Sådan håndterer du en afvisning

At acceptere et nej


Hvis vi reagerer meget negativt eller voldsomt når nogen vælger os fra, er det ofte fordi afvisningen har bragt nogle svære følelser eller uforløste problemer til overfladen. I sådanne situationer er det vigtigt at kigge indad og arbejde med sig selv, for at finde frem til, hvad det underliggende problem egentlig er. For når vi som voksne mennesker hviler i os selv og er i balance, så kan vi for det meste godt håndtere, ikke at få vores vilje, og at blive afvist. Det er okay at stille spørgsmål og at blive skuffet eller ked af det, men det er ikke okay at angribe, når et andet menneske giver os et nej. Alle har ret til at ombestemme sig, så hvis en person som vi har set vælger, at det ikke skal være os to alligevel, så bliver vi nød til at acceptere det. Der er jo netop ingen garantier i kærlighed, desværre. Men når alt kommer til alt, er vi jo heller ikke tjent med et menneske, som ikke vil os. Desuden gælder det for langt de fleste mennesker, at det faktisk kan være svært at afvise andre, da vi som regel ikke ønsker at skuffe eller gøre andre kede af det. Ved at acceptere en afvisning møder vi således både os selv og den anden person med kærlighed.

Hvilken person ønsker du at være?


Det er ofte let at være den bedste version af os selv, når alt kører på skinner. Modsat er det straks sværere at være den mest fantastiske version af os selv, når vi møder modgang. Står du overfor noget svært, som f.eks. en afvisning, kan du vælge at tage det i stiv arm og som den bedste version af dig selv, eller lade dig opsluge af frustration, bitterhed og sårede følelser. Ved at acceptere afvisningen kan du rejse dig, i stedet for at lade oplevelsen holde dig nede. På denne måde viser du både karakter og styrke overfor dig selv og den som afviser dig. Samtidig viser du også at du kender dit værd og vælger dig selv, frem for at lade dit værd afhænge af, om et andet menneske vælger dig eller ej.

Du er rigtig – også selvom I ikke er rigtige for hinanden


Hvis det gør meget ondt, når en person afviser dig, så er det en god idé at stille sig selv følgende spørgsmål: “Gør det ondt at miste denne person, eller er det forestillingen om denne person, som gør ondt at miste?” Svaret på dette spørgsmål vil tydeliggøre om du har forelsket dig i selve personen, eller de tanker som du havde om personen. Det er også en god idé at overveje, hvor langt du nåede at komme med vedkommende og hvor godt du egentlig kender personen i realiteten. Når nogen afviser os, handler det nemlig ikke nødvendigvis om os som person, det handler ofte om, at personen ikke mente at det var et match. Når du siger nej til at blive behandlet som et ‘måske’ betyder det, at du kan omfavne en afvisning, fordi du kun vil acceptere et ”helt ja” fra den rette person. Det handler således om at fokusere på, at det ikke er dig, som ikke er rigtig, men at I som par ikke var rigtige for hinanden. På denne måde kan du erstatte negative følelser omkring din person med en mere realistiske forståelse af, at nogen mennesker bare passer bedre sammen end andre og omvendt. Det betyder også, at der selvfølgelig er nogen som du passer helt rigtigt sammen med, det er bare ikke den person, som har afvist dig.

Erfaringer skaber læring og viser dig vejen frem


Når vi afvises, er det en god idé at stille sig selv spørgsmålet: Hvad kan jeg lære af denne situation? Hvor kan jeg blive bedre? Og hvilket forhold ønsker jeg mig? I stedet for at lade en afvisning blive et hak i selvtilliden, så lad den være en vejviser, der har retning mod den helt rette kærlighed og det helt rigtige forhold. Det er altid godt med feedback, og hvis du ser et usundt mønster i den måde, folk behandler dig på, kan det være, at der ligger noget arbejde i at ændre dit eget handlemønster for at opnå et andet resultat. På denne måde kan det altså være en kærkommen oplevelse, når nogen afviser os. Kun gennem erfaring kan vi finde ud af præcis hvilken person, som er god for os eller hvilke ting, der er vigtige for os i et forhold. Jo bedre du kender dig selv og de ønsker du har, jo nemmere er det at finde den person som er helt rigtig for dig.

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Artikler

Profiler på Dating.dk

Opret din gratis profil nu

- når du er klar til en rigtig kæreste

Bliv klogere på singleliv og kærlighed

Ja tak - jeg vil gerne modtage Dating.dk's nyhedsbrev og være sikker på altid at få nyheder, events, inspiration, markedsføring og tilbud direkte i min indbakke

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet. Vi passer godt på dine oplysninger - læs mere i vores persondatapolitik.

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand