Sex – en sikker og hurtig vej til kærlighed?

Er sex virkelig en hurtig genvej til kærlighed? Og er der forskel på mænd og kvinder når det handler om sex og kærlighed?

Af Dorte Ravn

Når du leder efter kærlighed og dermed er begyndt at date, er der mange faldgruber, som det er nødvendigt for dig at kende til.

Ikke mindst at undgå!

En af disse faldgruber er at stille din krop til rådighed for seksuel kontakt i håbet om, at det efterfølgende vil give dig det parforhold, som du med lys og lygte leder efter. Dette er dog et større problem for dig, der er kvinde, end det er for dig, der er en mand.

Fordi en kvindekrop reagerer helt anderledes end en mandekrop i forhold til de hormoner der efterfølgende frigives i kroppen. En kvindekrop begynder helt automatisk at udvikle en form for tilknytning til den mandekrop, hun har haft sex med.

Det samme gør sig ikke gældende i en mandekrop. Det er derfor lettere for en mand at have sex uden en efterfølgende følelsesmæssig tilknytning.

Mange kvinder oplever som en konsekvens heraf, at de efterfølgende ikke hører mere fra den mand, hun netop har haft sex med.

En indirekte frygt for afvisning


Jeg ser det at ”give sex i håbet om.....” som en måde at forsøge at blive ”valgt til” på.

Men når du stiller din krop til rådighed som følge af et indre behov for at blive valgt til, så vil du oftere stå skuffet tilbage, uden at have fået det, du håbede på. Hvis du ubevidst er bange for at blive afvist, vil du indirekte have en tendens til at gøre alt for at undgå at blive afvist.

Det betyder bl.a., at du kan have svært ved at sige nej. Du er angiveligt heller ikke i kontakt med egne behov eller grænser for, hvad du vil gå med til.

Alt, hvad du ved er bare, at du helst ikke vil afvises!

Når frygten for at blive afvist ubevidst styrer dig, vil du have en tendens til at sige ja til sex, før du selv føler dig klar hertil. Du går oftere med til det, modparten ønsker og lægger op til i håbet om, at blive valgt til.

Hvis det så ender med, at du efterfølgende ikke hører mere fra selvsamme person, som du lige har haft sex med, så føler du dig afvist fra et meget dybt sted. Jo flere gange, du har befundet dig i dette dilemma, jo værre føles det for dig. Og det er sværest for kvinder jf. forskellen i de hormoner, der udløses efter sex.

Sådan undgår du at hormonerne snyder dig


Jo bedre du kender dig selv og dit eget værd, jo bedre er du rustet til både at kunne sige ja og nej.

Før du begiver dig ud på en ny date, så sørg for, at du har defineret dine egne standarder for, hvad du vil være med til på første date, så du ikke lader tilfældigheder være afgørende for dit fremtidige kærlighedsliv. Beslut dig også for, hvad det er, du leder efter og håber på at få i dit næste parforhold.

Husk, at du er den, der skal være tro mod det, du leder efter!

Det betyder bl.a., at du øver dig på at være i stand til både at sige ja og nej, så du på den måde kan forsøge at undgå at stå skuffet tilbage. Hvis du siger ja til sex, så sørg for, at du ikke kun siger ja i håbet om at blive valgt til.

Når du dater, er det endvidere godt, hvis du øver dig på, ikke at tage en afvisning personligt. Du var såmænd bare ikke den rette person for vedkommende, som afviser dig. Det betyder ikke, at der er noget galt med dig.

Se en afvisning som en kærlig omdirigering og forsæt din skattejagt et andet sted.

Om Dorte Ravn
Dorte Ravn er kærlighedscoach indenfor single coaching og parterapi, og specialist i at finde og forløse de skjulte barrierer, der ubevidst skaber problemer i et kærlighedsliv. Dorte Ravn hjælper primært singler med at finde og forløse det skjulte mønster, der ellers blot følger med fra parforhold til parforhold, og er derudover bl.a. forfatter til bogen "Onlinedating, der dur – sådan laver du en datingprofil, der giver dig de rigtige match".

Opret en profil på bare 3 minutter

Hvad søger du?

I alderen...

Der bor i...

Artikler

Profiler på Dating.dk

Opret din gratis profil nu

- når du er klar til en rigtig kæreste

Bliv klogere på singleliv og kærlighed

Ja tak - jeg vil gerne modtage Dating.dk's nyhedsbrev og være sikker på altid at få nyheder, events, inspiration, markedsføring og tilbud direkte i min indbakke

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet. Vi passer godt på dine oplysninger - læs mere i vores persondatapolitik.

Kærligheden starter her

Opret din gratis profil nu

Jeg er kvinde Jeg er mand