Online datingordbogen - har du styr på begreberne?

I takt med at online dating er blevet mere og mere populært, er der dukket flere og flere datingbegreber op. Mange af dem er via serier og sociale medier fra den anden side af Atlanterhavet kommet ind i vores sprog. I denne miniserie gennemgår vi alle de der datingord, mange bruger i flæng, men som vi måske i virkeligheden ikke heeelt altid forstår..

6. marts 2020 Artikel

Love bombing


Har du prøvet at møde en potentiel partner og føle dig oversvømmet (og måske lidt overvældet) med kærlighed og komplimenter fra første besked i indbakken eller fra første sekund af jeres date? Så er du blevet ’love bombed’. Nogle gange sker der dog det, at kærlighedsbombardementet hører op, lige så pludseligt som det begyndte, fordi personen har fundet en ny kilde at kaste lovebomben på. Andre gange er det ægte kærlighed og fortsætter.

Snack


En snack er ikke kun noget, du finder frem fra køkkenskabet, når du virkelig er lækkersulten. En snack kan også være en betegnelse for en person, som du finder virkelig, virkelig tiltrækkende. Så hvis der lander en besked i din indbakke, hvor en måske kommende flirt komplimenterer dig med, at du er en snack, skal du altså på ingen måde blive fornærmet og tænke, at du er blevet sat i samme kategori som chips og chokolade. For hvem elsker ikke chokolade?

Orbiting


Orbiting-udtrykket kommer af det engelske ord for ’at kredse’ og betegner en person, som du har datet for lang tid siden, og som ikke længere er en del af dit liv. Du har måske stadigvæk følelser for personen, og derfor lægger du også mærke til, når de pludselig liker dine nye billeder og altså igen kredser om din profil efter lang tids fravær. Du tænker over, hvad det betyder, men i virkeligheden bruger du måske din tid bedst ved at kigge nærmere på alle de andre skønne singler derude.

Netflix’n’chill


Vi afslutter første del af ordbogsserien med et begreb, du helt sikkert har hørt før: Netflix’n’chill. Netflix’n’chill er et andet ord for en date, hvor du og din flirt er indforståede med, at I egentlig slet ikke mødes for at have fokus på det, der sker i fjernsynet. Det er det, der sker imellem jer på sofaen eller i sengen, imens TV’et kører, der virkelig betyder noget. Så hvis du laver en aftale om Netflix’n’chill, skal du være klar på, at du nok ikke skal foreslå den helt nye film med din favorit skuespiller, du har ventet flere uger på og derfor ikke vil misse et eneste sekund af..

DeeplikingHar du oplevet, at en potentiel ny flirt har været tilbage i dit digitale fotoalbum og har liket et par af de selfies, du uploadede for flere måneder siden? Så har du været vidne til ’deepliking’. Deepliking betyder nemlig, at man aktivt og med vilje går et stykke tilbage i tiden på sin måske kommende partners profil og viser sin interesse ved at synes godt om gamle billeder af personen. På den måde ønsker man at sende et signal om, at det ikke bare er tilfældigt, man har liket deres billeder. Er du interesseret i personen, så er næste skridt at hoppe ind at deeplike et par af deres billeder – eller måske sende vedkommende en sød besked?

DTR-snakkenDe seneste måneder med din nye flirt har været lige som at svæve på en lyserød sky. Og du drømmer om, at det skal fortsætte i massevis af måneder endnu, og at du kan have din udkårne helt for dig selv. Men du er lidt i tvivl om, hvorvidt I nu egentlig begge to er stoppet med at se andre ved siden af jeres forhold. Så er det måske tid til at tage ’DTR-snakken’. DTR står for ’define the relationship’ og kan oversættes til, at I sætter ord på, hvad I er blevet, og hvilken retning jeres relation skal i. Timing er nøgleordet, når du skal tage DTR-snakken, og selvom samtalen kan virke lidt skræmmende, kan den også være dejligt afklarende.

Ghosting’Ghosting’ er betegnelsen for, hvis den person, du har skrevet med eller datet, lige pludselig fra det ene øjeblik til det andet stopper med at kontakte dig eller svare på dine beskeder. Det føles, som om personen er forsvundet fra jordens overflade, og det kan være en ubehagelig oplevelse, hvis du selv føler, det gik rigtig godt med jer. Men se det fra den positive side: Så har du fundet ud af, at I ikke er det rette match, og du kan hurtigt komme videre ud og kigge nærmere på alle de andre dejlige fisk i vandet.

Friends with benefitsDen tidligere omtalte DTR-snak kan måske føre til, at du eller dine sjæleven definerer jeres relation som, at I er ’Friends with benefits’. Venner med fordele betyder, at I har relation, som måske minder lidt om dine andre gode venskaber, men I laver derudover stadig ting sammen, som du kender fra et kæresteforhold. Det kan hurtigt blive forvirrende, hvis den ene part har flere følelser end den anden, men det kan også fungere for nogen.

BreadcrumbingBreadcrumbing betyder, at en person bliver ved med at lægge små spor ud, der får dig til at komme i tanke om vedkommende, så du altså aldrig helt glemmer personen. Ofte er det i form af korte beskeder, der en gang imellem lander i din indbakke, og det kan føles enormt forvirrende, hvis vedkommende egentlig har givet indtryk af ikke at ville jeres relation 100 procent. Der kan være mange årsager til krummekastningen: Nogle mennesker ved ikke, hvordan de helt skal afslutte en relation og undgår derfor konfrontationen. Andre kan godt lide opmærksomheden og at vide, at de med beskederne sørger for, du stadig er lidt interesseret i dem.

KittenfishingNår du kittenfisher, betyder det, at du på sociale medier eller din datingprofil præsenterer en ny udgave af dig, som ikke helt svarer til den, du er i virkeligheden. Det kan for eksempel være, at du er kommet til at overredigere dit billede i forsøget på at dække over ting, du er træt af ved dit udseende. Eller at du i dine tekster fremhæver ting, der ikke helt stemmer overens med virkeligheden. Kittenfishing er dårligt for alle, og det er meget bedre, at du omfavner dine særlige kendetegn og viser dig frem, præcist som du er. På den måde sikrer du dig, at din kommende partner synes, du er lige så skøn i virkeligheden som på din profil.

BenchingHar du nogensinde holdt en flirt hen, fordi du var ved at lære en anden flirt at kende og lige ville se, hvad det førte til? Så har du benchet en person - I bedste Åge Hareide-stil har du simpelthen sat ham eller hende på bænken. Det er helt naturligt at gøre dette en lille smule i begyndelsen af en relation, hvor I måske begge stadigvæk ser andre. Men hvis det bliver ved længe, og din flirt egentlig gerne vil jeres relation, så er det tid til at sætte jer begge fri, så den anden også har mulighed for at lede efter kærligheden andre steder.

Cuffing seasonVi bevæger os ind i de kolde, mørke måneder, og vi søger indenfor og tilbringer pludselig rigtig meget tid inden for hjemmets fire vægge. For mange giver dette en ekstra lyst til at være to i stedet for én, og deraf følger betegnelsen, at det er ’cuffing season’. Folk lænker sig gerne sammen i forhold for at have en at hygge sig. For nogle er det med tanken, at det kun skal vare ind til, det igen er forår. Heldigvis kan hygge i de mørke måneder også medføre romantiske følelser – og hvem ved: Måske de varer ved meget længere end til foråret?

Nu hvor du er klædt ekstra på til at date – skulle du måske prøve at deltage i et dating-event? Se aktuelle events her.

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Artikler

Profiler på Dating.dk

Opret din gratis profil nu

- når du er klar til en rigtig kæreste

Bliv klogere på singleliv og kærlighed

Ja tak - jeg vil gerne modtage Dating.dk's nyhedsbrev og være sikker på altid at få nyheder, events, inspiration, markedsføring og tilbud direkte i min indbakke

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet. Vi passer godt på dine oplysninger - læs mere i vores persondatapolitik.

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand