Coachen: Hvad jeg har lært af online dating

Jeg begyndte at netdate for mange år siden med en naiv forestilling om, hvor enkelt det var. 600 dates og mange både bitre, sjove, uhyggelige og overraskende erfaringer senere, har jeg lært at...

Af Bastian Larsen

...tale et helt nyt sprog. Et nyt sprog, der gjorde det nemmere for mig at komme på de dates, jeg gerne ville. Og som til sidst endte med den helt store kærlighed - så det KAN godt lykkes!

Da netdating kom og ændrede det danske kærlighedslandskab


Flere og flere søger kærligheden på nettet. Der er mellem en halv og en hel million aktive datingprofiler i Danmark fordelt på mere end 150 forskellige datingsites. Mellem hver anden og hver tredje par i dag, har mødt hinanden online.

Desværre har det ikke gjort kommunikationen mellem kønnene nemmere. De typiske klager jeg møder er, at

- kvinder ”drukner i beskeder fra alle de forkerte” og at
- mændene ”får aldrig et svar, eller bare sure afvisninger”

Hvorfor er det så svært at møde den rigtige


Hvorfor er det så svært at møde den rigtige, når nu vi alle sammen er der for det samme?

Jeg begyndte, at netdate for mange år siden med en naiv forestilling om, hvor enkelt det var. 600 dates og mange både bitre, sjove, uhyggelige og overraskende erfaringer senere, havde jeg lært at tale et helt nyt sprog, der gjorde det nemmere for mig at komme på de dates, jeg gerne ville.

Noget af det jeg lærte er, at flere af de traditionelle kønsrollemønstre desværre er kommet med på nettet. Kvinder forfalder til at vente på at ”den rigtige” skriver, og mænd ender med at være dem, der er ansvarlige for at tage initiativet. Det giver frustrationer for begge sider.

Hvordan kvinder (ofte) oplever netdating


Fra kvindens perspektiv vælter det ofte ind med beskeder, desværre er hovedparten, platte, indeholder mere eller mindre upassende billeder og bærer tydeligt præg af, at afsenderen ikke har læst profilen. Og mange kvinder sidder så og skal vælge imellem de mænd, der har henvendt sig, i stedet for at løfte blikket fra indbakken og selv lede efter en partner, som de selv vælger.

Jeg har selv begået den begynderfejl at skrive lange personlige breve til nyoprettede kvindeprofiler med et smukt billede og vente i en måned på et svar, jeg aldrig fik. Senere har jeg fundet ud af, at kvinder ofte drukner i beskeder, især når deres profiler er nye. Mange svarer ikke, fordi de simpelthen ikke husker det, ikke kan overskue at give en pæn afvisning, eller ikke føler sig forpligtede til at svare, når de ikke selv har startet kontakten.

Når kærlighedssonetter bliver til penisbilleder


Fra mandens perspektiv oplever han at blive ignoreret eller modtager bare en kort afvisning. Og det er her kærlighedssonetter bliver til penisbilleder.

Som mand reagerer mange på en af to måder i den situation. Nogle tyr til ultrakorte hilsner og platte billeder for at få en reaktion.

Og selvom jeg kender følelsen bag, så fandt jeg en anden vej og udviklede en forståelse for den kommunikation, der skal til for at nå personen på den anden side af skærmen.

Men det er svært! Særligt fordi der er et større element af sårbarhed, end man er bevidst om indenfor netdating. Især som mand. Det undskylder ikke dårlig opførsel, men som ny netdater kan negative oplevelser let komme til at styre den måde man senere kommunikerer på.

Om den lange liste med krav og forventninger til drømmepartneren


Jeg blev også overrasket over, hvor mange kvinder, der skriver lange lister om, hvordan deres partner skal være. Det skyldes måske, at kvinder oftere end mænd er opdraget med nogle klart definerede forestillinger om, hvordan deres partner og et parforhold skal se ud.

I starten skrev jeg ikke til en kvinde, hvis jeg ikke opfyldte alle punkter. Og sådan tror jeg, at mange af de mænd reagerer, der rent faktisk læser listerne. Jeg har senere været på mange rigtig gode dates med kvinder, hvis liste jeg ikke levede op til, uden at det var et problem.

Jeg opdagede også, at de mænd, der skrev til liste-kvinderne ofte var ligeglade med listerne og derfor også ligeglade med resten.

SÅ: Drop listerne. Det bliver kun en begrænsning og drømmepartneren er måske én kvalitet væk.

Fantastiske dates, pinefulde dates og online-vejen til kærligheden


Min personlige vej gennem netdating med hundredvis af dates var til tider pinlig, problematisk og uhyggelig men også meget lærerig.

Jeg har haft fantastiske oplevelser med kvinder, som jeg nok aldrig ville have inviteret på date, hvis jeg havde mødt dem i andre sammenhænge.

Jeg er gået fra dates med kvinder, der ikke var dem, de gav sig ud for at være. Og jeg har haft kedelige og pinefulde lange dates, indtil jeg lærte altid at starte med en kop kaffe i stedet for 3 retters middag.

I sidste ende endte det alligevel med den store kærlighed, så det kan godt lykkes <3

Hvis man formår at tage både sine gode og dårlige erfaringer med sig på en positiv måde, så bliver netdating en proces, hvor man udvikler sig og lærer nyt om sig selv. Men det stiller store krav til personlig integritet, og at man formår ikke at blive slået ud af de dårlige oplevelser og skuffelser, der uvægerligt vil være undervejs for både mænd og kvinder.

Hvis man vælger den vej, så kan det være en fantastisk rejse, hvor man lærer noget om, hvad man egentligt vil have ud af sit kærlighedsliv.

LIVE webinar på dating.dk med Bastian Larsen


Er du nysgerrig på at høre mere om Bastian Larsens erfaringer med online-dating, så se med her på Dating.dk torsdag d. 25. marts - tilmeld dig gratis her

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Artikler

Profiler på Dating.dk

Opret din gratis profil nu

- når du er klar til en rigtig kæreste

Bliv klogere på singleliv og kærlighed

Ja tak - jeg vil gerne modtage Dating.dk's nyhedsbrev og være sikker på altid at få nyheder, events, inspiration, markedsføring og tilbud direkte i min indbakke

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet. Vi passer godt på dine oplysninger - læs mere i vores persondatapolitik.

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand