Dating: afsløring af dig selv

Nogle gange lader kærligheden vente på sig: ikke fordi vi ikke kan få det vi gerne vil have, men fordi vi fortjener bedre. Hvis du løber panden mod en mur, og bliver ved med ikke at kunne skabe det liv, du ønsker, kan det være, det der mangler, er at du tager et skridt op ad udviklingsstigen. Dating er perfekt til dette, for det er i vores forhold til andre mennesker, vi ser hvor vi er henne i vores egen udvikling. Da det har det med at afsløre, hvor vi har potentiale til at vokse, samt hvor vi allerede hviler i os selv. Samtidigt giver det os også en platform til at øve os i at implementere nye vaner. Når vi dater andre mennesker, konfronteres vi ofte med vores usikkerheder, der kan lære os enormt meget om os selv. Derudover kan det afsløre alle de områder, hvor vi kan blive bedre versioner af os selv. De læringer du får, når du dater, er noget, du kan anvende i alle aspekter af dit liv. Det gælder i din karriere, i din familie, i dit forhold til dine venner, i dit forhold til din sundhed; alt. I denne artikel kan du læse om særlige livsområder, der vil styrkes, hvis du gennem dating, møder dine usikkerheder, og lader dem lede dig til forbedringer.

Kærlighed og tiltrækning


Det er de samme principper, der gælder, når det kommer til tiltrækning, hvad end det handler om at tiltrække romantisk kærlighed, karrieremuligheder, nye klienter, de rette venner, opmærksomhed: så folk lytter, når du snakker, og meget mere. Det hele kan spores tilbage til den kærlighed og det værd, du føler og viser dig selv.

Når vi ved, hvad vi er værd, og viser os selv kærlighed, træffer vi valg, der er gode for os. Det er ikke altid, at det, der skal gøres eller siges, er let eller behageligt som eksempelvis at komme afsted på løbeturen efter en lang pause eller forlade et job, der ikke nærer os. Men når vi træffer beslutninger, der er rigtige for os - uanset hvor let eller svær handlingen er - mærker vi, vi kan stole på os selv. Det skaber altså selvtillid. Derudover skaber det respekt omkring vores person og styrker vores værdi, hvilket gør, at vi møder nye situationer anderledes. Når vi lever således, skaber vi lidt det modsatte af at være desperat, da det sætter os i en position, hvor vi er i kontrol over vores liv, hvilket kan mærkes i den måde, vi møder verden på. Fra denne følelse kan vi dele vores liv og skabe energi med nogen snarere end at lede efter noget vi mangler fra andre, hvilket er en af de stærkeste kræfter, når det handler om tiltrækning. Hvis du ser dating på denne måde, handler det altså ikke bare om at komme i et forhold. I stedet er målet at være/blive lykkelig, tilfreds, og oprigtigt glad for den person, du er.

Kommunikation


Hver dag kommunikerer vi fra morgen til aften hvad enten det er på sociale medier eller i den fysiske verden. Og med hver ting vi gør for at kommunikere, udtrykker vi hvem vi er. Det er meget almindeligt at tænke, vi ikke kan styre hvordan verden omkring os, behandler os - og det er selvfølgelig ikke helt usandt. Dog har vi en stærk indflydelse på, hvordan vi bliver mødt af vores omgivelser, baseret på hvordan vi kommunikerer. Bag ethvert udtryk er en intention, hvis vi kommunikerer fra et bevidst sted, hvor vi vælger, hvad vi siger, frem for blot at reagere. Tænk derfor på hvad din sandhed er, og hvad meningen med din kommunikation i en given situation er, før du udtrykker dig. Er din intention at sætte en grænse? Er det at vise kærlighed? Er det at slutte en diskussion og opnå fred? Er det at være sjov? Er det at flirte?

Dating er en kæmpe mulighed for at blive bedre til at kommunikere, og når vi er opmærksomme på, hvad det er vi gerne vil opnå, bliver det lettere, at skrive/sige/gøre det rigtige. Ved at tage et øjeblik og finde ud af hvad du gerne vil ‘skabe’ i en situation, kan du udtrykke dig mere velovervejet. Derudover er det også ofte lettere at acceptere, hvis ikke vi opnår, det vi gerne vil i en situation, når vi har været til stede på en måde, der gør, vi ved, vi ikke kunne have handlet bedre. Svære situationer som eksempelvis at skulle slutte en relation, kan være nogle af de bedste invitationer til at vokse. Hvordan kommunikerer man kærligt, at man ikke synes noget fungerer? Eller hvordan udtrykker man bedst sin mening i en diskussion, så ens partner kan høre og forstå, det man siger? Dating er en legeplads, der kan hjælpe dig til at kommunikere bedre i resten af dit liv.


Handlinger


Ligesom kommunikation, er gode handlinger noget, du kan øve dig i gennem dating. Fordi vi ikke altid kender personer så godt, kan det være let at springe over, der hvor gærdet er lavest, og ikke handle på bedste vis, når vi dater nye mennesker. Men mange gange snyder vi dig kun os selv, hvis ikke vi behandler andre mennesker ordentligt, idet vi gennem ligegyldighed og feje handlinger sænker vores egen integritet. Det er let at brænde en person af, som vi endnu ikke har mødt. Det er også nemt at holde op med at svare på beskeder efter et enkelt møde, ligesom det er ret ligetil at droppe en flamme uden et ord. Men hvor er kærligheden i det, og hvad lærer vi af at gøre det?

I dating finder vi ud af, hvor vi har potentiale til at vokse, når vi møder situationer, hvor vi er usikre, og har lyst til at stikke af. Hvis vi dog i stedet for at tage den lette udvej, så tager de skridt, der kræver, for at gøre det rette; styrker vi modsat vores integritet og selvtillid. Men ikke nok med det; når vi hæver vores egen karakter, skaber det en revolution i vores liv, der både påvirker de mennesker vi allerede har omkring os såvel som hvilke mennesker, vi tiltrækker og vælger at lukke ind i vores liv. Det er jo nemlig ud fra vores handlinger, vi kan lede andre mennesker og vise dem vores standarder for, hvordan vi selv ønsker at blive behandlet og forstået. Omend det kan føles ubehageligt, så er det kærligste, vi kan gøre, at fortælle en person, at vi ikke er interesserede, hvis dette er tilfældet. Dels tillader vi, at vedkommende kan stille spørgsmål, hvis der er et behov for det, og dels hjælper vi personen til at komme videre, da han eller hun ikke behøver spilde mere energi på os. Samtidigt er det også en øvelse i at eje sin egen sandhed, når man skal fortælle noget, der ikke er rart, men tør gøre det alligevel.

Barmhjertighed og tålmodighed


Det kan være svært at lære noget nyt og at udvikle sig, da man mange gange må fejle, før man har fanget fidusen. Her er det bare ret vigtigt, at vi er tålmodige og gode ved os selv, for ellers kan man hurtigt køre sig selv ned, eller gå tilbage til sine gamle vaner. Den eneste vej til udvikling, er ved konsekvent at blive ved med at gøre en ny ting, indtil man har lært det. Om end du er her for at finde kærligheden, og det kan være frustrerende, at det ikke er alle, der er rigtige for én romantisk set; så har det dog den fordel, at du får lov til at øve dig i relationer. Det gode ved dating er nemlig, at der er så mange mennesker at øve sig med, mens man leder efter kærligheden.

På mange måder handler vores liv om netværk, hvad end det er privat eller professionelt. Dog kan det bare være en bedre og mindre skræmmende træningsplads at udvikle sine netværks-færdigheder på en dating platform, end det er i ens professionelle liv. Vi oplever imidlertid kun at blive bedre, hvis vi bliver ved med at prøve, og det kan vi kun gøre, hvis ikke vi dømmer os selv, for ikke at kunne en ting, før vi lærer det. Hvis man eksempelvis oplever, man igen og igen støder på samme problematik, er det ikke nødvendigvis et udtryk for at man, som person, er forkert; det er et udtryk for, at det man gør ikke har den tilsigtede effekt. Altså er der noget at lære. Når vi møder os selv i barmhjertighed, hvis vi fejler, så vi kan blive ved med at forsøge. På samme tid bliver det også lettere at stå ved, at der er noget, vi endnu ikke er verdensmestre i. Når vi accepterer, vi er ved at lære, og er tålmodige og barmhjertige med dette, bliver det mange gange også okay at stille spørgsmål, så vi kan lære. Det kan være, du ofte bliver afvist af personer, du falder for. Hvis du, i stedet for at blive usikker, så møder afvisningen med nysgerrighed, kan du eventuelt spørge hvad den manglende interesse skyldes. Kun når vi erkender, at vi kan blive bedre til noget, kan vi begynde at forbedre os.

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Artikler

Profiler på Dating.dk

Opret din gratis profil nu

- når du er klar til en rigtig kæreste

Bliv klogere på singleliv og kærlighed

Ja tak - jeg vil gerne modtage Dating.dk's nyhedsbrev og være sikker på altid at få nyheder, events, inspiration, markedsføring og tilbud direkte i min indbakke

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet. Vi passer godt på dine oplysninger - læs mere i vores persondatapolitik.

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand