Sådan går du fra at kende dit værd til rent faktisk at eje det


For at finde den rette kæreste er det ikke nok blot at vide, at du er et godt catch med meget at tilbyde; du er nødt til at bære dit værd på en måde, så resten af verden også kan mærke det. Er der uoverensstemmelse mellem den værdi, vi ved, vi har, og hvorledes vi opfattes af omverdenen, vil vi nemlig typisk have vanskeligheder med at finde sammen med en person, der føles rigtig for os. Så ender vi ofte enten i ulykkelig kærlighed eller i en situation med en partner, hvor vi ikke er tilfredse, fordi vi ikke føler os matchet. Hvis du ofte har fundet dig selv i denne frustrerende kærlighedsfælde, så læs med her og find ud af hvordan du kan gå fra at kende dit værd til rent faktisk at eje det – og således rykke tættere på at tiltrække den rette person for dig.

Hvorfor det er vigtigt, du ikke blot kender; men aktivt ejer dit værd?


Mange gange går romancer i stykker før de overhovedet er begyndt. Enten fordi en af personerne føler, vedkommende de ser, ikke er udfordrende nok, således at interessen falmer, eller fordi en af personerne selv ikke mærker, de er værdige, når de møder en person, de gerne vil blive kæreste med. Vi ender med andre ord i et mønster, hvor vi konstant tiltrækker partnere, der ikke matcher ‘niveau-mæssigt’. Enten laver vi, hvad der føles som en ‘underscoring’, vi ikke oprigtigt er interesserede i; eller også finder vi os selv i situationer, hvor vi tiltrækker den type partner, vi gerne vil have, blot for at blive droppet, fordi vi ikke formår at eje vores værd, og således mister os selv eller bliver pleaseren i forholdet. Resultatet heraf bliver, at vi trods mange forsøg ikke er lykkelige i vores kærlighedsliv, at vi bliver demotiveret og mismodige – og efter flere års singleliv i dette mønster, kan vi helt komme til at tvivle på, om kærligheden mon bare ikke skal lykkes for os. Det skal den, men det kræver, du laver dit (selvudviklings)arbejde.

Forskellen på at kende og eje dit værd


Vores værd bestemmes altid i relation til andre mennesker, om end det udtrykkes gennem vores personlighed. Én ting er, at vi kender vores eget værd oppe i vores hoveder – dette er den værdi, vi ved, vi har i form af vores personlighed, vores evner, hvad vi kan, og hvad vi ellers har at tilbyde en partner. Men vores værdi i praksis eksisterer ikke i et vakuum, som var vi på en øde ø alene; det eksisterer i relation til andre mennesker, og opstår i forbindelse med den værdi, vi bringer til andre mennesker omkring os. At eje vores værd sker således i et samspil mellem, hvordan vi selv bærer vores værd, hvilket udtrykkes gennem den måde vi dukker op i alle områder af vores liv, og så hvordan vi opfattes, og hvorledes andre behandler os som resultat heraf.

Et konkret eksempel på dette er, hvis du hele dit liv er blevet fortalt eller har oplevet, at du i forhold til andre mennesker er meget klog. Måske din IQ er meget høj... Nu ved du, at du er klog – måske klogere end andre mennesker – fordi du har fået det at vide. Men denne viden betyder ikke, at du nødvendigvis ved, hvad du skal gøre med dette faktum, eller at du forstår, hvad det betyder. Det kan tage mange år at finde ud af, hvordan man går fra, at vide man er klog til rent faktisk at kunne eje eller bruge det. For hvordan viser man, at man er klog? Hvis man eksempelvis gør det gennem udtalelser, hvor man fortæller, hvor klog man er, fremstår man ofte bare som arrogant, eller som om man forsøger at overbevise nogen om noget.

Hvad vil det sige at eje sit værd?


De mennesker, der er allermest tiltrækkende, de både ved det, og de ejer det. De er selvsikre og føler sig tilpas med deres værd, så de bruger det, når det er passende. De behøver ikke erklære, at de er tiltrækkende eller gøre et stort nummer ud af det – det er indlysende i deres brug af det.

Når du går fra at kende dit værd til at eje det, er det som om, dit værd bliver en naturlig del af dig og din personlighed. Det kan ses gennem dine handlinger, høres i måden du kommunikerer på, og det kan mærkes i den energi, du kommer med. Det bliver så naturlig en del af dig som din øjenfarve eksempelvis og fungerer som et faktum. Det er ikke noget, man betvivler eller stiller spørgsmålstegn ved, da det er en del af dig. Når vi endelig ejer vores værd, holder vi op med at prøve på at være noget, og er det i stedet bare. At eje vores værd er, når vi ikke behøver at tage en særlig uniform, et skilt eller en hat på, der symboliserer en specifik ting, fordi det i stedet blot er en del af os. Et konkret eksempel er, at en politimand er en politimand, uanset om han er iført uniform og er på job; eller han bærer civilt tøj og ikke er på arbejde. Man kan mærke, hvem han er gennem hans handlinger, måde at kommunikere på, via hans energi. Om han er i job eller ej; så ejer han stadig titlen, politimand.

Sådan kan du begynde at eje dit værd


Vi går fra at vide, hvad vores værd er til at eje det ved at lave vores indre arbejde og finde et menneske, vi respekterer, der kan hjælpe os lidt på vej. Om end det er vores egne handlinger, der ligger til grund for vores værd, så forstår vi ofte først vores værdi, når vores værdifulde handlinger bevidnes af et andet menneske, vi respekterer, som så bekræfter det tilbage til os.

Vi er alle født med særlige gaver og evner, og det er hver vores ansvar at bruge disse på bedst mulig måde. Når du ikke bare lader stå til, men rent faktisk anvender de talenter, du har, på en ansvarsfuld måde, og du agerer så mennesker omkring dig, føler sig trygge i dit selskab, viser du dit værd. Sådan kan du vælge altid at være i enhver henseende. Herefter handler det om at finde et menneske, du respekterer, som kan bevidne dine handlinger og reflektere denne værdi tilbage til dig. Dette vil gøre, at der skabes overensstemmelse mellem den værdi, du ved, du har, og den værdi andre opfatter dig som. Nogle mennesker er heldige, at de blev født ind i en familie, hvor nogen så deres talenter, lærte dem hvordan de skulle håndtere dem og så reflekterede deres værd tilbage til dem, da de var små. Det var i virkeligheden vores mor eller far, der burde have gjort dette, men hvis du (som de fleste) ikke har været så heldig, så er det ofte en god idé at arbejde med en professionel, der kan gøre det for dig – selvom du nu er blevet voksen. Alternativt kan du også se, om der er nogen, du respekterer i din omgangskreds, der vil kunne tjene denne funktion for dig. Ofte er det lettere med en professionel, da det er mindre sårbart, men måske du foretrækker en person, du allerede er inspireret af.

Førend at du kan begynde at udtrykke dit værd, er du naturligvis nødt til at kende din egen værdi. Hvis du har en tendens til at blive dørmåtte, ikke kan sætte grænser, eller hvis du altid sætter andre mennesker foran dig selv, kan det være, du først må begynde at arbejde med at se dit eget værd. Start der hvor du er. Det er aldrig for sent.

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Artikler

Profiler på Dating.dk

Opret din gratis profil nu

- når du er klar til en rigtig kæreste

Bliv klogere på singleliv og kærlighed

Ja tak - jeg vil gerne modtage Dating.dk's nyhedsbrev og være sikker på altid at få nyheder, events, inspiration, markedsføring og tilbud direkte i min indbakke

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet. Vi passer godt på dine oplysninger - læs mere i vores persondatapolitik.

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand