Evolution frem for Nytårsforsætter


Når nu vi lige om lidt rammer nytår, så har du garanteret en masse idéer til og mål for, hvordan du kan forbedre dig i det nye år. Men måske du i år i stedet skulle fokusere på evolution snarere end forbedringer linket op til målsætninger. Hvor forbedringer og mål kan være fine, så er de nemlig ofte lidt tvungne, mens evolution er en mere naturlig proces. Spørgsmål som ‘hvem er du nu’, ‘hvilke muligheder har du’, og ‘hvad ville føles godt’ er ofte et mere kærligt og styrkende fundament at tage udgangspunkt i. Modsat ‘jeg skal, må og vil’ lave disse ændringer til næste år, som ofte er mål vi sætter udenfor os selv, så tager det første sæt spørgsmål nemlig afsæt i en indre drivkraft med henblik på at tage sig godt af sig selv. Så i hvilken retning har du lyst til, at din evolution skal udfolde sig? Her har du lidt inspiration til mere kærligt at sætte kursen for det nye år ved at mærke efter i hjertet og derefter lade venlighed og selvrespekt guide dig.

Status


Hvem er du nu, og hvor er du nu?

Mange gange har vi mennesker en tendens til at sætte mål, blive usikre på os selv, være hårde ved os med videre ud fra en tankegang, der tager udgangspunkt i vores ego. Vi sammenligner os med andre, tænker vi burde være et andet sted eller længere fremme, ser på samfundet omkring os og beslutter så, at vi ikke er gode nok, eller at der er noget, der mangler. Herfra fødes vores behov for forbedringer og mål så. Men hvor er venligheden og kærligheden til os selv lige i det?

I stedet for at møde dig selv ud fra utilstrækkelighed eller mangel, så kunne du eventuelt søge indad og tage udgangspunkt i hvem du er, og hvilke ting der vil føles godt for dit hjerte. Snarere end at fokusere på at sætte et mål, så se da på hvilken retning, der vil være god for dig at gå. Det er let at finde parametre på succes ved at se på samfundet eller menneskerne omkring os, men er det nu også jagten på disse, der vil tilfredsstille dit hjerte mest? Måske succes er anderledes defineret inde i dig. Mange gange vil det i virkeligheden være bedre og mere opfyldende at navigere ud fra, hvad der helt individuelt for dig vil være godt, frem for at lade dit kompas styre af eksterne komponenter. Spørg derfor dig selv om du er på rette kurs, og om hvordan du bedst kan ære dig selv ud fra din personlighed, dine oprigtige længsler i hjertet, der hvor du er i dit liv, og de redskaber du har til rådighed.

Hvilke følelser ønsker du mere af i dit liv - lad følelsen guide dit mål


Hvilke følelser ønsker jeg mig i min krop?

Foruden eksterne komponenter sætter vi ofte gerne mål ud fra, hvad vi tror, vil give os de følelser, vi drømmer om - selvom vi ikke altid er klar over, at det er jagten på en følelse, der ligger bag vores ønske om at opnå målet. Måske du gerne vil føle dig mere fri og fleksibel, så du sætter et mål om at tjene flere penge. Men vil flere penge give dig følelsen af frihed eller vil din hverdag faktisk føles mindre fri, idet at du måske skal arbejde mere? Når vi skal skabe en ændring i vores liv, så er det en gradvis proces. Derfor skal vi gerne kunne mærke de følelser, vi drømmer om, på hvert skridt vi tager. For at dette kan ske, er vi derfor nødt til at vide, hvilke følelser vi ønsker os, så vi kan tage udgangspunkt i dem, frem for bare at sætte et mål, som på magisk vis skal få os til at have det bedre.

Et eksempel på dette kan være, at du gerne vil tabe dig. Du tænker altså, at du gerne vil smide nogle kilo, men dette ønske vil komme som en effekt af, at der er nogle følelser, du gerne vil have. Spørg derfor dig selv, hvilke følelser det er, du er ude efter. Hvorfor vil du gerne tabe dig, hvilken følelse ligger bag? Er det følelsen af sundhed, velvære, styrke? Hvis du går efter at mærke følelsen, er det meget lettere at komme afsted på løbeturen eller i træningscenteret, for det er netop her, du vil kunne mærke disse følelser hver gang, du gør det. På den måde vil det blive en glædelig oplevelse, når du er afsted snarere end en sur pligt at bevæge sig fremad, og målet er som sådan ikke ude i fremtiden, men derimod en ny måde du behandler dig selv på.

Evolution - giv slip på de ting, der ikke længere er dig.


Hvilke ting tynger dig?

Vi kan ikke flyve, hvis vi har en ting, en person, en undskyldning eller noget andet, der holder os bundet til jorden. Det kan være, du godt kan se, hvor du gerne vil hen, men at du samtidig ikke er villig til at give slip på noget, som ikke længere tjener dig. Måske det er nostalgi, et gammelt håb eller frygt for, hvad der vil ske, hvis vi giver slip, som holder dig bundet op. Men spørg dig selv om din fortid virkelig skal berøve dig din lykkelige fremtid? Vis dig selv kærlighed ved at erkende at selvom noget måske var godt for dig engang, så har du nu udviklet dig, så du i dag har brug for noget andet.

Mange gange er det ikke mangel på drive, der står i vejen for vores mål, men snarere det at vi kæmper imod tyngdekraften, hvis ikke vi har givet slip på noget, som blokerer os, fra det vi ønsker os. For at gøre plads til noget nyt, kræver det, vi rydder ud i det gamle. Så hvilke dele af dit liv, er det på tide at give slip på, så du kan træde frem og være den smukkeste version af dig selv? Er der nogle overbevisninger, materielle ting, forhold og lignende, du holder fast i, som du inderst inde godt ved, holder dig tilbage? Støt dig selv og giv dig selv de bedste forudsætninger for at udvikle dig selv og dit liv i den retning, du ønsker dig ved at give slip.

Hvor langt er du kommet


Hvad har jeg allerede opnået?

Jeg har arbejdet i wellness industrien længe nok til at vide, at den måde vi starter, og den måde vi støtter os selv på, er afgørende for, om vi kan skabe varige ændringer for os selv. Hvis vi starter med udgangspunkt i utilstrækkelighed, eller fordi vi vil flygte fra hvem vi, på nuværende tidspunkt, er, begynder vi allerede i minus. En blomst vokser som bekendt aldrig, når den bliver slået i hovedet af en hammer. Til gengæld vokser den på smukkeste vis, når den bliver næret og passet på af både sol og regn - velvidende at selv regnen er værdifuld og ikke bør afvises.

Et godt sted at begynde, når vi gerne vil skabe ændringer gennem troen på, at vi godt kan skabe det, vi gerne vil. Brug eventuelt lidt tid på at gå tilbage i din historie for at se på alle de ting, du allerede har opnået. Hvis du gerne vil finde en kæreste, så er det faktum, at du tidligere har været i et forhold eksempelvis et bevis på, at det godt kan lykkes. Hvis forholdet ikke gik så se på, hvor meget du har lært af det forhold og af bruddet, hvilket nu gør dig klar til at skabe et endnu bedre forhold. Vi har altid et valg, når det kommer til hvilket perspektiv, vi tager. Begynd dit nye år med hukommelsen om, hvor skøn, dejlig og sej du allerede er, så magien i 2020 med lethed kan flyde fra en start.

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Artikler

Profiler på Dating.dk

Opret din gratis profil nu

- når du er klar til en rigtig kæreste

Bliv klogere på singleliv og kærlighed

Ja tak - jeg vil gerne modtage Dating.dk's nyhedsbrev og være sikker på altid at få nyheder, events, inspiration, markedsføring og tilbud direkte i min indbakke

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet. Vi passer godt på dine oplysninger - læs mere i vores persondatapolitik.

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand