Julekærlighed


Når vi ikke er i et parforhold, kan det nogle gange være svært at få øje på kærligheden. Særligt når det er juletid, kan det hurtigt føles ensomt, og som om der mangler noget, når ikke vi har en kæreste. Men sådan behøver det ikke være. Faktisk kan julen være den smukkeste tid til at blive mindet om, hvor meget større end et parforhold kærlighed er, så hvis du er lidt trist over at være single her i juletiden, kan det være denne artikel er for dig. Heri finder du nemlig inspiration til at få øje på kærligheden på en måde, der forhåbentligt skaber varme for dig selv og minder dig om, hvor meget magi der er at finde i det at være til.

Kærlighedstilstand


Der var på et tidspunkt en healer og mentor, jeg arbejdede med, som sagde:

“We never can never lose love, because love is the essence of what we are. Sometimes we mistake being in love with another person for what love is, but our love does not depend on that other person. We simply feel more love in their presence”.
(Vi kan aldrig miste kærligheden, for kærlighed er essensen, af det vi er. Nogle gange forveksler vi at være forelskede i en anden person med hvad kærlighed er, men vores kærlighed afhænger ikke af denne anden person. Det vi oplever, er simpelthen bare, at vi føler mere kærlighed, når vi er i nærheden af denne person.)

Jeg synes, dette er så smukt et syn på mennesker og på kærlighed. For kærlighed er jo netop en følelse - ikke en person eller en specifik situation. Måske du finder dette lidt for filosofisk, men hvis du tænker lidt og mærker efter i kroppen, vil du højst sandsynligt finde ud af at kærlighed altid er tilgængeligt inde i dig - afhængigt af hvordan du tænker. Vores følelser påvirkes jo nemlig af, hvordan vi tænker (og omvendt). Hvis vi giver slip på ‘burde’, ‘skal’, ‘absolut vil’, forurettethed, specifikke forestillinger og lignende, skaber vi meget mere plads inde i os selv til kærlighed. Ved at være mere åben, gør du det muligt for dig at se kærlighed meget mere bredt - og derfor opleve den meget mere. Et godt sted at starte er ved at tage et øjeblik og spørge dig selv om, hvordan kærlighed føles. Lad din krop (snarere end ord og beskrivelser i dit hoved) give dig svaret, så er du klar til at mærke kærlighed mange flere steder end i et parforhold.

Fryd


Hvad end du er en ‘børne-person’ eller ej, så kan der være rigtig meget kærlighed at finde, hvis vi kigger på deres umiddelbarhed. Det er så rent, når et barn bliver glad eller udtrykker sin kærlighed til noget. Sjældent handler det om penge eller andre materielle goder, og ofte giver børn frit deres kærlighed uden en præmis om, at de skal have noget retur. I stedet deler et barn sin fryd og begejstring, bare fordi han eller hun så gerne vil udtrykke sig.

Hvis du er lidt nedtrykt eller du har for travlt, kunne det derfor være en idé at tilbringe lidt mere tid med nogle børn. Dels kan det være, de er glade for dig, og de derfor vil hjælpe dig til at føle dig værdsat eller måske de bare vil minde dig om, hvor mange goder der er i at være tilstede i nuet. Det kan også være, du gennem børn vil blive mindet om, hvordan det er ikke at analysere alting hele tiden og bare mærke kærlighed uden at lægge restriktioner ned over den. Hvad nu hvis du tillod dig at mærke kærligheden omkring dig, uden først at bestemme hvordan den skal se ud, eller hvem du skal modtage den fra? Børn giver og modtager jo typisk kærlighed helt uden fordomme - lad dem inspirere dig.

Fred


“The only thing keeping you from love is your own blocks to receiving it” (den eneste ting, der afholder dig fra kærlighed, er dine egne blokeringer for at modtage det). Dette citat blev delt på et andet retreat, jeg var på for et par år siden. Det kan lyde som en total kliché, men det gør det ikke mindre sandt. For mange gange er det, der står i vejen for, at vi mærker kærlighed, at vi har sat en masse restriktioner op imod den.

Det kan være, du har oplevet, at en person i dit liv sårede dig, og at du nu holder fast i denne oplevelse, så den gør det sværere for dig at modtage kærlighed. Det kan også være, du lige nu har en masse modstand på at skulle gå julens familietræf i møde uden en kæreste, og du derfor ikke kan nyde at ses med din familie. Der kan naturligvis være mange ting, der rumsterer i dit indre og skaber negativitet i dit system, men uanset hvad det er, så er mit råd til dig er, at du slutter fred med det.

Slut fred med hvad der end holder dig i en tilstand, hvor dine celler trækker sig sammen, for det gavner dig ikke. Faktisk skader negativitet, vrede, frustration m.m. mange gange din krop rent fysisk, hvis vi holder fast i den. Af denne årsag er den person vi skader ved at holde fast i negativitet os selv - både på et fysisk og et psykisk plan. Så slut fred og giv slip. Tilgiv hvis der er behov for det, skab accept, hvis du modsætter dig en situation eller person, du ikke kan komme udenom; og tillad dig selv at være fri til at føle kærlighed. Når vi opgiver at holde fast i tunge temaer, traumer, sårende handlinger mv., gør vi det lettere for vores hjerte at give og modtage kærlighed, fordi vi igen kan se klart i stedet for at handle ud fra en sløret dømmekraft. Du bliver altså mere fri, hvilket er en præmis for ægte kærlighed.

Glæde


Hvis først du giver slip i kontrolcenteret på øverste etage og stoler på dit hjerte, åbner du op for langt mere glæde i dit liv. Dette gælder i de store såvel som de små interaktioner i dit liv. Mange gange kan vi sidde fast i en tankegang, hvor vi kun fokuserer på, hvad vi ikke har, hvilket holder os fast i en tilstand af mangel. Hvis vi i stedet dyrker glæden og vælger at se på alle de områder af vores liv, hvor tingene er, som vi gerne vil have dem, kan vi lettere forbindes med glæde. Men det kræver, vi dvæler ved de ting, som allerede er i vores liv snarere end bare tager dem som en selvfølge.

Måske du allerede har kærlige mennesker omkring dig i form af kollegaer, familie eller venner, som er fantastiske? Så kunne det være, at der er noget kærlighed for dig at mærke i de relationer, der kan opfylde en anden del af dit hjerte, end romantisk kærlighed kan. Undlad at lade dine tanker fortælle dig, at det ikke er det samme, og gå i stedet uforbeholdent ind i følelsen af at have dejlige mennesker i dit liv. Det er så let at skøjte hen over tingene, som fungerer, fordi man som bekendt først ved, hvad man har, når man mister det. Holder vi i stedet fokus på de gode ting, skaber vi meget mere glæde i vores liv og giver samtidigt os selv mere opløftende energi.

Never fall in love; rise in love


Hvis du har en dårlig dag, eller du finder det svært at se glæden i at andre mennesker er sammen i par, når du ikke har denne form for tosomhed i dit liv, så kan du heldigvis selv bestemme, hvordan du møder dette. Mange gange er situationer kun nedslående, fordi vi overbeviser os selv om, at situationen skulle være anderledes. Måske det er meningen, du skal have denne tid for dig selv, så du kan blive klar over, hvem du selv er, og hvad du ønsker dig.

Vi kan bestemme, om vi vil blive jaloux på andre, eller vi vil tage det som et smukt symbol på, at kærligheden kan lykkes. Der bliver jo ikke mindre kærlighed i verden eller mindre af det til dig, fordi at andre mennesker er sammen i par. Faktisk skaber dette mere kærlighed i verden. Når du ser andre mennesker sammen i par og familier, er du vidne til kærlighed. Hvis du undlader at tænke, at situationen skulle være anderledes, og i stedet vælger et bredere perspektiv, kan du lade dette give dig håb. Måske du endda kan begynde at glæde dig til, at romantisk kærlighed banker på din dør. Verden er et ret magisk sted, og vi har det med at få, præcis det vi ønsker os, når vi vælger den positive tilgang. Men lad dit hjerte guide dig snarere end dit hoved; sluk for de negative tanker, der dræner din energi og mærk i stedet hvor fint det er, at kærligheden eksisterer over det hele. Selvfølgelig er den på vej til dig også.

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Artikler

Profiler på Dating.dk

Opret din gratis profil nu

- når du er klar til en rigtig kæreste

Bliv klogere på singleliv og kærlighed

Ja tak - jeg vil gerne modtage Dating.dk's nyhedsbrev og være sikker på altid at få nyheder, events, inspiration, markedsføring og tilbud direkte i min indbakke

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet. Vi passer godt på dine oplysninger - læs mere i vores persondatapolitik.

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand