Kærlighed i en tid med forandring

Verden er på et par uger helt forandret, og det kan virke skræmmende at stå i en situation, hvor vi ikke kender udfaldet eller tidslinjen i den proces, som vi er i. Uvisheden, når vi står i forandringer, kan nogle gange få os til at handle irrationelt - især hvis uvisheden fører til ængstelighed. Mange kan sikkert relatere til disse følelser i forbindelse med den nuværende situation i Danmark og resten af verden. Men vi kan også opleve ængstelighed og uvished i en mindre skala og på et mere individuelt plan, fx når vi møder et nyt menneske, som vi får følelser for, eller hvis vi bliver afvist af en kæreste. Her kan vi også opleve at vores verden forandrer sig, og at vores hoved fortæller os at denne forandring kan være farlig. Men det er vigtigt at huske, at vi har et alternativ til at handle i frygt, når vi står i sådanne situationer. Vi kan vælge tillid, og vi kan handle ud fra fuld tilstedeværelse i nuet, hvilket giver os mere velovervejede handlinger og et bedre overskud. I denne artikel finder du råd til at bevare roen og overblikket, så du bedre kan tiltrække, få øje på, og handle i forhold til kærligheden i en tid, hvor din verden måske vendes på hovedet.

Tillidsfuld livsindstilling


Selvom vi ikke kontrollerer andre mennesker eller større ydre omstændigheder i livet, så har vi et valg når det kommer til nye usikre omstændigheder, som dem der påvirker vores samfundssituation lige nu: Vi kan grave os ned i et hul og handle i frygt, eller også kan vi forsøge at bevare modet og roen, og bruge tiden til at se indad og blive klogere på os selv og vores potentiale. Vores livsindstilling og den måde vi lever på, påvirker hvor meget kærlighed, vi oplever, og også den mængde kærlighed vi tiltrækker. I disse dage, hvor Danmark er lukket ned, oplever vi en fælles udfordring, som påvirker hele samfundet, og som kræver en fælles indsats. Samtidig oplever vi også nogle individuelle udfordringer når vores muligheder for at være sociale sammen, begrænses. Det stiller os nemlig i en situation hvor vi er tvunget til at se indad som individer. Vi er nu hver for sig, og må forholde os til hvad denne forandring betyder på et personligt niveau. Hvor viede kan vi være til os selv, når alt andet omkring os forandres og følelses-bølgerne går højt? Lignende følelser og spørgsmål gør sig ofte gældende fx i situationer hvor vi går fra at have været single, til at være i et forhold, og ligeledes når vi går fra at have været en del af et par, til igen at være single.

Det bedste værn vi har mod at handle i frygt, er at vælge tilliden og et positivt livssyn. Dette valg giver bedst mening, da det jo ikke hjælper at bekymre sig om ting, som er ude af vores kontrol. Derimod kan vi gøre en forskel, hvis vi holder hovedet koldt og bibeholder et positivt fokus på os selv. Hvis du hele tiden fokuserer på det negative som foregår, eller konstant udpeger alle farerne for at noget skal ende galt, så vil du få det svært, fordi frygt avler mere frygt. Bekræfter du i stedet overfor dig selv at alting nok skal gå, så skaber du mere ro i din krop. Ligeledes skaber du også mere kærlighed ved at fokusere på al den kærlighed, du oplever. Spørg dig selv: “hvor kan jeg se kærlighed i denne situation?”. Når du står i en ensom situation, så oplist eventuelt alle de positive og smukke ting, som du oplever fra venner og familie (samt arbejdsgivere og regeringen lige nu), som forsøger at passe på dig. Du kan også vælge at lave en rutine hver aften før du går i seng, hvor du skriver tre ting ned, som du er taknemmelig for.


Forandringer og kærlighed


Forandring gør ofte ondt, hvis vi holder fast i fortiden og sådan som tingene tidligere var. Hvis vi i stedet omfavner forandring, betyder det at vi åbner os for nye muligheder og for at lære af den situation, som vi står i. Bare fordi vi ikke før har oplevet det, som fremtiden har i vente for os, så betyder det ikke, at det ikke kan være bedre, end det vi hidtil har oplevet. Her er tilliden igen vigtig. Hav tillid til fremtiden - selvom du måske ikke kan se, hvad den bringer. Hele menneskeheden bliver lige så stille opmærksom på vores forbundenhed med hinanden. Stol derfor på, at ethvert menneske gør sit bedste for at støtte samfundet, og stol på at kærligheden nok skal finde dig i fremtiden - hvad end det er nu, eller om to måneder. Forandring foregår fra indersiden til ydersiden, men den må forankres i tillid. Det er let at fortabe sig i bekymringer om ting, som du ikke har indflydelse på, men hvis du i stedet giver slip og blot handler så godt du kan i nuet, så skaber du mere plads til at verden kan falde på plads, præcis som den skal.

Vi kan lære af hinanden – når vi er kærlige ved hinanden


Når vi står i en situation som vi finder svær, sker det ofte at svære følelser opstår. Her er det let at dømme andre mennesker - særligt dem, der ser tingene anderledes end os selv. Stærke følelser giver typisk stærke reaktioner, og dette kan nemt resultere i, at vi bliver splittede og isolerede. Det gælder, hvad enten vi står i en kollektiv situation og oplever en trussel, eller hvis vi er i en situation med ét enkelt andet menneske, som vi mærker kan såre os. Nøglen til at undgå isolation og splittelse er barmhjertighed og kærlighed. Både overfor os selv og overfor andre. Det er så let at glemme, at vi alle kan leve i den samme virkelighed, og stadig opleve den vidt forskelligt. Derfor er det vigtigt, at vi ikke dømmer hinanden, men snarere er nysgerrige på, hvorfor andre som har anderledes holdninger, handler på en anden måde end os. Kun herved kan vi lære af hinanden og om os selv - og kun herved kan vi bygge broer.

Hvis du oplever at blive afvist af en person, som du har datet i et stykke tid, så kan du vælge at lære af situationen, eller at afvise dens visdom. På samme måde har vi lige nu, kollektivt set, det samme valg. Når der er forskelle, som fremprovokerer svære følelser, så inviteres vi til at lytte indad og stole på vores egen sandhed. Men det betyder ikke nødvendigvis, at vi bør afvise andre mennesker. I stedet kan vi vælge at møde disse mennesker, med en mere kærlig og omfavnende tilgang. Spørg dig selv, hvad du kan lære af vedkommende, eller hvordan du eventuelt kan blive klogere på, hvorfor han eller hun mener og handler som vedkommende gør. Undgå at dømme og søg i stedet forståelse, og udvis accept og kærlighed. Når vi møder andre mennesker med åbenhed og kærlighed, lettes spændinger og modstand som regel helt automatisk. Det er her, vi kan hjælpe hinanden til at udvikle os og sammen skabe mere kærlighed.

Ro og perspektiv


Som tidligere nævnt i artiklen, oplever mange af os en vis usikkerhed og ængstelighed forbundet med vores nuværende samfundssituation. Dette har alle mulige indvirkninger på vores tankegang og på vores helbred. Hvad enten det er den nuværende situation, der stresser dig eller noget andet, som påvirker dig, så kan du skabe mere ro og et bedre overblik for dig selv, ved at skabe forbindelse til din krop. Når vi er i kroppen, beroliger vi vores nervesystem, og en positiv effekt er, at vi kan vi træffe bedre valg og handle med mere overskud, hvilket ofte skaber bedre resultater.

Når tingene virker skræmmende eller stressende, så fokuser på dine sanser og brug eventuelt naturen til at skabe jordforbindelse og en følelse af tryghed. Læg hånden på din mave og mærk din vejrtrækning, mens du tillader dig at sænke skuldrene. Læg dig ned og mærk gulvet under hele din krop. Luk øjnene og fokuser på de lyde, som du kan høre omkring dig. Alt dette vil hjælpe dig til at huske, at du lever, at få ro i hovedet og at huske, at det hele nok skal gå. Gå eventuelt også i haven, en tur i skoven eller til havet (selvom du naturligvis skal huske på, at holde afstand i disse tider) for at blive mindet om, at noget er større end dig, og at du kun kan handle efter bedste evne i dine små interaktioner. Når vi slapper af, og derefter tager et fugleperspektiv på en situation, så hjælper det os ofte til at forstå, meningen med det der udfolder sig foran os. Det kan også hjælpe at mærke efter, hvad du hidtil har lært af den situation, som du står i? Er der mon noget i dit liv, du skal påskønne mere end du gør nu? Eller har du behov for at lave ændringer? Når vi høster visdommen af vores udfordringer, skaber vi ofte mere forståelse og større accept af situationer, der er vanskelige.

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Artikler

Profiler på Dating.dk

Opret din gratis profil nu

- når du er klar til en rigtig kæreste

Bliv klogere på singleliv og kærlighed

Ja tak - jeg vil gerne modtage Dating.dk's nyhedsbrev og være sikker på altid at få nyheder, events, inspiration, markedsføring og tilbud direkte i min indbakke

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet. Vi passer godt på dine oplysninger - læs mere i vores persondatapolitik.

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand