Checkliste til langvarig kærlighed


Nu har jeg de seneste uger virkelig talt for, at du giver lidt slip på kontrollen, målrettetheden og sværhedsgraden på den forhindringsbane, du sætter op for potentielle bejlere denne sommer. Det har jeg gjort i håb om, at dette vil hjælpe dig til at åbne op for mere kærlighed i dit liv. Men når nu du på et tidspunkt kommer tilbage fra din ferieekspedition og begynder at vurdere, hvorvidt de potentielle emner, du har mødt, har potentiale til at blive til langvarig kærlighed, så har du her 4 vigtige elementer at se efter. Det er summen af alle 4 elementer lagt sammen, der er afgørende, når det kommer til at skabe et godt langvarigt forhold, så gå efter 4 ud af 4, hvis du ønsker en relation, der skal holde i lang tid.

Beundring


Når vi får en kæreste, betyder det (i langt de fleste tilfælde), at vi bruger meget af vores tid sammen med vedkommende. Eftersom vi påvirkes af de mennesker, vi omgås, er det ret væsentligt, at du er sammen med et menneske, der både inspirerer dig, og som du beundrer for alle vedkommendes kvaliteter. Men beundring er ikke kun vigtig, fordi din partner påvirker dig og din personlighed; det er også vigtigt, fordi vi lidt skal føle, vi har skudt papegøjen, når vi finder en kæreste. Hvis du føler dig virkelig heldig, når du finder sammen med en ny person, er du nemlig naturligvis mere tilbøjelig til oprigtigt at påskønne ham eller hende samt føle dig fuldt ud tilfreds og glad – hvilket vil afholde dig fra at se efter andre fristelser. Det giver lidt sig selv, at begge parter gerne skal have det på denne måde.

Beundring alene er dog ikke nok. Vi kan nemlig fint beundre et menneske på afstand eller endda sørge over et menneske, vi aldrig har været i hverken et helt eller et halvt forhold med; udelukkende fordi vi dagdrømmer om dem. Se derfor efter om du beundrer den person, du har en romance med, eller om det bare føles ok rart. Hvis det spiller, og du føler dig som en heldig kartoffel, så tjek det næste element.

Kemi


For at kærligheden skal kunne spire og gro, er det naturligvis vigtigt, I har kemi. Føles det rigtigt, føles det rart, og klikker I helt naturligt rigtig godt, når I ses? Måske I joker sammen, intuitivt forstår hinanden, eller I bare er afslappede i hinandens selskab. Kemi er essentielt, for at et forhold skal kunne overleve på den lange bane, for uanset hvor godt de øvrige elementer spiller; er kemien det, der skaber et kærligheds-hjem. De fleste mennesker kan mærke det, uden at skulle føle efter, men hvis ikke du er sikker på, om kemien er rigtig, så mærk efter i din krop og se hvordan du har det, når du er i rum med ham eller hende, du ser. Er det let? Kærlighed skal i virkeligheden ikke være svær. Det skal føles godt.

Kemi er en grund-ingrediens, når det kommer til, om et forhold er rigtigt at gå videre med eller ej, men pas nu på når du vurderer dette element. Selvom det er virkelig vigtigt – er det igen ikke nok i sig selv. Mange mennesker falder i den fælde, at de kommer vedkommende, de dater, op på en piedestal på grund af en helt fantastisk connection. Men hvis ikke vores partner investerer i os, kan vi ende i en svær situation, hvor vi pantsætter os selv, og således ender i ulykkelig kærlighed på trods af en fantastisk kemi med en person. Ligeledes fungerer kemi heller ikke, hvis ikke vi føler os tiltrukket af personen, for så vil det blot være et venskab. At undersøge jeres kemi indebærer derfor også at overveje, om der er en fælles fysisk tiltrækning til hinanden – hvilket selvsagt naturligvis ikke er nok til at skabe et godt langvarigt forhold alene.

Fælles forpligtelse


Kærlighed er ’en holdsport’. Det næste element, du derfor bør overveje, er, om I begge er villige til at forpligte jer, således at I sammen investerer lige meget i jeres relation. Kærlighed kræver, at to personer gerne vil bygge et fantastisk forhold sammen. Uanset hvor meget én af personerne så arbejder, vil vedkommende aldrig kunne komme til at gøre det alene. Observer derfor hvordan du selv og vedkommende, du dater, investerer. Virker det til, I vil det lige meget? Føler du dig mødt, eller føler du ikke selv for at investere så meget af dig selv? Det er i virkeligheden ret simpelt: enten er man to, der gerne vil gå videre, eller også er man ikke. Det fungerer meget sjældent, hvis en af personerne skal til at overbevise den anden om at vælge ham eller hende: balancen vil være forkert, og det kan være ret hårdt ved ens selvværd, hvis man ikke føler sig tilvalgt.

Hjertet har det dog med gerne at ville gå på overarbejde – særligt hvis beundringen og kemien er på plads. Så ender man måske ud i en situation, hvor en person arbejder ekstra hårdt for kærligheden, går på kompromis med sig selv, begynder at ’please’ og mister sig selv lidt i relationen, da vi bare gerne vil ha’, at den anden person vælger os. Men endnu engang er dette en væsentlig ingrediens, der ikke må mangle, hvis du ønsker dig langvarig kærlighed. Der er altid en udløbsdato på, hvor lang tid man kan blive ved med at fiske efter et andet menneskes kærlighed, og ligeledes hvor lang tid dette menneske kan vedblive interesseret, hvis ikke deres hjertet er i det. Vælg derfor kun et forhold til, hvis I begge er villige til at bygge sammen – og lad ikke hverken beundring eller kemi (eller dem begge tilsammen) bilde dig ind, at relationen er rigtig, uden et fælles ønske om forpligtelse er tilstede.

Kompatibilitet


Endelig er det vigtigt, du ser på, om I passer sammen. Overvej derfor; passer jeres liv og jeres visioner for en fremtid sammen? Det kan være rigtigt svært at give slip, hvis de tre første elementer fungerer, men hvis timingen ikke er rigtig, hvis jeres liv er 100 procent forskellige – og det ikke står til at ændre – eller I ønsker nogle vidt forskellige ting for jeres liv; så er det næsten umuligt at skabe et langvarigt forhold. Det letteste i verden er at bilde sig selv ind, at de tre øvrige ingredienser kan opveje for manglen på kompatibilitet, men sådan fungerer det desværre oftest ikke.

Hvis du ønsker en partner, der skal være din kæreste i mange år, er du nødt til at se på, om det er realistisk. Kan I begge skabe det liv, I ønsker for jer selv – sammen med hinanden? Hvis ikke det er tilfældet, så er det måske bedre at give slip, inden I investerer for meget, og det bliver endnu sværere at sige farvel. Omvendt er det naturligvis heller ikke nok, hvis I passer sammen, men ikke har den rette kemi, eller du ikke føler dig heldig over, at du har fundet din partner. Gå derfor efter 4 ud af 4, når du vælger, om en relation er rigtig for dig. Dette vil øge dine chancer for, at du investerer i en partner, der kan blive en længerevarende kærlighed <3

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Artikler

Profiler på Dating.dk

Opret din gratis profil nu

- når du er klar til en rigtig kæreste

Bliv klogere på singleliv og kærlighed

Ja tak - jeg vil gerne modtage Dating.dk's nyhedsbrev og være sikker på altid at få nyheder, events, inspiration, markedsføring og tilbud direkte i min indbakke

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet. Vi passer godt på dine oplysninger - læs mere i vores persondatapolitik.

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand