Invitationer fra en single tilværelse

Det kan være skønt at være single, men det er ikke altid let, da vi må klare flere ting selv. Mange gange kan vi derfor blive så opsatte på at finde en partner, at det at være single bliver en frustration. En mellemstation, der bare skal overstås. Men når vi flygter fra en singletilværelse, misser vi ofte en periode, der kan tage vores tilværelse, selvrespekt og kærlighed til nye højder. Der er naturligvis mange grunde til, at løbe så stærkt man kan hen imod en ny kæreste som eksempelvis hygge aftener på sofaen en søndag aften. Det er rart. Men det er også trygt. Fordi når vi er den ene halvdel af et par, så er det også let at flygte ind i en anden person, og dermed ikke blive konfronteret med invitationer en single tilværelse giver. Hvis mulighederne for selvudvikling er gået din snude forbi, i din iver efter at få dig selv smeltet sammen med en anden person, så har du her en lille liste over, hvad det at være single giver os, hvis vi vil det.

Hvorfor mange flygter


Det er en gængs ting at blive opdraget med overbevisningen om, at vi må og skal være i et romantisk forhold for at være lykkelige, eller at der er noget i vejen med os, hvis ikke vi er det. Det er altså nærliggende at tro, at vi er ‘i stykker’, ‘uelskelige’ eller ‘uværdige’, når vi ikke har en kæreste. Men faktisk er det blot en smuk invitation til at opløse disse overbevisninger, som holder os fastlåst i en begrænset tankegang. Når vi ikke har en kæreste, tvinges vi til at se os selv i øjnene på en mere direkte måde, da der ikke er nogen eller noget til at distrahere os. Vi har mere tid til refleksion og til at underholde os selv, og ofte har vi ikke andet valg end enten at flygte fra dette eller konfrontere begrænsende overbevisninger om livet uden en kæreste, som gør os nedtrykte. Om end et parforhold inviterer os til at udvikle os på andre måder, så kan det også fungere som en sovepude, hvis vi finder en kæreste, der ikke er rigtig for os, bare fordi vi er bange for at være alene.


Single tilværelsen lærer os


- At elske os selv betingelsesløst, således at vi ikke har brug for en anden særlig person, der kan validere vores værd.
- Hvordan vi kan bede om og modtage støtte uden et bånd der involverer fysisk intimitet.
- At opbygge dybe venskaber med mere end blot én person, således at vi kan møde vores behov for connection på mange niveauer.
- At finde vores egen personlige styrke og opleve at vi kan stå modgang igennem, uden at nogen skal fikse eller redde os.
- At det at man ikke er i et forhold, ikke er en mangel i vores personlighed, men kan være et udtryk for styrke.
- At man som single ikke er mindre værd, end mennesker der er i et forhold.


Single tilværelsen inviterer os til at se


- At vi ikke er alene - hvis blot vi rækker ud efter andre mennesker.
- At vi kan udvikle os og vores horisont, således at verden fremstår med færre illusioner for os (som når vi for eksempel kan se, at konceptet ‘den eneste ene’ er en illusion).
- At vores liv er vores eget, og bør styres med vores hjerte som kompas snarere end ud fra andre menneskers forventninger og forhåbninger for os.
- At det at være single kan være lige så befriende for os som at være i et forhold kan.
- At et parforhold ikke er den eneste vej til at opleve, hvordan sunde forhold og kærlighed føles.
- At intimitet er meget mere end det fysiske forhold mellem to personer.

Lykke findes i singletilværelsen ved at


- Opbygge dybe modstandsdygtige venskaber med mennesker som elsker og sætter pris på dig som du er.
- Tilbringe tid med mennesker som tror på dig og afspejler dit værd.
- Dele din rejse med andre mennesker, der også er single, og som kan relatere til din oplevelse (har du i øvrigt set det nye debatforum ?)
- Fokusere på hvad din mission i livet er, idet dette vil styrke dit selvværd og din selvtillid.
- Tage afstand fra mennesker der opholder overbevisningen om et parforhold som en eventyrlig fantasi.
- Tillade dig selv at opsøge de mennesker du oprigtigt er tiltrukket af, snarere end mennesker du tror vil ‘passe ind’ i dit liv, din familie, forventninger der er til dig m.m.

Udfyld dine behov mens du er single ved at


- Bede om hjælp, når du har brug for det. Mennesker der elsker dig, vil altid være der for dig, når det gælder, hvis du tør bede om det.
- Skabe gode måder at få mødt dit behov for berøring på. Eventuelt gennem kram og at putte med en ven eller veninde, gennem nærheden med et husdyr eller ved at få regelmæssige massager.
- Lære at møde og nære dine dybeste behov på den bedst mulige måde - hvad end de så er.
- Fejre dig selv og hvor godt du klarer alting. Giv dig selv et klap på skulderen engang imellem og husk at stoppe op, når du opnår små milepæle.
- Droppe de hårde selv-tanker, hvor du skammer dig eller bebrejder dig selv, fordi du synes det er svært eller ensomt at være alene. Denne følelse kommer til alle mennesker - selv dem der lever i et parforhold.
- Åbne op og modtage støtte, når du føler tunge ting.

Det naturlige ønske om at finde en kæreste


Når alt dette er sagt, vil jeg lige pointere, at der naturligvis er mange super smukke ting i at være i et parforhold, og at det her med at ønske sig en kæreste selvfølgelig er en naturlig ting. Selskab, fysisk berøring og en stærk forbindelse er alle basale behov, mennesker har brug for for at fungere. For at et forhold skal kunne holde i det lange løb, er det dog vigtigt, at vi træder ind i det af de rette årsager og med den rette person. Derfor er det vigtigt, at vi sætter pris på os selv og vores liv - særligt hvis vi er single - således at bevægelsen ind i et forhold handler om at berige sit liv snarere end at flygte fra at være alene. Frem for at tage udgangspunkt i et desperat ønske er et parforhold nemlig altid bedst, når det starter med kærlighed til sig selv og en anden person.

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Artikler

Profiler på Dating.dk

Opret din gratis profil nu

- når du er klar til en rigtig kæreste

Bliv klogere på singleliv og kærlighed

Ja tak - jeg vil gerne modtage Dating.dk's nyhedsbrev og være sikker på altid at få nyheder, events, inspiration, markedsføring og tilbud direkte i min indbakke

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet. Vi passer godt på dine oplysninger - læs mere i vores persondatapolitik.

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand