Tillid – Nøglen til en mands hjerte og et godt forhold


Man kan ikke generalisere og sige, at det altid vil være således, men i mange tilfælde vil mænd og kvinder gå ind til et forhold med modstridende behov. Mænd har som regel behov for frihed, mens kvinder har behov for tryg- og nærhed. Vores evne til at stole på hinanden i de begyndende stadier af et forhold er afgørende for, om et forhold kan holde i det lange løb, så hvordan kan dette rum skabes, når vi ønsker to forskellige ting? Denne artikel handler om, hvordan du som kvinde kan opbygge tillid og bruge det til skabe det forhold, du ønsker dig. Dels vil tillid hjælpe dig til at have det bedre i egen krop, men hvis du lærer at vise tillid til din partner, vil du ikke bare øge chancerne for, at I bliver kærester; du vil også kunne være med til at hjælpe ham til at blive den bedste version af sig selv og gøre det lettere for jer begge at holde sammen på den lange bane.

Typisk situation i forholdet mellem de to køn


Som kvinder er vi komplekse væsner. Ofte gælder det, at jo mere feminine vi er, desto større følelser er der på spil, idet femininitet mange gange medfører øget sensitivitet. Når vi er ved at lære et nyt menneske at kende, kan det være svært at håndtere de store følelser, vi oplever. Det kan føles så ubehageligt at stå i en situation med følelserne uden på tøjet, mens vi ikke er sikre på, om vi er købt eller solgt. Når vi derfor søger sikkerhed, bliver det typisk sådan, at kvinder ofte har et spørgsmål omkring ‘hvor er vi på vej hen?’, før manden har et svar.

Når de fleste mænd begynder at date en kvinde, ved de godt, at det, hun søger i et forhold, er forpligtelse, intimitet, eksklusivitet m.m. – om det så er sagt eller usagt. Det er ikke fordi, mænd ikke nødvendigvis ønsker sig disse ting. Men da en mand ofte vil føle, han giver afkast på sin frihed og øvrige muligheder, når han indvilliger til at indgå i et forhold, kan det tage lidt længere tid, før han er sikker på, at han gerne vil forpligte sig. Det er altså svært for en mand at sige, at han er sikker på at investere og opgive sin frihed inklusiv andre muligheder, mens kvinden begynder at stille større og større krav. Men når en mand ikke giver en kvinde sit ‘ja’, bliver hun tit utilpas – hvilket mange mænd godt kan mærke. I sådanne situationer vil mange kvinder begynde at tænke noget i retningen af: “hvis ikke du kan give mig denne forpligtelse, så kan jeg ikke stole på dig”. Situationen bliver hermed anspændt, og relationen er i fare for at gå i vasken. Så hvordan undgår vi dette?

Vis ham tillid fra start


Jeg har sagt det før, og nu siger jeg det igen, for det er vigtigt: Det kan aldrig være en ny partners ansvar at råde bod på, at andre mennesker ikke har behandlet os godt i fortiden. Hvis vi har oplevet mennesker, der har skuffet os; en far der forlod os, en kæreste der var os utro, mennesker der ikke har behandlet os godt, så lever vi gerne ud fra mistillid. Ikke nok med at vi kan få lyst til at sætte en forhindringsbane op, som vores nye partner skal gennemgå, for at bevise sig værdig; det er også let at leve ud fra forventningen om, at vores partner på et tidspunkt kommer til at skuffe os. Dette er et skidt udgangspunkt for et forhold og for etableringen af tillid, hvilket kan være med til at forstærke ovenstående situation.

Det, du dog i stedet kan gøre for at undgå ovenstående situation, er at forvente det modsatte. Forvent – indtil det modsatte er bevist – at du kan stole på den mand, du er ved at lære at kende. Vis ham al den tillid og tiltro der er i verden, mens du tålmodigt og roligt observerer ham. Langt de fleste gange vil et menneske træde op og vise sig værdig, hvis vi giver dem mulighed for det – uden at lægge pres på. Gør det let for din mand at sige nej og vær forstående, idet at han måske tager lidt længere tid om at nå til samme sted som dig. For uanset hvor skræmmende det kan være at stå i uvisheden, så er uvished ikke ensbetydende med, at du ikke kan stole på ham. Ofte kræver uvished blot tillid og tålmodighed for at udvikle sig til noget smukt. Modsat er det pres, der ofte har det med at ødelægge mere end det gavner, når det kommer til forhold.

Ved at stole på en mand og give ham plads fra start, skaber du i øvrigt ikke bare rum til, at han kan vise sig værdig til denne tillid. Du giver ham også en grund til at stole på dig, idet han mærker, at du er sikker i dig selv og vil vise ham forståelse, når han har brug for det.

Gør det let for din mand at sige nej


Det sidste i verden, en mand ønsker, er at skuffe en kvinde. Derfor er det så svært for ham at sige nej. Dette kan ofte lede til, at manden siger ja til noget, han ikke kan levere på, og så bliver kvinden skuffet fra start, hvilket får hende til at stole mindre på manden og betvivle ham mere næste gang. På denne måde ender man altså i en ond spiral, hvor manden ‘lover over evne’, og kvinden bliver skuffet igen og igen.

Ultimativt er det op til en mand selv at være i stand til at sige nej, men du kan som kvinde gøre det meget lettere for ham ved at indikere, at det er okay, hvis ikke han kan give dig det, du beder om. Kommunikerer du åbent og uden at forlange noget, når du beder om en ting, tager du det pres af, som han ellers kunne føle. Tro mig når jeg siger, at en mand altid gerne vil indfri en kvindes ønsker og gøre hende glad, så hvis han kan få det til at ske, skal han også nok gøre det. Stol på dette – og giv ham så evt. tid til at levere.
Ja, det kan være irriterende, når vi ikke får det, vi gerne vil ha’, og det vil være tillokkende at gå ind i vores ‘lille pige-energi’ i sådanne tilfælde. Men ved at undlade at blive irriteret og i stedet have tiltro til at det, din mand helst vil i verden, er at indfri dine ønsker, viser du ham, han kan slappe af, og at han kan være tryg ved dig. Dette øger ikke blot sandsynligheden for, at han kan give dig det, du beder om; det vil også øge jeres chancer for at opnå et forhold, der kan holde på den lange bane.

Tillid på den lange bane


Når vi indgår i et langvarigt forhold, er det vigtigt, at vi møder hinanden med forståelse. Der vil højst sandsynligt være tidspunkter, hvor vi hver især oplever udfordringer udenfor forholdet. Måske man mister sit job, en forælder bliver syg eller lignende. I disse tilfælde er det vanvittig vigtigt, at vi ved, vi kan stole på, at vores partner vil være forstående og støtte op, snarere end har tænkt sig at pålægge os ekstra pres. Hvis du derfor oplever, at en person, du dater, er udfordret på mindre ting, når I lærer hinanden at kende, så er det vigtigt, du giver ham plads til at håndtere dette, snarere end at du går ind i en offer-rolle. Intet er så tiltrækkende som en kvinde, der er ærlig omkring, hvem hun er, og som kender sine grænser og har et åbent hjerte, men samtidigt udviser forståelse, når der er brug for det. Det er ikke fordi, du skal pakke din mand ind i vat. Du kan helt sikkert godt udtrykke, når du rammer dine grænser for, hvad du synes er okay eller ej. Men hvis du som udgangspunkt beslutter at støtte ham, så langt du kan, og ikke har en standard reaktion, der går ud på at udtrykke, hvor hårdt og forkert det er af ham, når han må lægge sin opmærksomhed et andet sted, skaber du et forhold, hvor han stoler på dig. Dette vil kun gøre ham mere taknemmelig for dig, og betyde at I har større chancer for at klare jer sammen, når tingene virkelige brænder på.

Tro på ham – hjælp ham til at blive den bedste version af sig selv


Der er flere former for tillid. En form er tilliden, der hersker mellem dig og din partner. En anden form er den form for tillid, vi har til os selv. Du kan som sagt skabe et rum, din mand kan vokse i, når du vælger at stole på hans gode intentioner i hans forhold til dig. Men derudover kan du også være en stor katalysator for hans egen vækst ved at tro på ham. Jeg snakker ikke ubetinget ‘fe-agtig’ ego-opbyggende tillid her. Jeg snakker oprigtig tro på og støtte til, at han vil opnå sit potentiale. Hvis han virker usikker, hvis han tøver eller hvis han tvivler så mind ham om alle de ting, han har fortalt dig, eller de situationer du selv har oplevet, hvor han har opnået sine mål eller har handlet stærkt.

Ved at skabe et rum til at din mand kan være sårbar sammen med dig, men hvor han altid oplever ubetinget støtte og kærlighed, minder du ham om, hvad han er i stand til. Det er altid lettere at finde løsninger og opnå sine mål, når man føler selvtillid og tiltro, end det er, når vi tvivler på os selv. Vi kan langt bedre vokse, når nogen tror på os, end når vi først skal bevise os selv, da vi således ikke er under pres. Ved at opleve din støtte og tiltro, gør du det derfor lettere for din mand at vokse, men på samme tid vil det også give ham følelsen af, at du er uundværlig.

Har du brug for individuel support?


Føler du, at du kunne bruge noget individuel support, og at du er klar til at investere i dig selv, så har Mai i øjeblikket nogle enkelte ledige tider til coachingforløb, hvor I arbejder sammen igennem nogle uger. Her ser I på dit liv generelt for at opbygge større livsglæde og mere selvtillid, så kan der kan arbejdes med din sundhed, for at sikre du føler dig godt tilpas i din krop, hvis det er nødvendigt. Og så vil I arbejde med kærlighed, således du er åben, og du mere målrettet kan tiltrække den rette partner for dig. Skriv til Mai i brevkassen for at høre mere.

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Artikler

Profiler på Dating.dk

Opret din gratis profil nu

- når du er klar til en rigtig kæreste

Bliv klogere på singleliv og kærlighed

Ja tak - jeg vil gerne modtage Dating.dk's nyhedsbrev og være sikker på altid at få nyheder, events, inspiration, markedsføring og tilbud direkte i min indbakke

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet. Vi passer godt på dine oplysninger - læs mere i vores persondatapolitik.

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand