Dating i disse specielle uger

Vi går sammen, men hver for sig, lige nu igennem en meget alvorlig tid, hvor vi alle tager ansvar for, at situationen forhåbentlig snart normaliseres igen. Det kan mærkes på vores alles liv.

At være single i en tid med meget alene-tid kan let frembringe en uventet stor ensomhed. Mens venner og måske deler hverdagen i hjemmet med deres familie, kan det være, at du er i en situation, hvor du må forholde dig helt alene i længere tid. Dette kan naturligvis fremprovokere mange svære tanker. Er dette din realitet, så er denne tid en invitation til at praktisere et højt niveau af selvkærlighed og selvvalidering. Det kan også være, du oplever, at det er vanskeligt at komme videre med dit kærlighedsliv, når nu vi lige nu ikke kan mødes fysisk, som vi plejer. Denne artikel er til dig, som har brug for kærlighed og en følelse af at høre til, på trods af at din dagligdag måske i øjeblikket foregår alene og anderledes end normalt. Den er desuden også til dig, der godt kunne bruge lidt inspiration til, hvordan du dater både dig selv og andre i denne tid.

Hvis ensom


Mennesket er et flokdyr. Instinktet til at drages mod sammenhold og grupper kan derfor ikke elimineres helt - uanset hvor individualistiske vi så er - da dette er en del af vores genetiske kodning. Af denne grund kan det være virkelig svært, hvis vi er single og skal være alene flere uger i træk. Hvis du har denne oplevelse, så vil jeg som det første minde dig om, at dine følelser er valide, at du er tilstrækkelig som menneske, og at du er elsket. Du hører stadig til - trods at du lige nu føler dig alene og udenfor - og alting skal nok gå.

Dernæst vil jeg opfordre dig til at være sårbar og ærlig overfor dine nærmeste, omkring hvordan du har det. Ring og snak med dine venner, veninder eller din familie og fortæl om dine følelser så folk kan støtte dig. Ofte afholder vi os fra at fortælle, når vi har det svært af frygt for at blive dømt, virke svage eller at være en byrde for de mennesker, vi holder af. Men faktisk inviterer vi mennesker tættere på, hvis vi tillader dem at støtte os, når vi gennemgår svære stunder. Desuden er du helt sikkert ikke den eneste, du kender, der er nødsaget til at opholde dig mere inden døre i denne tid. Dette betyder, at der garanteret er flere mennesker i din omgangskreds, som har bedre tid til at sludre og catche up, end de plejer. Tillad dig selv at mærke, hvor svært det kan være at være single - men hvis du har mod på det så prøv også at åbne op og gør det muligt for dine nærmeste at være der for dig. Føler du ikke, at du har nogen at snakke med overhovedet, eller føles det for skræmmende, at fortælle til andre at du har det svært, så er en dagbog en fantastisk opfindelse, som gør det muligt for dig at støtte dig selv på smukkeste vis. At skrive ting ned kan mange gange hjælpe os til at føle os set og valideret eller hjælpe os til at være mere kærlige overfor os selv.

Selvkærlighed og en lang date


Udover at anskue denne tid som en mulighed for at være sårbar og ærlig, så vil jeg også opfordre dig til at betragte denne tid som en invitation til selvudvikling og til at se de næste to uger som en lang date, du har med dig selv. Det er altid sværere at være alene, hvis ikke man føler, at man selv har valgt det: Men hvad nu hvis du forestillede dig, at du selv har valgt denne isolering. Hvad nu hvis du forestillede dig, at du er taget på en lille ferie med dig selv, og at det handler om at skabe de bedste 14 dage i dit eget selskab. Du kan godt ringe til andre mennesker, men dit primære formål er at dyrke dig selv.

Hvis du skulle afsted på en drømmeferie, hvad ville du så lave? Fyld de næste to uger ud med den bedste version af det, som du kan skabe uden at ses med andre mennesker. Dyrk motion med online videoer, læs bøger, se de serier, du ikke har haft tid til. Lav lækre spillelister og lyt til skøn musik - som du måske endda danser rundt i din stue til. Lyt til din krop og giv den ro og stimulering uden dårlig samvittighed, for du kan vitterligt ikke gøre andet end at fokusere på dig selv lige nu. Se det som du har mulighed for at vise dig selv al den opmærksomhed og kærlighed, du ikke får prioriteret at gøre i hverdagen. Ring til venner, veninder og familie efter behov, men sørg for at sætte dig selv i fokus. Du kan også eventuelt støtte dine lokale restauranter og bestille lækre middage som takeaway og således lave restaurantstemning hos dig selv.

Old school kurmageri


For de fleste af os gælder det, at vi i vores normale hverdag har travlt. Meget travlt. Og at vi for det meste forsøger at nå mest muligt. Vi skal fremad, vi skal være produktive, vi skal nå vores mål. Nu inviteres vi til at skrue ned for tempoet. Dette er ikke en dum ting, når det kommer til kærlighed og dating. I stedet for at storme frem og skynde os at mødes med mennesker, gør denne tid, at vi i stedet må tage tingene mere roligt og måske i et langsommere tempo lære nye mennesker at kende. Dels betyder dette, vi bedre kan se mennesker an, inden vi giver vores hjerte væk, og dels betyder dette, at vi kan dyrke romantikken lidt mere.

Lige nu opfordres vi til tålmodighed, og oplever at ydre omstændigheder holder os adskilt fra de mennesker, som vores hjerte er draget af. Igennem historien har de menneskelige møder ofte været begrænsede af forskellige omstændigheder. Hvad gjorde man dengang? Man længtes, og man dyrkede romantikken gennem breve og betænksomhed og ved at leve højt på de små gestusser. Dette øgede spændingen og hjalp kærligheden til at vokse, så hvordan kan vi gøre det i dag?

Vi kan i denne udfordrende tid dyrke romantikken på præcis samme måde, som vores forfædre gjorde det. I denne tid er det oplagt at bruge mere tid på at kredse for de signaler og meddelelser, vi sender. Måske du nu skriver en lang e-mail, der er velovervejet, måske du sender blomster, måske du laver en spilleliste, med personen du ser i baghovedet, som du efterfølgende deler med ham eller hende. Det kan også være, at I holder virtuelle dates. Vær kreativ. Hvordan kan du skabe flirt, grin og forbindelse over afstand? Dette bliver en del af den særlige historie I sammen er ved at skabe, hvilket du kan læse meget mere om her.

Værdier


Foruden det at denne tid kan være med til at skabe en fælles historie, så er denne situation også en mulighed for at lære personer lidt bedre at kende under overfladen, eller til at se om den person, du ser, deler det værdisæt, du selv har.

Vores handlinger i denne tid afslører, hvordan vi tænker, føler og forholder os til andre mennesker. Ting, der er vigtige at vide, når man søger at finde en person, man passer sammen med.

Det kan godt være, at vi ikke kan mødes med mennesker i denne tid, men vi kan stadig godt have dybe samtaler. Du kan få inspiration til flere dybdegående og interessante samtaleemner i denne artikel.

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Artikler

Profiler på Dating.dk

Opret din gratis profil nu

- når du er klar til en rigtig kæreste

Bliv klogere på singleliv og kærlighed

Ja tak - jeg vil gerne modtage Dating.dk's nyhedsbrev og være sikker på altid at få nyheder, events, inspiration, markedsføring og tilbud direkte i min indbakke

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet. Vi passer godt på dine oplysninger - læs mere i vores persondatapolitik.

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand