Den rigtige eneste ene


Den eneste ene. Det er så dejlig en forestilling, ik'? Idéen om et andet menneske, der kan fuldende os og opfylde alle de behov, vi hele livet har drømt om at få dækket. I en verden der er fyldt til randen med forskellige mennesker og muligheder, så burde det være muligt, skulle man tro. Men er det nu også det? Det tænker jeg faktisk ikke, det er, og hvad værre er; så er jeg faktisk også ret sikker på, at forestillingen om ‘den eneste ene’, som vi sælges gennem musik, film og eventyr, rent faktisk opstiller en forhindring for at finde kærligheden. Hvis du oplever, at du har svært ved at finde en kæreste, der ikke skuffer så læs med her. For måske din forestilling, om hvordan en kærlighedshistorie skal være, afholder dig fra at have succes med kærligheden.

Den eneste ene blandt de mange muligheder i dag


Vi lever i en verden fyldt med muligheder. Forskning viser, at en eller to muligheder er godt; mens et væld af muligheder kan være med til at skabe angst, for hvordan kan man være sikker på at vælge rigtigt, hvis ens muligheder er ubegrænsede? For at træffe et valg vi har det godt med, kræver det, vi føler os sikre. Men når det kommer til at vælge en partner (og finde den eneste ene), skal vi vælge noget, vi vitterligt ikke kan være sikre på. Vi ved ikke, om noget bedre kunne komme forbi i morgen. Men vi ved heller ikke, hvem de mennesker, vi dater, er, før vi har oplevet at være i mange forskellige situationer sammen. Dette kræver tid og investering.

Når vi beskæftiger os med online dating, kan det fungere lidt ligesom et katalog af mennesker, vi frit kan vælge imellem. Så hvordan vil det føles, når vi har fundet ‘den eneste ene’? ‘Du har fortryllet mig så meget, at min fantasi kører i en spiral omkring os to, og jeg har på ingen måde længere lyst til at se hverken til højre eller til venstre, for det eneste jeg har lyst til at se på, er dig’. Noget nær dette er tilstanden, vi befinder os i, i det tilfælde at vi tror, vi har mødt den eneste ene. I en verden fyldt med muligheder, vil vi nemlig betragte vedkommende som helt fænomenal, da han eller hun skal gøre os villige til at fravælge alle de andre muligheder, vi ellers har til rådighed.

Hvad der sker, når vi tror, vi har fundet den eneste ene


Når ovenstående sker, betyder det mange gange, at vi oplever, at vores tanker stopper, således at vi ikke længere får tvivlende tanker. Fordi vi føler os sikre, holder vi nemlig op med at tænke. I stedet lever vi så i en verden, hvor vi tror på, at denne person vil være i stand til at møde ALLE vores behov. Det sjove er lidt, at vi lever i en verden, hvor folk investerer mere i kærligheden end nogensinde før, men på samme tid har vi heller aldrig været så desillusionerede omkring den. Årsagen til dette er, at vi gennem film, medier, musik m.m. er blevet solgt, at en partner skal være i stand til, at dække alle de behov vi har – behov som i tidligere tider blev dækket af et større fællesskab af mennesker.

Det er nu forventet, at en partner skal være vores bedste ven, vores passionerede elsker, en intellektuel ligemand og måske endda blive partner i det at være forældre på et tidspunkt. Alt dette forventer vi, samtidigt med at vi også forestiller os, at han eller hun vil være personen, der gør, vi aldrig vil føle os alene, og er personen, der altid får os til at føle, vi er fantastiske, smukke, elskede og kloge m.m. Vi har en idé om, at vores partner skal give os sikkerhed og stabilitet og være den, vi gerne vil bygge noget med. Men på samme tid vil vi også have, at han eller hun skal være personen, vi føler, vi kan gå på eventyr med, og som er mystisk og spændende for os. Forestillingen om den eneste ene er altså en forestilling om et menneske, der skal være alt for os.

Kærlighedslivet som et patchwork


Der findes ikke én person, der kan være alt for os. Uanset hvor fantastisk en person er, så vil denne person ikke være i stand til at opfylde alle vores behov. Det er en fælde, der leder til frustration, skuffelse og nederlag. Hvis du har købt denne illusion, kan det være, du oplever kærligheden som værende mere prøvende, end noget du føler, du har tilmeldt dig. Men i virkeligheden er det ikke kærligheden eller din partner, den er gal med: Det er bare din forestilling om, hvordan et forhold skal være, hvad det bør levere, og hvad det kræver.

Dine behov er valide, og bare fordi en partner ikke vil kunne møde dem alle, så skal du jo stadig have dem mødt. Måden hvorpå du kan gøre dette, er, ved at sammensætte et liv med mange mennesker, der giver dig forskellige ting. Du kan måske tænke på det lidt ligesom et smukt tæppe, du syr sammen af forskellige stykker stof, som altid vil holde dig varm. Måske det største stykke inde i midten er dækket af dig og din partner – det er dine basale behov. Men dit tæppe skal være stort for at dække hele din krop, så derfor må du ud og finde andre stykker stof, du kan sy på i kanten, så tæppet bliver større. For at skabe dette tæppe kan du begynde at overveje hvilke ting, det virkelig kun er en partner, der kan give dig; og hvilke behov du eventuelt kan få dækket af venner, veninder, mentorer, kollegaer, hobbyer m.m. På denne måde finder du ud af, hvad der skal være i midten, og hvilke ting du kan få opfyldt mere sekundært.

Kærligheds-succes: Den rigtige eneste ene


Hvis nu du er romantisk anlagt, og stadig gerne vil tro på den eneste ene, så kan du i øvrigt stadig trygt gøre det. I min verden eksisterer det koncept helt sikkert – om end jeg tænker, at den eneste ene kan være mange forskellige personer. Det handler blot om, hvem man vælger. Hvis du spørger mig, er den eneste ene en person, du kan forestille dig at bygge et liv eller skrive en historie sammen med. En kærlighedshistorie vil have mange forhindringer og udfordringer, men med det menneske, du vælger, vil der være noget omkring fælles værdier, visioner, interesser, tiltrækning, en særlig følelse, du har, når du er i vedkommendes sfære, og i ivrigheden I har sammen, der gør, at I har den magi, der skal til for at skabe et liv sammen.

Livet er ikke kun en dans på roser. Det er ikke som i et eventyr, hvor vi aldrig oplever modgang, for livet er jo fyldt med ting, der ikke føles godt, eller problemer vi må løse. Men den eneste ene er personen, du vælger, du har lyst til at stå det igennem sammen med. Personen du har lyst til at lære sammen med, som du er villig til at løfte op, og som du tør vise dig selv til, når du er sårbar, og har brug for én at støtte dig til. Ethvert par vil opleve problemer. Hvis du vælger én partner, vil du møde et problem. Hvis du vælger en anden person, vil du møde andre problemer. Spørgsmålet er altså; hvilke problemer har du lyst til at kaste dig ud i, og hvem har du lyst til at møde dem med. Når du har svaret på det, har du fundet din rigtige eneste ene. Det er denne indstilling, der kan hjælpe dig til at sætte dig op til kærligheds-succes.

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Artikler

Profiler på Dating.dk

Opret din gratis profil nu

- når du er klar til en rigtig kæreste

Bliv klogere på singleliv og kærlighed

Ja tak - jeg vil gerne modtage Dating.dk's nyhedsbrev og være sikker på altid at få nyheder, events, inspiration, markedsføring og tilbud direkte i min indbakke

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet. Vi passer godt på dine oplysninger - læs mere i vores persondatapolitik.

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand