Jeg finder aldrig én”. Men dette er en overbevisning, du kan vælge at tro på eller lade vær. Hvis du i stedet for at se tilbage på fortiden, vælger at leve i nuet, hvor du har magten til at skabe den fremtid, du drømmer om, er der ikke nogen grund til at være pessimistisk omkring at møde den rette person for dig. Måske, du ikke har mødt personen endnu, men du ved ikke hvad der vil ske i morgen - eller hvem du vil møde. Før du mødte din eks-kæreste, vidste du ikke du ville møde ham eller hende dagen før. Måske er denne dag, dagen før, du møder en ny kæreste. Vælg optimisme frem for kynisme - men Rom blev ikke bygget på en dag, så dette er et tankesæt, man må øve sig i at udvikle, og som man må praktisere hver dag.

Vælg glæde


Mange mennesker kan blive så bange for at blive skuffede, at de ikke tillader sig selv at blive glade, når de endelig møder en person, der er sød. Men denne tilgang har det med at slå fejl. Dels kan man ikke skåne sig selv fra at blive skuffet, og dels vil man blot øge risikoen for at blive afvist eller at relationen går i stykker, hvis man indstiller sig på at dette sker. Derfor: Tillad dig at tro på, at du måske har fundet den rette, når du møder en sød person. Nuvel snakker jeg altid om at observere en person i et stykke tid, og undlade at falde for illusioner som vi selv skaber i vores hoved; således at vi giver vores hjerte væk for tidligt - på et fantasi grundlæg. Men observation er ikke det samme som, at afholde sig fra at blive spændt og forhåbningsfuld. Om end det er en god idé at undgå at overbevise dig selv om, at du har mødt en person, der er perfekt, så kan du stadig godt med virkelig stor fordel lade dig selv blive glad over, du har mødt én, du synes er interessant, og som du glæder dig til at lære at kende. Kun ved at være glad og tillidsfuld kan du nyde at lære en person, du godt kan li’ at kende, for hvis du bilder dig selv ind, at tingene skal gå galt, vil det ikke føles rart. Så bliver det pludselig skræmmende, vi bliver desperate eller skubber måske personen væk... Glæde og positivitet mikset med realitet er den perfekte cocktail, når vi skal lære en ny interessant person at kende.

Slip kontrollen og ha’ tillid i stedet


Hvis du vælger et positivt livssyn, er det meget lettere at nyde at lære nye mennesker at kende, for med et positivt livssyn kommer tillid ofte som en del af pakken. Det modsatte af tillid er frygt, hvilket ofte leder til et forsøg på at kontrollere ALT. Hvis vi er bange, søger vi at kontrollere alt det vi kan, i et forsøg på at forblive ‘sikre’ og ikke at miste noget af det vi holder af i livet. Dels føles dette ofte temmelig ubehageligt, og kan tage livsglæden ud af det meste - og dels har kontrol det også med at skubbe ting eller mennesker væk fra os. Hvis du i stedet vælger at stole på, at livet vil dig det bedste, er det lettere at slappe af, og nyde de gode ting, du oplever. Tro på at der er mange rigtige personer for dig i verden - det

eneste du skal gøre for at møde dem, er, at være åben og tro mod dig selv; Stol på din partner, der siger, han eller hun bare skal ses med sine venner en eftermiddag; Ha’ tillid til at din chef kan se, du er investeret i dit arbejde, og påskønner dig for det; Se din kollega som en ven snarere end en konkurrent og behandl vedkommende på denne måde. Tillid og kontrol findes i alle aspekter af dit liv. Hvis noget føles svært eller hårdt, så prøv at se på emnet med tillid - og træf så beslutninger ud fra dette synspunkt. Når du skifter fra kontrol til tillid vil du mærke, hvor stor en lettelse og glæde, der findes i ikke altid at skulle ‘klare alting selv’.

Meditation - vælg dine tanker


Dine tanker vil blive ved med at komme og gå. Dette sker helt automatisk. Konstant genererer vi nye tanker, og så snart vi har haft en tanke, er den allerede blevet erstattet af den næste. Dette er ikke noget, vi kan lave om på. Det vi dog kan gøre i stedet, er, at skabe afstand mellem vores tanker og vores sande jeg. Om end tanker er her, der og alle vegne i dit hoved, så har du stadig mulighed for at beslutte, hvilke tanker du handler på, og hvilke tanker, du lader køre. Du kan derfor også vælge, hvilke historier - genereret i dit hoved - du tror på. Tror du på de tanker, der kommer af frygt, og som forsøger at få dig til at se spøgelser alle steder, eller vælger du at lytte til de vise tanker, der fortæller dig, at alt nok skal gå? Lær at kende forskel på dine tanker gennem meditation, der handler om, at bringe sig selv i balance ved at fokusere på åndedrættet. Du kan starte med 10 minutter, om dagen, og det kræver intet andet, end at du tilbringer denne tid i dit eget selskab med fokus på din vejrtrækning. Hvis du er helt ny til meditation, kan du bruge app-en insight timer, der også giver dig guidede meditationer helt gratis. Virker det for skræmmende eller svært med meditation, kan du evt. prøve at skrive dine tanker ned i stedet. Når dine tanker flyver rundt, kan det være svært at få et overblik over, hvad der foregår - men de påvirker os alligevel. Når du skriver dine tanker ned, bliver de mere håndgribelige, hvilket giver dig mulighed for at se de historier, du fortæller dig selv mere klart. Når du så tydeligt kan se historierne, er det lettere at afvise de irrationelle af slagsen.

Glad eller ugidelig når du står op - gi’ dig selv en god start på dagen


Din start på dagen gør en forskel. Hvis du vågner op, og glæder dig over en ny dag, der har masser af muligheder, vil du være mere tilbøjelig til at opleve dejlige ting i løbet af dagen, da du er positiv og åben. Hjælp derfor dig selv til at opnå dette ved at skabe en god morgen for dig selv. Lav et morgenritual, der virker for dig: Dans, syng, lyt til en inspirerende podcast når du står op, find et radioprogram, der får dig til at grine, lav 20 minutters motion... Gør hvad end, der gør dig i godt humør. Det handler om at finde noget, der giver dig god energi snarere end at skabe en vane, du ikke gider, men som du føler, du burde og som bare giver dig dårlig samvittighed. Udnyt evt. din sommerferie til at eksperimentere med hvilke ting, der føles godt når du vågner, og skab derefter en version af dette som du kan inkorporere i din morgenrutine efter sommerferien.

Vær begejstret over dig selv og dit liv


Det kan måske virke ulogisk at jeg nu skriver, at du måske bør overveje at fokusere mindre på dit romantiske kærlighedsliv eftersom jeg er dating coach, Men ikke desto mindre, så er det det, jeg vil opfordre dig til, fordi jeg i stedet vil opfordre dig til at tænke på hele dit liv med mere kærlighed. Mest af alt, starter et skønt romantisk kærlighedsliv nemlig med dig selv. Du bør være centrum i dit eget univers - ikke en partner, et job eller andet - så det du vil få mest ud af, er, at leve et liv der føles godt. Et liv der begejstrer dig, et liv hvor du ved, du er den person, du gerne vil være, og et liv, hvor du oplever, at man kan få det man vil. Hvis du selv har tendens til at tænke negativt, så omgiv dig med mennesker, der fokuserer på positive ting, således at du lærer det. Når du mangler noget, så tillad dig selv at be’ om det, fordi du ved, du fortjener det, og stoler på, at nogen vil give dig det. Hvis du er i tvivl om noget, så tør

spørge om hjælp, så du kan udvikle dig. Find ud af hvilke områder af dit liv, du lever som præcis den person, du gerne vil være, og find ud af hvilke områder, hvor du endnu ikke er, den person, du ønsker at være. På denne måde kan du være begejstret over de områder, der allerede spiller, og samtidigt blive mere stolt og tilfreds, for hvert skridt du tager imod dit drømmeliv. Dette vil også vise dig, at du lidt efter lidt kan forme dit eget liv, hvilket med garanti har den bivirkning, at du bliver mere positiv, da livet føles vidt åbent og fyldt med muligheder.

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Artikler

Profiler på Dating.dk

Opret din gratis profil nu

- når du er klar til en rigtig kæreste

Bliv klogere på singleliv og kærlighed

Ja tak - jeg vil gerne modtage Dating.dk's nyhedsbrev og være sikker på altid at få nyheder, events, inspiration, markedsføring og tilbud direkte i min indbakke

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet. Vi passer godt på dine oplysninger - læs mere i vores persondatapolitik.

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand