Derfor er det ikke tilfældigt, hvem du bliver forelsket i

Sommerfugle i maven, berusende glæde: Du er forelsket. Men det er ikke tilfældigt, hvem du bliver forelsket i.

Af Dorte Ravn

Kender du til følelsen af sommerfugle i maven og en kriller spænding, hver gang du er i nærheden af en person, som du er forelsket i?

Englene spiller harpe, når Amor sender sin pil afsted og den rammer dig så dybt, at du ikke er i stand til at tænke på andet end den person, du er forelsket i.

Du er sikker på, at du endelig er på vej til at få alt det, du hele tiden har ledt efter og drømt om. Du føler dig set, hørt og mødt. Det er så let at være sammen med den person, du har forelsket dig i. I hvert fald når det bliver gengældt af vedkommende, du er forelsket i.

• Det er det her, du har ledt så længe efter!
• Og måske næsten havde opgivet at finde!

Når du er sammen med vedkommende, er det let at være dig. Verden ser bare anderledes ud i denne tilstand. Alle problemer forsvinder som dug for solen, og du kan (næsten) leve af kærlighed og kildevand.

Når forelskelseshormonerne fordufter


Men pludselig en dag får du en indre fornemmelse af, at vedkommende er ved at trække sig. Måske begynder du at føle dig kritiseret, når din partner taler til dig.

Måske føler du dig omklamret og presset, fordi vedkommende hele tiden vil være sammen med dig. Eller vide, hvor du er, og hvad du laver!

Du har nu enten ikke længere brug for at være sammen hele tiden. Eller også har du netop brug for en endnu større og tættere kontakt.

For at undgå det, du frygter allermest!

Hvad forelskelse rent faktisk betyder


Pludselig er selvsamme person ikke længere alt det, du troede! Du synes, at vedkommende, som du var så forelsket i, har forandret sig.

Noget er forandret og du er overbevist om, at det handler om modparten.

I virkeligheden betyder forelskelse blot, at noget er genkendeligt for din underbevidsthed.

Hos de personer, du bliver tiltrukket af, får du nemlig leveret en mulighed for følelsesmæssigt at få det, som du af en eller anden grund ikke fik i din barndom. Den person, du har forelsket dig i, er i stand til at påvirke nøjagtigt de sår, du bærer med dig, men som du i stedet har brug for heling af. Når forelskelsestilstanden langsomt klinger af, vil du bittert erfare, at du endnu engang har fået nøjagtigt de samme negative dilemmaer fra barndommen, som du havde håbet på at undgå!

Derfor ender du i det samme mønster uanset, hvem du er kæreste med.

Dit skjulte ubevidste kærlighedsmønster


Hvis du f.eks. tidligere har oplevet afvisning; en følelse af ikke at være vigtig eller ikke at blive hørt, set og mødt, så er der ganske enkelt en grund til det! Det er ikke sikkert, at du er klar over, hvad baggrunden er! Og det har desværre ikke kun noget med din ekskæreste at gøre!

Årsagen ligger i de ubevidste, negative og skjulte overbevisninger, du fik med dig længe før, du var gammel nok til at date. Længe før du overhovedet vidste noget om kærlighed mellem to voksne mennesker.

Få det kærlighedsliv, du drømmer om


Det allervigtigste du kan gøre, før du begiver dig ud på datingmarkedet på jagt efter en ny kæreste, er at starte med at rydde op i det, du ubevidst tager med dig fra et parforhold til næste.

Start med at blive bevidst om, at du er den eneste konstante i alle de parforhold, du har været en del af. Dette betyder, at problemet ikke kun ligger hos de partnere, du tidligere har været i parforhold med.

Brug din tid som single på at tage på en personlig udviklingsrejse.

Reflekter lidt over, hvad der er gået galt i dine tidligere parforhold:
Hvad var det modparten gjorde, som du reagerede negativt på?
Hvad var det, du bare ikke kunne holde ud?

Spørg dig selv, hvilket behov du ikke fik opfyldt, når din ekskæreste gjorde det, der påvirkede dig negativt.
Mærk dernæst ind i, om dette behov er genkendeligt for dig. Hvor gammel var du mon, første gang dette behov ikke blev opfyldt for dig? Forsøg dernæst at få øje på, hvilken ubevidst adfærd du selv bidrager med, i forsøget på at undgå det, der påvirker dig negativt. Selvindsigt er første skridt frem mod forandring. I stedet for kun at få øje på ”de andres” adfærd, så vend spejlet og find modet til at få øje på det, du selv har mulighed for at forandre på. Disse første skridt til at opnå større selvindsigt, vil gøre dig klogere på dig selv, og give dig bedre muligheder for at være medskaber af et godt forhold næste gang Amors pil rammer.


Om Dorte Ravn
Dorte Ravn er kærlighedscoach indenfor single coaching og parterapi, og specialist i at finde og forløse de skjulte barrierer, der ubevidst skaber problemer i et kærlighedsliv. Dorte Ravn hjælper primært singler med at finde og forløse det skjulte mønster, der ellers blot følger med fra parforhold til parforhold, og derudover bl.a. forfatter til bogen "Onlinedating, der dur – sådan laver du en datingprofil, der giver dig de rigtige match".

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Artikler

Profiler på Dating.dk

Opret din gratis profil nu

- når du er klar til en rigtig kæreste

Bliv klogere på singleliv og kærlighed

Ja tak - jeg vil gerne modtage Dating.dk's nyhedsbrev og være sikker på altid at få nyheder, events, inspiration, markedsføring og tilbud direkte i min indbakke

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet. Vi passer godt på dine oplysninger - læs mere i vores persondatapolitik.

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand