7 verber til at elske bedre

''Love is a verb'' synger John Mayer. Nu er det ikke blot fordi, jeg personligt selv er meget pjattet med John, at jeg vælger at citere ham her, men fordi denne mand - særligt med denne sang - har fat i noget. At elske er nemlig et verbum. Det er en færdighed, som vi kultiverer. Det er noget vi aktivt og dynamisk gør, og det er et element, der er gennemsyret med intention og ansvar. Eftersom det er en tillært evne, betyder det at elske dog, at vi alle gør det forskelligt. Derfor er det en god idé, når det kommer til kærlighed, at vi spørger os selv; hvordan og hvor vi har lært at elske. I denne artikel finder du 7 verber, der er med til at forme, hvordan vi elsker. Ved at overveje dit forhold til dem, kan du finde ud af meget, omkring hvordan du giver og forstår kærlighed såvel som blive bedre til at elske.

Kærlighed i dag


Kærlighed er en universel energi, som vi kan være forbundet med i alle aspekter af vores liv, men i dag reduceres det mange steder til en romantisk forestilling, der leverer en form for ‘fix’, og som skal gøre os ‘hele’. Når det første rush så er overstået, og vi er ovre honeymoon stadiet, hvor følelserne ikke længere er så intense, er det blevet mere almindeligt at blive i tvivl om forholdet. Denne tvivl kan hurtigt blive til begrænsende overbevisninger, og pludselig har vi så droppet et forhold, der ellers kunne have været godt.

Alternativet til dette er at huske, at kærlighed er noget, vi sammen skal skabe, og som vi skal blive ved med at pleje, for at den kan overleve - præcis som var vi ved at få et frø til at vokse sig til en blomst. Dette gælder i romantiske forhold såvel som i vores øvrige liv. Snarere end at være en ting, der på magisk vis finder sin vej ind i vores liv, og som vi ikke selv er herre over, er kærlighed nemlig noget, vi selv har indflydelse på. Én ting, du kan gøre for at påvirke dit kærlighedsliv positivt, er ved at blive bedre til at elske, således at din kærlighed er mere afrundet.

7 Verber, der hjælper dig til at elske bedre


Vi kan træne os selv til at blive bedre til at elske, ved at blive opmærksomme på hvordan vi lærte at kærlighed fungerer, da vi var små. Denne tilgang er nemlig typisk blevet en automatisk process, der ikke nødvendigvis gør os til verdensmestre i det. Nedenfor finder du 7 verber, jeg finder det vigtigt at være god til, når det kommer til at elske (men tilføj endelig flere, hvis du synes noget mangler). Afhængigt af vores opvækst vil nogle af dem være stærke for os, mens andre vil føles svagere.

At spørge


(...med nysgerrighed og åbenhed - snarere end en lukket overbevisning om, at man har ret).

At tage


( ...initiativ, hårde ord, konflikter (i opløbet), ting personligt mm.)

At modtage


(...med taknemmelighed, værdighed, glæde, lethed osv.)

At give


(...ærlige ord, gaver, tid, fysisk berøring, tjenester mm. Læs i øvrigt mere om kærlighedssprog her)

At dele


(...mad, svære informationer, historier, oplevelser mm.)

At nægte


(...at åbne op, at finde sig i noget eller i alt, at udvikle sig mm.)

At lege


(...ved at give slip på kontrollen, at grine, at nyde, at være til stede, at skabe forestillinger om fremtiden mm).

Sådan udvikler du dig


For at undersøge, hvor god du er til at elske, er det en god idé at spørge dig selv: hvordan er mit forhold til hvert af disse verber? Hvilke er stærke for mig og hvilke er svage? Er der et verbum, jeg kunne blive bedre til?

Du kan også blive bedre til at elske ved at gøre det til en udfordring for dig selv at fokusere i dybden på et nyt verbum hver måned, således at hvert element bliver trænet. Eftersom disse verber naturligvis ikke kun er relevante i romantisk regi, kan du øve dig på dem i alle andre interaktioner i dit liv, såvel som på de mennesker du dater. Vær gerne kreativ i forhold til, hvad du kan gøre for bedre at mestre hver enkelt af dem.

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Artikler

Profiler på Dating.dk

Opret din gratis profil nu

- når du er klar til en rigtig kæreste

Bliv klogere på singleliv og kærlighed

Ja tak - jeg vil gerne modtage Dating.dk's nyhedsbrev og være sikker på altid at få nyheder, events, inspiration, markedsføring og tilbud direkte i min indbakke

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet. Vi passer godt på dine oplysninger - læs mere i vores persondatapolitik.

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand