Amanda Lagoni: Når jeg er tæt på mig - er der kortere til dig

Hvordan kommer vi tættere på os selv og dermed tættere på kærligheden? Det har vi spurgt parterapeut og sexolog Amanda Lagoni om.

Af Amanda Lagoni

“Jeg vil gerne have en kæreste - men det lykkes ligesom ikke. Jeg synes det virker umuligt at møde nogen, og dem jeg møder er slet ikke interessante. Det føles ærlig talt som en ørkenvandring”.

Sådan sagde en klient forleden dag i sofaen, i min klinik. Og jeg kan godt forstå frustrationen. Det er svært for mange, at finde en partner, og det er ikke lettere lige nu - under en pandemi.

Jeg taler med mange singler i min klinik, omkring dét at være single, at lede efter kærligheden, om seksualitet og om længslen efter tosomheden.

Mange har gjort sig klart hvad de leder efter, hvilken slags kæreste de gerne vil have, hvilke kvaliteter han eller hun skal have, og hvilke værdier vedkommende skal have. Og det er meget fint. Det er altid godt at gøre sig bevidst hvad man leder efter.

MEN - hvad der er endnu vigtigere, og hvad der i min optik gør den største forskel - både for dit singleliv og for dit kommende parforhold, er når vi tager stilling til os selv. Når vi gør os klart, hvem vi gerne selv vil være, hvilke kvaliteter vi gerne vil fremelske i os selv, hvad vi vil bruge vores tid på, hvilken slags partner man gerne vil være, og hvad der er nydelsesfuldt og vigtigt for dig.

Mens vi venter på at møde vores kommende partner, kan vi fokusere på at komme tæt på os selv. Des tættere du er på dig selv, des kortere vil der være til en anden. Når vi gerne vil være tæt på et andet menneske, er det en forudsætning at være i kontakt med sig selv. Med egen krop, egen nydelse, egne behov og egne værdier.

Des dejligere du har det, des mere du nyder din tid, din hverdag og din krop, des lækrere bliver det at være single, og des mere attraktiv er du desuden også, for en kommende partner. Jo tydeligere vi står for os selv, og des mere i kontakt med os selv og vores egen krop vi er, des tydeligere vil vi stå for en partner eller en date.

Hvordan gør vi så det?Skriv ned;

Hvem vil jeg gerne være? Hvad vil jeg gerne gøre? Hvad er vigtigst for mig? Hvad nyder jeg? Hvad giver mit liv indhold og mening? Afspejler min hverdag dette? Hvor skal der skrues op?

Brug også tid på at nyde din krop - hav solosex og giv dig selv og din krop nydelse. Nydelse gør os glade og tilfredse - og nydelse smitter!

Nedenstående, er en øvelse i at skabe bevidsthed om, hvor du er, og hvad der sker i dig. Og hvordan det kan påvirke dine relationer, eller hvordan dine relationer påvirker dig. Øvelsen bringer dig tættere på dig selv og gør dig bevidst om, hvad du møder andre med.

Du vil sandsynligvis også opdage, at et af de tre områder er sværere end de andre og kræver mere træning at nå ind til. Det er god læring og fortæller dig noget om, hvor kontakten til dig selv er svagest, og højst sandsynlig er dét, det samme område, som din kontakt til andre er udfordret på.

Kom tæt på dig selvAt være tæt på sig selv kræver, at vi besøger vores eget system for tanker og følelser dagligt. Det kræver øvelse og kontinuerlighed.

Brug en notesbog som din logbog. Du kan også notere på telefonen.
Brug dagligt fem minutter på at skrive dit øjebliksbillede ned:

• To sætninger eller ord om, hvad du mærker i din krop.

• To sætninger eller ord om, hvad der optager dine tanker.

• To sætninger eller ord, der beskriver dine følelser.

Kig på det, du har noteret. Ud fra dette kan du så komme i kontakt med et behov du har her og nu? Og kan du selv møde det? Eller skal du bede om hjælp?

Vil du vide mere? Følg med på Valentine's Day!


I anledning af Valentine's Day den 14. februar, sender Amanda Lagoni live kl. 19.30 på Dating.dk. Her går hun i dybden med emnet. Tilmeld dig lige her

Amanda Lagoni har netop udgivet bogen At elske er ikke en følelse , som er en håndbog til varig kærlighed, et lystfuldt sexlix og givende kommunikation i parforholdet. Du kan købe bogen lige her.

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Artikler

Profiler på Dating.dk

Opret din gratis profil nu

- når du er klar til en rigtig kæreste

Bliv klogere på singleliv og kærlighed

Ja tak - jeg vil gerne modtage Dating.dk's nyhedsbrev og være sikker på altid at få nyheder, events, inspiration, markedsføring og tilbud direkte i min indbakke

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet. Vi passer godt på dine oplysninger - læs mere i vores persondatapolitik.

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand