Sådan får du ham til at åbne op

Det er svært for de fleste mennesker at være sårbare, og på det seneste er jeg blevet opmærksom på hvordan sårbarhed for mænd, ofte indeholder et ekstra lag af kompleksitet. En mulig årsag kan være, at de fleste mænd gennem deres opvækst har lært, at en mands styrke er hans værdi; hans evne til at ‘være en mand’, og det at kunne ‘mande sig op’. Maskulin energi og styrke er både nødvendigt og virkelig smukt, når det bruges rigtigt. Men det kan også være hæmmende hvis man som mand, ikke tillader sig at føle eller udtrykke hele sit følelsesregister. Det er selvfølgelig op til en mand selv at finde modet, til at bryde ud af en begrænsende og fastlås kønsrolle (hvis han befinder sig inden for rammerne af sådan en). Som kvinde kan du dog gøre meget for at gøre det lettere for ham.
Derfor beskriver denne artikel 6 praktiske ting, man som kvinde kan gøre, for at skabe plads til at en mand kan åbne mere op. Den er derfor særligt til dig som gerne vil være sammen med en åben mand, der lever som den bedste og fuldeste version af sig selv.

Fortæl hvad det betyder for dig, når han er åben


Det er ikke hensigtsmæssigt at presse et andet menneske, til at gøre noget som vedkommende ikke selv vil. Derimod må man skabe et rum som giver personen mulighed for at handle. Ofte opstår der nemlig en mere naturlig lyst til at dele, når vi ikke prøver at hive det ud af andre. Det kan være en god idé at du fortæller hvor dejligt og tiltrækkende du synes det er, når mennesker (eller mænd) helt ærligt fortæller hvordan de har det. Her kan du uddybe og fortælle hvorfor du synes det er en god ting. Du kunne f.eks. fortælle, at du føler at du bliver lukket ind, at det er dejligt at du ikke behøver at være tankelæser, at det gør tingene nemmere osv. Du kan også sige, at det signalerer selvtillid og mod når man tør dele ting, som man føler sig usikker omkring. Ord som ’mod’ og ’selvtillid’ er gode, da disse ofte er kvaliteter som de fleste mennesker ønsker sig. Det vigtigste er, at du på denne måde fortæller om hvorfor åbenhed er positivt og betyder noget for dig. Derved kan du bedre skabe et rum hvor det føles trygt at åbne op og dele, og derfra skabe et fundament som bygger på åbenhed. Du skal naturligvis ikke sige noget som du ikke mener, så hold det ægte og sig kun ting der er sande for dig.

Fremhæv positive situationer hvor han før har åbnet op


Ligesom du kan fremhæve ting du ønsker dig i fremtiden, kan du også fortælle om tidligere situationer, som du virkelig satte pris på. Det er altid lettere at gentage en handling, hvis den har en positiv betydning for en selv og andre. Du kan bl.a. fortælle om alle de positive følelser som oplevelsen frembragte i dig, f.eks. hvor tæt du følte I var, eller hvad det betyder for dig når han fortæller om sine udfordringer. Det kan være med til at skabe tryghed, når du på denne måde udtrykker den særlige betydning det har for dig, at I kan have disse samtaler. På denne måde gør du det lettere for ham at dele følsomme emner med dig, samtidig med at samtalerne bliver en del af noget der tømrer jer tættere sammen.

Skab trygge rammer så han tør åbne sig op


I situationer hvor nogen deler følsomme emner, er det altafgørende at vi kan skabe et trygt rum. Derfor er det vigtigt, at vi er i stand til at møde – og forholde os til – de følelser som bliver italesat og som opstår. Det indebærer at vi byder følelserne velkommen, og ikke afviser dem. Hvis en person fortæller om noget der gør ham vred, ked af det, frustreret eller andet, så er det vigtigt at du ikke er bange for de følelser. Bliver vi bange når et menneske viser os sin sårbarhed, så sender vi ubevidst et signal om at personens følelser ikke er okay, hvilket vil betyde at vedkommende får sværere ved at dele lignende ting i fremtiden. Hvis vi ikke byder hans følelser velkommen så vil han ikke kunne stole på, at vi kan håndtere hans følelser. Det vil medføre, at han bliver selektiv ift. hvad han deler og at han derfor lukker af og holder tingene for sig selv.

Du kan dog skabe et trygt rum med plads til alle hans følelser, hvis du hviler i dig selv og ikke afviser ham, når han har en reaktion og/eller fortæller om sine følelser. Vær til stede og se det som din rolle at lytte til ham frem for at dømme, eller prøve at fikse ham eller situationen. Husk på at hans følelser ikke nødvendigvis har noget med dig som person at gøre, men at de er udtryk for hvor han er, og hvordan han har det med noget. Når han åbner op, er det ofte en situation der handler om følelser og forståelse, snarere end det handler om dig.

Vis at sårbarhed også er styrke


Når nogen er sårbare og udtrykker hvordan de har det, er din vigtige rolle at forblive åben. Du skal ikke udvise medlidenhed, gå i panik eller i forsvarsposition. Det er ikke hensigtsmæssigt at du signalerer, at han er en stakkel. Dette vil virke nedladende og kan give ham en følelse af mindreværd. Fremhæv i stedet hvor stærkt det er, at han tør dele sine svære følelser med dig. På denne måde ærer du ham og signalerer samtidigt, at du kan håndtere hele hans følelsesregister.

Det kan være svært at vide hvad man skal sige, når nogen fortæller om svære oplevelser eller følelser. Mange gange er det fristende at feje tingene under gulvtæppet, hvis vi selv bliver lidt usikre ved situationen. Men ofte er det bedste du kan gøre præcis det modsatte. Fortæl ham hvor meget du beundrer hans ærlighed og hvor fantastisk du synes det er, at han åbner op. Du kan du gøre det i selve situationen, men faktisk har det også en positiv og stærk virkning, hvis vi siger det efterfølgende. Det kan være senere på dagen eller dagen efter, at du igen tager emnet op for at bekræfte ham. Det betyder nemlig at du har givet dig tid til at tænke over, det han har fortalt.

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Artikler

Profiler på Dating.dk

Opret din gratis profil nu

- når du er klar til en rigtig kæreste

Bliv klogere på singleliv og kærlighed

Ja tak - jeg vil gerne modtage Dating.dk's nyhedsbrev og være sikker på altid at få nyheder, events, inspiration, markedsføring og tilbud direkte i min indbakke

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet. Vi passer godt på dine oplysninger - læs mere i vores persondatapolitik.

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand